• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İşlem Tamamlama ve Zaman Kontrolü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007&2010
Merhaba Sayın Ustalarım ;

Ek tablomda gerekli açıklamaları yaptım. Kısacası istediğim işin başlangıç tarih ve saati ile Bitiş tarihi saati arasında kontrol yapmak uygulanacak kural iş 16:00 dan önce geldiyse 16:00 a kadar iş bitmek zorunda ve sonuç "OK" eğer aynı gün 16:00 dan sonra bittiyse sonuç "NOT"

Eğer iş yaratılma tarihi saati 16:00 dan sonra ise bir sonraki günün işi sayılır ve bir sonraki günün 16:00 ına kadar bitmek zorunda bittiyse sonuç "OK"

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler ve saygılar..

Çalışma macrolu yada formullü farketmez.. yaterki sonuç güzel olsun..

Son düzenleme:
Merhaba;
Eki inceleyin. Veri çokluğuna göre gri hücreleri aşağı doğru çoğaltın.
Not: sonuç doğruluğunu mutlaka kontrol edin. Sorun varsa belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba üstad çalışman için teşekkürler güzel bir çalışma olmuş. Ancak 1 şey daha var Örneklere eklemeyi unutmuşum. Tabloda sarı ile belirttiğim satırdaki gibi eğer işin geliş tarihi burada olduğu gibi 16:00 dan önceyse ve işin bitiş tarihi ve saati bir sonraki gün ise iş sonucu "NOT" olmalı çünkü iş 16:00 dan önce bitirilememiş bir sonraki gün bitirilmiş.

Ayrıca şöyle bir şey daha olması gerekli. Eğer işin geliş tarihi hafta sonu yada tatilse ilk iş gününden başlayarak iş bitirme süresini hesaplamalı yani hesaplamaları sadece iş günleri üzerinden yapılmalı . formülasyonda networkdays yada iş günü şeklinde formüllerle yapılabiliyormuş ben bilmiyorum. siz biliyorsunuzdur ...

Tatil günleri için şöyle bir örnek vermek isterim..

Mesela
işin geliş tarihi 02.03.2012 17:00:00 Cuma
İşin Bitiş tarihi 05.03.2012 11:00:00 Pazartesi

Normalde hesaplandığında 72 saat de bitmiş görünür ancak 03.03.2012 ve 04.03.2012 cumartesi pazar olduğundan hafta sonlarını hesaplamadan düşmeli ona göre süre hesaplaması yapmalı.yani kısacası hafta sonlarını hesaplamalara katmamalı ilk iş gününden hesaplama yapmalı..

Saygılarımla..Yardımlarınız için inanın ne kadar teşekkür etsem hakkınızı ödeyemem..

Son düzenleme:
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: Sonuçlarda hata varsa maddelerinizi;
1-başlangıç ve bitiş tarihi eşitse ve başlangıç saati 16:00:00 dan küçük ve bitiş saati 16:00:00 dan küçük ise sonuç=ok
2-...
şeklinde sırasına göre sıralayarak bildirirseniz sonuç almam ve yorumlamam kolaylaşır.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Öncelikle İş yaratılma tarihi 18:00 dan sonra ise bir sonraki gün 09:00:00 da gelmiş gibi hesaplama yapılmalı. çünkü 18:00 dan sonra gelen işler bir sonraki gün sabah yapılmaya başlanır. Aşağıdaki örnekte iş 18.03.2011 17:36:09 da gelmiş 21.03.2011 11:37:54 de bitmiş arada hafta sonu var ve iş ilk iş günü 11:37 de bitmiş ok olması gerekir bu sebeple OK olmalı ancak NOT olmuş.

ÖRN:
1059 18.03.2011 17:36:09 21.03.2011 11:37:54 SYSTEM 1 WWW TAYT U00000 ISBITT GONDRD

Genel olarak mantık çok iyi sadece 16:00 dan sonra gelen işlerin hesaplanmasında sıkıntı var. yani iş 16:00 dan sonra gelmişse. ve 16:00dan sonra aynı gün bitmişse OK ancak ertesi gün 16:00 a kadarda bitmişsse ok çünkü iş 16:00 dan sonra geldiğinden zaten bir sonraki günün işi sayılıyor.

Biliyorum çok karmaşık bişey oldu.. ama çıkamıyoruz işin içinden. Çok teşekkürler..

Ayrıca ben 2007 office kullanıyorum çalışmanızı açtığımda tüm formülasyonlu yerler "NAME" olarak görünüyor. 2003 pc bulup bakmam gerekti...

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Eklenen kriterler konuyu ve formülleri anlaşılmaza doğru sürüklüyor.
Bunu aşmanın yolu kriteri sizin belirlemeniz...
Ekteki tablo umarım bunu yapacaktır. mavi alanda 99 adet kriter belirleyebilirsiniz.
Eki inceleyin ve deneyin. Takıldığınız yada Sonuç hatası varsa Belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın Muygun;

Emeğiniz dert görmesin.. elinize sağlık çalışmanızın sonuçlarını inceliyorum..

şuana kadar süper gidiyor .. çalışma mükemmel ötesi..

Şöyle bir sorum daha var size Şimdi biz zaman kuralını 16:00 aldık malum.. bu saat sınırı olan bir çalışmaydı..

Bu çalışmada zaman kuralı yerine diyelimki 16:00 sınırı değilde iş geliş saatinden itibaren 24 saatte yada 48 saate bitirme şartı olsun. yani zaman kuralında 16:00 yerine 24 yazsın istenildiğince o 24 ü 48 yapabilirim.

tüm kurallar aynı sadece zaman kuralına 16:00 değil 24 yada 48 saatte bitirilme kuralı olsun..

örn : iş başlama tarih saati : 01.01.2011 12:00:00
iş bitiş tarih saati : 02.01.2011 12:00:00

İş 24 saatten önce bittiğinden OK

örn : iş başlama tarih saati : 01.01.2011 12:00:00
iş bitiş tarih saati : 04.01.2011 12:00:00

İş 24 saatten sonra bittiğinden NOT

Yine hesaplamalarda hafta sonlarını hesaplamadan düşecek ..

yani kısaca herşey aynı sadece zaman kuralına toplam saat yazmak istiyorum. 24-48 gibi

Yapmış olduğunuz çalışma 1 çalışmmamı tamamlar seviyede (hala sonuçlarını inceliyorum.)

Bu 24-48 saat zaman kuralı çalışmam aynı türden zaman kuralı farklı çalışmam için bir istek...

Sizin işi istenileni yorumlamanıza inanın hayraan kaldım. umarım birgün sizin kadar bu işde iyi olurum.. ÇOK ÇOK teşekkür ederim...

Merhaba;
"tüm kurallar aynı sadece zaman kuralına 16:00 değil 24 yada 48 saatte bitirilme kuralı olsun.." noktasını anlayamadım. Zaman kuralını pas geçer yada belirli aralık yaparsanız diğer kuralların tamamını yok saymış olursunuz.
Kısaca başlangıçtan itibaren (haftasonları hariç) 24 yada 48 saat içinde iş bitimi kontrolü sonucunda "ok" yada "not" değeri istiyorsanız eki inceleyin.

Ekli dosyalar

Tüm yardımlarınız için inanın ne kadar teşekkür etsem azdır.

Çalışmalarınız mükemmel . sonuçları şuan için doğru . çalışmalarım devam ediyor farklı bir durum çıkarsa size bilgi vereceğim.

Başıma büyük bir iş yıktılar içinden çıkamadım bu yüzden sizden adım adım yardım alıyorum.. ekte gönderdiğim tabloda gerekli açıklamaları yaptım umarım buda çözülebilir bir durumdur.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler. Sizinle tanışmayı inanın çok isterim. msn eklemeyi uygun bulursanız .. mail adresim.
ilker.calik@hotmail.com
https://www.facebook.com/Toybuklu

Ekli dosyalar

Tüm yardımlarınız için inanın ne kadar teşekkür etsem azdır.

Çalışmalarınız mükemmel . sonuçları şuan için doğru . çalışmalarım devam ediyor. Çalışmalarımda takıldığım yerlerde size yeniden danışmak isterim. Tüm çalışmalarınızda başarılar diler.. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim...

Merhaba sayın muygun ekli çalışmamda gerekli açıklamayı yazdım . çalışmayı inceleyebilirseniz çok memnun olurum .. yardımlarınızı için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: son dosyanızdaki 3 koşul diğer tüm kriterleri bay-pas etti.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim büyük oranda isteğimi karşılar gibi sonuçlarına bakıyorum. ellerinize sağlık

Tekrardan merhaba sayın muygun..

Yeni bir çalışma yapmam gerekli ekli dosyada açıklamaya çalıştım . umarım olacak gibidir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... Çok saolun..

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri