• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ilk ve son rakkamları bulma

Katılım
11 Ekim 2005
Mesajlar
140
merhaba, ekli dosyada sarı alanda bulunan soldan sağa rakkamların ilk yazılanın üstündeki ve son yazılanının üstündeki sayıların başlangıç ve bitiş hücrelerine yasın istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz.
syg.
 
M1 hücresine ; =İNDİS($C$2:$L$2;1;KAÇINCI(1;C7:K7;0))

N1 hücresine ; =İNDİS($C$2:$L$2;1;KAÇINCI(1;C7:K7;0)+BAÐ_DEÐ_DOLU_SAY(C7:L7)-1)

formülleri yazın. Sonrada bu formülleri alt satırlara kopyalayın.
 
merhaba sayın leventm in vermiş olduğu örnekte N1 hücresine yazılan yani son rakkamı belirleyen formül doğru çalışmıyor son rakkamı belirleyemiyor yardımcı olabilirmisiniz.teşekkürler.
 
Sn kenangulal

Sn Leventm'nin fonksiyonlarını dosyanıza uyguladım doğru çalışyor gibi. Ekte gönderiyorum, siz de bir bakın.
 
merhaba sondaki -1 de sorun var ben örnekteki gibi kısa bir liste kullanmıyorum bu yüzden 21 rakkamından sonra doğru sayıyı vermiyor.
 
Sorun 1 rakamlarının arasında boşluk olmasından kaynaklanıyor. Bu boşlukların olması gerekiyormu?
 
merhaba sayın leventm, arasında boşluk olmayan satırlardada sorun var ama benim için önemli olan ilk ve son satırlar, arası boş dahi olsa farketmez.
syg.
 
Geri
Üst