• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

invalid picture hatası

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus
merhaba

userfornda image3 e resim çağırmaya kalktıgımda invalid picture hatası veriyor. yardımcı olurmusunuz aşağıdaki kodda yol olarak gösterilen yerde resim mevcut

Kod:
Me.Image3.Picture = LoadPicture(ThisWorkbook.Path & "\Resim Dosyaları\" & TextBox2.Value & ".JPG")

Belki dosyanızın uzantısı jpeg olabilir.

farklı bir resim ekledim duzeldi sorun sanırım resmi farklı kaydet dediğimde 2d uzerinsden kaydsettirmişti sanırım bu
ama bir sorum daha olacak user form listeden urunleri sectiğimde resimler geliyor. resmi olmayanlarda eski resim geliyor.
yenile sub tarzında bir sayfa yeniletme kullanıyorum ama oraya image3 deki eski resmi temizletemiyorum.

su kodu denedim olmadı

Me.Image3.Picture = LoadPicture ("")

listboxdan sectiğim urunun resmi yok ise image3 boş kalsın istiyorum.

Ben genellikle Userform üzerinde resim gösterme durumlarında aşağıdaki komutu kullanıyorum.

Me.Repaint

Belki sizinde işinize yarar. Deneyiniz.

Ben genellikle Userform üzerinde resim gösterme durumlarında aşağıdaki komutu kullanıyorum.

Me.Repaint

Belki sizinde işinize yarar. Deneyiniz.
Hocam örnek var mı elinizde fotoğrafların çoğunda hata alıyorum paintten açıp farklı kaydet dediğimde saydamlık gidecek uyarısına tamam diyip kaydettiğim fotoğraflar çalışıyor

Bu komut satırı bahsettiğiniz hata için çözüm değildir.

Hata veren resim için örnek dosya ve birkaç resim paylaşmalısınız.

Hocam dosyayı bittikten sonra silersek iyi olur 2 personelin fotoğraflarını koymak zorunda kaldım. Amacım personel bilgi sistemi oluşturma adam istediği fotoğrafı seçip yüklesin veya doğrudan isimlerini TC olarak belirleyip klasör içine atsın.

Araştırdığım kadarıyla benzer sorunu yaşayanlar olmuş. Resmin uzantısı JPEG ya da JPG olsa da aslında bir PNG dosyası olması sorun yaratıyormuş. Sanırım elinizdeki resimleri JPG dosyasına dönüştürmeniz gerekecek.

Aşağıdaki linki kullanarak resimlerinizin tipini öğrenebiliyorsunuz. Ben sizin paylaştığınız resimleri test ettim. Uzantıları JPG olmasına karşın ilgili site PNG olduğu konusunda sonuç verdi.

Resimler PNG formatında, binary kodlarından anlaşılıyor....

Kod:
‰PNG

IHDR  >  Œ   C:ÎN   sRGB ®Îé   gAMA  ±üa       pHYs  à  ÃÇo¨d  ÿ¥IDAT.......
....
..

.

Yapacak bişey yok o zaman png kodlarla jpg yapma şansımızda yok sanırım. ilgi alakanız teşekkür ederim hocam

Paint üzerinden açıp farklı kaydet yapınca olay çözülüyor hocam niyet Excel üzerinden halletmekti ?

Geri