DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
örneği incelemek isterim.. access a tam anlamıyla geçmek istiyorum ama yapamıyorum benimnde benzer sorunum var.önce sorularımı cevapla anlamadığım yerler var ve bunun için excele ihtiyac yok
1=içilen suyun çeşitlerini maddeler halinde yaz
2hela tipleri maddeler halinde yaz
3öğrenim durumları maddeler halinsdde yaz
4=ısınma araçları maddeler halinde yaz
eğer bir kaç ile bakıyorsan iller ilçeler ve kurumlar diye tabloları ayır yok hayır sadece balıkesire bakıyorsan o zaman ilçeler diye bir tablo kurumlar diye bir tablo merkez ile bağlanacak
örnek yaptım ilk tablon ilçeler onu açacaksın bu şekilde alt formlar yaparak aynı ilçe ismini yada aynı muhtarlık aynı sağlık ocağı ismini her seferinde girmek zorunda kalmazsın
ilçeler tablosunu açtıktan sonra + işaretine tıklayınca diğer ilişkili tablolar gelir sana daha öncede tablo mantığını anlatmıştım araçlardan ilişkilere gir ve hangi tablonun alanını hangi tablo ile bağlamışım bak buna göre tablolarını düzenle iyi bir veritabanının iyi programın olmazsa olmazı iyi tablolardır eğer tablo olayını baştan doğru düzenlersen diğerleri fasa fiso iki günde deneme yanılma yoluyla öğrenirsin o exceldeki grafikler hesaplamalar hepsi hikaye access alasını yapar