imleç hangi hücrede üzerinde ise o hücre renkli olsun

Katılım
28 Mart 2007
Mesajlar
127
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
değerli arkadaşlar bir excel sayfasında imleç herhangi bir hücre üzerinde iken o hücrenin istediğimiz renkte olmasını istiyorum. mesala imleç a1 de ise a1 in sarı yada parlak yeşil renkli olmasını istiyorum. bunun için bir kod yada başka bir işlem var sa yardımcı olursanız sevinirim..
yukarıda verdiğim örnek bütün bir çalışma sayfası için geçerli olsun..
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Çalışma sayfalarının böyle bir olayı yok.
Api veya Class modülle yapılırmı bilemiyecem.:cool:
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
değerli arkadaşlar bir excel sayfasında imleç herhangi bir hücre üzerinde iken o hücrenin istediğimiz renkte olmasını istiyorum. mesala imleç a1 de ise a1 in sarı yada parlak yeşil renkli olmasını istiyorum. bunun için bir kod yada başka bir işlem var sa yardımcı olursanız sevinirim..
yukarıda verdiğim örnek bütün bir çalışma sayfası için geçerli olsun..

Oldukça pratik bir yöntemle ekteki örnekte yer alan iki sayfayı inceleyin.


.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Siz imlecin hangi hücre üzerinde olduğunu sormuştunuz.
Bu kodlar hücre seçimi ile çalışıyor.
İşinize gördümü?:cool:
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
çık güzel ama bunu nasıl yapabiliriz dostum
1. İmlecin dolaşacağı alanı seçin.

2. Koşullu biçimlendirme formül bölümüne,

=AND(ROW()=CELL("row");COLUMN()=CELL("col"))
formülünü yazın.

3. Sayfa sekmesinde (sayfa adının olduğu yer) sağ klik yapıp, View Code'a basın. (Yani Sayfa kod bölümüne)

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range)
Application.ScreenUpdating = True
End Sub


kolarını yazın.



.
 
Katılım
28 Mart 2007
Mesajlar
127
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
arkadaşlar ilgilendiğiniz için sağolun ancak yukarıda yazmış olduğunuz kodu excel sayfasında kod bölümüne yapıştırdım. hücre renklenmesi olmuyor. acaba bilgisayarım addins klasör içerisindeki diğer eklentilerden dolayı mı hücre renklenmesi olmuyor. ne dersiniz...iyi akşamlar...
 
Üst