• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KAÇINCI'nın tersi lazım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Konuyu arattım ama tam olarak istediğim sonucu bulamadığım için soruyorum, KAÇINCI fonksiyonun tersini kullanmam gereken bi durum var. Ekteki dosyada daha ayrıntılı açıklama da var, amacım, yukarıdan aşağı değilde, aşağıdan yukarıya çıkarken kaçıncı sıradan olduğunu vermesi. Referans olarakta belirttiğim mesela A10000 hücresini başlangıç noktası kabul edebilir.

merhaba
sorunuza bakmadım ama sütunu dolusayın, verinizin yerini kaçıncı ile bulun ve diğerinden çıkarın.

not: klavyem bozuk, soruları inceleyemiyorum

Meraba, haklısın ama sözünü ettiğim sutün içinde aynı değerde mükerrer hücreler var, benim amacım, aynı değerde hücrenin ilkini değilde, aynı değerdeki son hücrenin sırasını vermesi.

Kod:
=KAÇINCI(YİNELE("Z";255);D:D)
yazınız.

En son kaçıncı satırda mükerrer yazdığını görmek istemiyormusunuz. Yani 99 nolu satırı görmek istiyorsunuz diye anladım doğrumudur.

Ben de soruyu anladığım kadarıyla bir çözüm önerisi gönderiyorum ekte.

Yardımcı sütün olarak eklenen A sütunu gizlenebilir.

dosya içinden direk örnek verirsem daha rahat anlaşılır olcak sanırım ;)
6958485 hücre değeri, hem A23 te, hemde A98 de yer alıyor. benim istediğim, sorguladığımda, aynı no için son girdiğim hücre yani A98 in satır nosunu vermesi. Bu örnek çoğaltılabilir, 2 değilde 4-5 defada geçebilir aynı sutunda aynı değerdeki hücre.
Ben ki web sayfası yazsaydım,
"Select * from Soru where DSNO='6958485' order by DESC" deyip olayı bitirirdim ama burda nafile :)

Ben de soruyu anladığım kadarıyla bir çözüm önerisi gönderiyorum ekte.

Yardımcı sütün olarak eklenen A sütunu gizlenebilir.

Eyvallah hocam, tamamdır. Tam olarak istediğim bu. Farklı bi çözüm, dolaylı yoldan. Ben bu olayı yaklaşık 30000 satır için düşünüyorum, dosya için çok sıkıntı olmaz diimi bu ?

Ben bu olayı yaklaşık 30000 satır için düşünüyorum, dosya için çok sıkıntı olmaz diimi bu ?

Evet veri sayısı arttıkça sıkıntı verebilir. Ekteki dosyada makrolu bir çözüm örneği var. Sanırım bu daha hızlı çalışır.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [F8]) Is Nothing Then Exit Sub
sonsat = [a65536].End(3).Row
sorgu = Target
For i = sonsat To 1 Step -1
If Cells(i, 1) = sorgu Then GoTo 10
Next
10 MsgBox "Son kayıt: " & i & ". satırda."
End Sub

Eyvallah mehmet, saolasın. Ciddi anlamda işime yaradı, kolay gelsin.

Selamlar,

Aradığınız DS numaranın F1 hücresinde olduğunu varsayarsak G1 hücresine aşağıdaki formülü uyguladıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuş kombinasyonu ile terk ediniz. Bu işlemle formül DİZİ FORMÜL halini alacaktır.

Kod:
=MAK(EĞER(A:A=F1;SATIR(1:65536)))

Geri