- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2013 Türkçe
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sayın İlgili, ekli dosyada belirttiğim izinli saatler ve fazla çalışma saatleri dikkate alınarak, izinli olunan (negatif değerli saatler) fazla mesai olarak çalıştığı saatlerden düşürülmesi mümkün mü? Yardımcı olmanızı rica ederim.
merhaba, izinli saatlerin , fazla mesai saatinden düşülerek, kalan fazla mesai saatlerini bulmak istiyorum. her daim önceki gün izinli olunuyor, sonraki günlerde çalışma oluyor, -7,5 saatleri ilk gördüğü pozitif değerli saatlere yaslaya yaslaya kesinti yaptırmamız gerekmekte. teşekkür ederim.Toplam mesai saatinden, toplam izin süresi düşülerek izin mi fazla, mesai mi fazla bulunabilir.
Tek tek hesaplamak yerine bu şekilde olmaz mı?
mesai saatlerini gün bazlı bordro hesaplama modülüne göndermem gerekli, bu nedenden dolayı toplam mesai saatinden ,toplam izinli saatleri düşemiyorum.Sonraki günlerdeki mesai saatleri ücretleri farklı mı oluyor?
İzinli olunan günün bir sonraki mesaisinden mi mutlaka düşülmesi lazım.
Mesai ücretleri farklı değil ise toplam dan düşülmesi de olur gibi geldi.
Tabiki uygulama sizde farklı olabilir.
Sonraki günlerdeki mesai saatleri ücretleri farklı mı oluyor? = mesai saat ücreti 1,5 katı RT mesai ücreti 1 kat . lakin bu hesaplamada tutar tespitinin bir önemi bulunmamaktadır.
İzinli olunan günün bir sonraki mesaisinden mi mutlaka düşülmesi lazım.=diyelim ki izinli saatin toplamı 15 saat , hemen takip eden fazla mesai saati 10 saat, mesai saati "0" saat olacak , izinli saatten kalan -5 saat takip eden diğer fazla mesai saatten düşecek,
Mesai ücretleri farklı değil ise toplam dan düşülmesi de olur gibi geldi.= toplamdan düşürmek olmayacak.
Tabiki uygulama sizde farklı olabilir.
sizleri yordum, kusursa bakmayınız.