İmalat Programı

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Umarım sağlıklı kullanabilirsiniz.

Ancak şunu merak ettim. Daha önceki bir mesajınızda her stok kodunun 1 defa açıldığını, hatta açılan her stoğun bir Müşteriye ait olduğunu yazmıştınız, yanlış hatırlamıyorsam. Ve doğru anlamışsam. , yani her stok tanımı sadece 1 müşteriye aitse , Stok Kartı tanımlaması yaparken aynı anda müşteri adınıda ANTED adlı sayfaya eklemeniz size veri girişinde kolaylık sağlardı. Sipariş Kayıt kısmında müşteri ünvanını ayrı, sipariş kodunu ayrı şekilde aratmanıza gerek kalmazdı. Tek bir seçim yaparak veriler hücrelere yerleşirdi.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025

Ancak şunu merak ettim. Daha önceki bir mesajınızda her stok kodunun 1 defa açıldığını, hatta açılan her stoğun bir Müşteriye ait olduğunu yazmıştınız, yanlış hatırlamıyorsam. Ve doğru anlamışsam. , yani her stok tanımı sadece 1 müşteriye aitse , Stok Kartı tanımlaması yaparken aynı anda müşteri adınıda ANTED adlı sayfaya eklemeniz size veri girişinde kolaylık sağlardı. Sipariş Kayıt kısmında müşteri ünvanını ayrı, sipariş kodunu ayrı şekilde aratmanıza gerek kalmazdı. Tek bir seçim yaparak veriler hücrelere yerleşirdi.
Evet haklısınız büyük kolaylık olabilirdi ancak başlangıçta o şekilde düşünemedim diğer taraftan bu çalışmayı başkalarının da kullanabileceğini düşündüğümüzde bu haliyle herkese hitap ediyor...

Biraz çalışayım aksaklıkları hataları vs. gözlemleyeyim size rapor edeceğim çok sıkıntı olan bir durumu var ise 1 2 rötüş için affınıza sığınarak desteğinize başvurabilirim,

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025

Üstadım Merhaba,

Şimdi ben programı biraz kullanıp değerlendirme fırsatı buldum 2 3 noktada aksaklıklar yaşadım 1-2 güncelleme yapılması gerekli fakat şuan dosyada bir hayli veri var bu haliyle yüklemek istemedim buraya ama nasıl yapalım ?

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Aksaklıkların ne olduğunu yaz, kontrol etmeye çalışırım.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Aksaklıkların ne olduğunu yaz, kontrol etmeye çalışırım.
• Örneğin 1234 sipariş numarası ile x Parçasını üretirken aynı parçadan ve aynı sipariş numarası ile yeni bir sipariş daha geldi teslim tarihi farklı bu yeni satırı ayrı görmem gerekiyor ancak sipariş numarasını girdiğim andan bir önceki aktif olan siparişi getiriyor ve girdiğim adedi ihtiyaç olarak üzerine yazıyor fakat bu ayrı bir iş emri böyle durumlar için bunu hazırlamaya başladığımız ilk zamanda siz şöyle bir çözümünüz vardı aynı sipariş numarası tekrar ettiğinde Sip.01 - Sip.02 - Sip.03 diye ayırıyordu şuna güncel halinde bu şekilde değil mağlesef,

• Diğer bir konuda bir önceki konu ile bağlantılı aslında bazı müşterilerimiz var 1 sipariş numarası altında belki 5 farklı parça için sipariş açıyor bunları da üretime almak için giriş yapıp sipariş numarasını işlediğimde yine ilk açmış olduğum sipariş parçasını getiriyor aşağıda göreceğiniz üzere şuan sipariş numaralarını kullanamıyorum

• Bir parçaya imalat verisi girdiğimde satır formun altında kalıyor buna bir şey yapılabilir mi ?

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Son maddeyi anlamadım. ekran görüntüsü ile açıklarsan iyi olur. satırın formun altında kalması ne demek?

ilk iki maddeyi yarın halletmeye çalışırım.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Son maddeyi anlamadım. ekran görüntüsü ile açıklarsan iyi olur. satırın formun altında kalması ne demek?

ilk iki maddeyi yarın halletmeye çalışırım.
3. madde için aşağıdaki görseli hazırladım çokta fazla zordluk çıkartan bir durum değil ama kolayı var mı diye sormak isetedim işlem yaptığım parça sol tarafta çerçeve içindeki parça dikkat ettiyseniz formun altında kalıyo yani hangi istasyonda ne varmış yokmuş görünmüyor

aynı görsel üzerinden farklı bir soru daha yönelticem izninizle imalat verisi girmek için parça numarasını yazıyorum doğru parça açılıyor fakat seçtikten sonra çerçeve içine aldığım bölümde yalnızca parçaya ait sipariş numarası çıkıyor zaman oluyor ki bazı iç piyasa müşterilerimizin sipariş numarası bulunmuyor bu defa bu bölümde hiçbir şey görünmüyor en azından seçtiğimiz parça numarası ilgili bölüme gelebilir mi ?

Birde en başında yapmıştık ancak zaman içinde değişti teslim tarihine göre otomatik sıralanıyordu şuan gerçekleştirmiyor belki Kapat butonunu'nun içine yerleştirebilir miyiz Sırala + Kapat gibi işlem yapacak...

256575

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Sayfa üzerinde görünen formları hareket ettirebiliyorsunuz. Sağa, sola, yukarı, aşağı . Ekranın solunu ve ortasını görmek isterseniz , sağa doğru kaydırın. Fare imleci ile yapabilirsiniz.

Sıralama olayını da diğerleri gibi hallederim.

Ancak 2. paragrafta ne yapmak istediğini, gerekliliğini anlamadım. Şu metinden sonrasını tekrar açıklar mısın?
"zaman oluyor ki bazı iç piyasa müşterilerimizin sipariş numarası bulunmuyor bu defa bu bölümde hiçbir şey görünmüyor en azından seçtiğimiz parça numarası ilgili bölüme gelebilir mi ? "

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Sayfa üzerinde görünen formları hareket ettirebiliyorsunuz. Sağa, sola, yukarı, aşağı . Ekranın solunu ve ortasını görmek isterseniz , sağa doğru kaydırın. Fare imleci ile yapabilirsiniz.

Sıralama olayını da diğerleri gibi hallederim.

Ancak 2. paragrafta ne yapmak istediğini, gerekliliğini anlamadım. Şu metinden sonrasını tekrar açıklar mısın?
"zaman oluyor ki bazı iç piyasa müşterilerimizin sipariş numarası bulunmuyor bu defa bu bölümde hiçbir şey görünmüyor en azından seçtiğimiz parça numarası ilgili bölüme gelebilir mi ? "
Konuya açıklık getirmek için İMALAT İŞLEM TAKİP menüsünden 2 adet ekran alıntısı ekledim 1. ekran alıntısında veri girişi yapacağımız parçanın adını yazdım parça altta geldi buraya kadar tamam,

256579

2. ekran alıntısında parçayı seçtim seçtikten sonra alıntıyı incelerseniz daire içindeki yalnızca sipariş numarasını içeren bilgi mevcut
çerçeve içine almış olduğum bölümde giriş yaptığım parçaya ait herhangi bir bilgi yok

Ekran alıntısındaki müşteri siparişine Sipariş numarası belirlememiş program sipariş numarasız girişi kabul etmediği için rastgele (QQ) birşey yazdım
ekrana yalnızca bu bilgi geliyor Çerçeve içine aldığım bölüme seçmiş olduğum parçanın parça numarası gelebilir mi ? daire içindeki sipariş numarasını içeren QQ verisi gibi

256580

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bugün olmazsa yarın akşama kadar yazdıklarına/isteklerine cevap vermeye çalışcam.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Dosyada form görünümü itibari ile değil, arkada çalışan kodlarda bir hayli değişiklik yaptım.
VERİ sayfasında en sondaki AA sütunu dosyanın çalışmasında temel direk şuan.

Sipariş Kayıt formunda 3 kayıt seçeneği var. Yani KAYDET butonuna bastıktan sonra 3 farklı kaydet seçeneğinden biri otomatik olarak işlem yapacak.

Sipariş Kayıt formu üzerinde , Sipariş No Sorgu kutucu aktif (işaretli / seçili ) ise ,

1) Daha önce kaydedilmiş bir kaydı bulmak için Sipariş No kutucuğunda arama yaparak , oluşan listeden kayıt seçersin. İlgili veri kutularına mevcut verilerin yerleşmesini sağlarsın. Sadece adet anlamında miktar girişi yaparak eski miktarın üzerine ekleme yaparsın.

2) Yine benzeri şekilde var olan bir kaydı seçersin. Ancak bu sefer miktar eklerken , ilgili kutucukta görünen Teslim Tarihini farklı bir tarih ile değiştirirsen Aynı Sipariş numarası ile farklı bir teslim tarihine Veri sayfasında yeni bir kayıt oluşturabilirsin.

3) Yeni Veri Girişi işaretli iken ( sipariş no sorgu deaktif olur , birini seçtiğin zaman diğeri deaktif duruma gelir) tek ya da çoklu olarak , tamamen yeni bir sipariş numarası ile kayıt yaratılabilir.

AA sütununda sipariş numarası , teslim tarihi , stok kodu birleşiminden oluşan kayıt takip kodu oluşturdum.

Diğer bahsettiğin ufak problemleri sanırım çözmüş oldum.

Kontrol edersin.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Dosyada form görünümü itibari ile değil, arkada çalışan kodlarda bir hayli değişiklik yaptım.
VERİ sayfasında en sondaki AA sütunu dosyanın çalışmasında temel direk şuan.

Sipariş Kayıt formunda 3 kayıt seçeneği var. Yani KAYDET butonuna bastıktan sonra 3 farklı kaydet seçeneğinden biri otomatik olarak işlem yapacak.

Sipariş Kayıt formu üzerinde , Sipariş No Sorgu kutucu aktif (işaretli / seçili ) ise ,

1) Daha önce kaydedilmiş bir kaydı bulmak için Sipariş No kutucuğunda arama yaparak , oluşan listeden kayıt seçersin. İlgili veri kutularına mevcut verilerin yerleşmesini sağlarsın. Sadece adet anlamında miktar girişi yaparak eski miktarın üzerine ekleme yaparsın.

2) Yine benzeri şekilde var olan bir kaydı seçersin. Ancak bu sefer miktar eklerken , ilgili kutucukta görünen Teslim Tarihini farklı bir tarih ile değiştirirsen Aynı Sipariş numarası ile farklı bir teslim tarihine Veri sayfasında yeni bir kayıt oluşturabilirsin.

3) Yeni Veri Girişi işaretli iken ( sipariş no sorgu deaktif olur , birini seçtiğin zaman diğeri deaktif duruma gelir) tek ya da çoklu olarak , tamamen yeni bir sipariş numarası ile kayıt yaratılabilir.

AA sütununda sipariş numarası , teslim tarihi , stok kodu birleşiminden oluşan kayıt takip kodu oluşturdum.

Diğer bahsettiğin ufak problemleri sanırım çözmüş oldum.

Kontrol edersin.
Hocam Merhaba,
öncelikle emeğinize sağlık 1 ve 2 sipariş güncelleme satırları sorunsuz çalışıyor ancak 3. tip sipariş ekleme yani yeni veri girişi kısmında aşağıdaki gibi bir hata veriyor tamam deyip kaydet yaptığımda ise alttaki 2. ekran alıntısındaki kod hatasını veriyor uygun olduğunuzda inceleyebilir miziniz

256696

256697

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Öncelikle ilk ekran görüntüsü hata uyarısı değil. Bu kontrol amaçlı konulan bir UYARI. Hata dediğiniz şey ikinci görseldeki.
1) Müşteri adı seçiminden Not kutucuğunun olduğu hücreye kadar zorunlu ve opsiyonel alanları doldurduktan sonra en son Not kutucuğuna giriş yapmalısınız. Yani seç enter yap, seç enter yap, doldur enter yap, enter enter enter,. enter ile tüm kısımları dolanıyor olmanız gerekir. Kutucuklara girilmiş verilerin en son Listeye yansıması için Not kutucuğuna girip çıkmanız gerekir. Bunu daha önce Sipariş Adet kutucuğuna ayarlamıştım, şimdi bu kutucuğa ayarlamış oldum.

2) Hata almanın sebebi de yine bu durum ile ilgili. Kaydet butonuna basıyorsun. Ancak listete kaydedilecek veri yok. 1 defa bu uyarıyı alıyorsun. 2. ci kaydet demende vba hatası alıyorsun. Bu problemin farkındaydım ve engel olacak bir çözüm bulamadım. Bulabilirsem. dosyayı güncellerim.

Yapman gereken şey şu, sipariş adet kısmına geldikten sonra , enter, enter şeklinde devam et. Not kutucuğuna girip çıkman gerekiyor. Buna da birkaç enter basışı ile yapabilirsin. Yada fare hücresi ile bu hücreye tıkla.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bahsettiğin hataya sebep olan durumu düzelttim. Liste boş iken KAYDET e basarsan uyarı alacaksın. Bu kontrol amaçlı.

Aşağıda resimde olduğu gibi Listede veri varken, hatalı olarak girdiğin bir veri olduğunu düşünürsen Liste üzerinde ilgili işaretli satırın üzerindeyken çift tıklarsan ilgili satır listeden çıkarılacak/silinecek.

Bu son hali ile dosya daha kullanışlı oldu sanırım. Bu hali ile kontrollerini yaparsın.

256704

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Bahsettiğin hataya sebep olan durumu düzelttim. Liste boş iken KAYDET e basarsan uyarı alacaksın. Bu kontrol amaçlı.

Aşağıda resimde olduğu gibi Listede veri varken, hatalı olarak girdiğin bir veri olduğunu düşünürsen Liste üzerinde ilgili işaretli satırın üzerindeyken çift tıklarsan ilgili satır listeden çıkarılacak/silinecek.

Bu son hali ile dosya daha kullanışlı oldu sanırım. Bu hali ile kontrollerini yaparsın.

Ekli dosyayı görüntüle 256704
Hocam Teşekkür ederim,

Ben detaylı bir şekilde inceleyip size bilgilendirmede bulunacağım elinize sağlık...

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bir önceki mesajımda dosyada küçük bir düzeltme yaptım. Listede ESİP NO olarak görünen sütun başlığını ID ANAHTAR KOD olarak değiştirdim. İstersen tekrardan indir ve kullan.

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Tamamdır güncel halini indirdim...