Indis formülü çalışmamaya başladı

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
=EĞER(A211="";"";İNDİS('[AKTÜRKLER GELİR GİDER TABLOSU.xls]GENEL LİSTE'!$A:$L;KAÇINCI($A211;'[AKTÜRKLER GELİR GİDER TABLOSU.xls]GENEL LİSTE'!$L:$L;0);4))

Arkadaşlar Yukarıdaki formül anlıycağınız gibi başka bir dosyada bulunan listedeki rakama göre o rakamın bulunduğu satırda bulunan başka bir veriyi alt alt yazıyordu, ama ne olduysa 210 uncu satırdan sonra formül çalışmamaya başladı. Formülün baktığı diğer dosyanın listesi 8800 satıra ulaştı, sorun ne olabilir, yardımcı olursanız sevinirim, dosyalarda makro kullanmıyorum sadece formül çalışıyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Çalışmıyorsan kastınız nedir. Yanlış sonuç yada hata değerimi üretiyor. Bu sorunla karşılaştığınız dosyaları ekleyebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
hocam çalışmıyordan kastım formül üstteki 209 satıra bulduğu değeri yazdığı halde 210 ve ileri satırlara değer yazmamaya başladı sorun bu

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Yani boş değer üretiyor demek istiyorsunuz sanırım.

A211 hücresi boş mu? Değilse, gelen veri sıfır ve siz sıfır değerleri gizlemiş olabilirmisiniz.

Eğer sorun bundan ibaret değilse bu sorunla karşılaştığınız dosyaları eklerseniz daha net yanıt verebilirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Hocam Dosyalar Ekte, Sana zahmet olucak 2 adet dosya var
Liste Dosyasına Bakarsanız D sütununa yeni bir isim yazdığımda L sütunundaki formüle göre yeni cari hesap numarası oluşuyor.

Cari Kartlar Dosyasına bakarsanız oluşan yeni cari ye göre eklenen satırlar ve o satırların tüm listedeki toplam aldığı miktar yazıyor, 210 cariden sonra yazmama ya başladı, sebebini bulamadım.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Söylediğim gibi A211 hücresi boş olduğu için sonuç alamamışsınız. A sütunun genişliğini artırdığınız da o bölümde veri olduğunu görebilirsiniz A210 daki formülü alt hücrelere kopyalarsanız istediğiniz olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
ah ahhh ahhh hocam buldummmm, sen a211 boşmu deyince , ordaki formülü aşağı çekmeyi unutuyormuşum, nerde bu A211 diye ararken farkettim, çok sağol