Kapalı Dosyalardan veri almak yada göndermek

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba Payaşıma açılan dosyadan aynı anda bir kaç kişi verileri alacaksa mesaj 16 dakini bu şekilde deneme yapmanızı öneririm
Tabi yanlış anlamadıysam

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-10-2025
Numan Hocam mükemmel olmuş her ikiside çok güzel çalışıyor. Örnek1234 eklediğim çalışmalarda 2 isim olduğu için iki isme göre düzenlenmiş ancak veri çekeceğim çalışmalar bazı yerde 4 bazı yerde 5 farklı kitap onları da tek tek girmem gerekiyor ki hepsini birleştirsin. örnek123456 ise hedef klasörde ne kadar kitap varsa hepsini birleştiriyor. bu yüzden örnek123456 yı kullanacağım. Allah (cc) Razı olsun..

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Merhaba Payaşıma açılan dosyadan aynı anda bir kaç kişi verileri alacaksa mesaj 16 dakini bu şekilde deneme yapmanızı öneririm
Tabi yanlış anlamadıysam
Hocam paylaşıma açtığım klasörde SED ZEHRA, SED SELİF, SED GÖZDE, SED ONUR diye listeler var içerikleri şekilleri tamamen aynı. aslında tek bir liste bu ama ben kişilere böldüm. Kimse hatasını kabullenmediğinden böyle bir çözüm bulabildim. bu yapmış olduğun çalışma gerek duyulduğunda bu dört listeyi birleştirebilmek için. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Bu 4 farklı kişi 4 ayrı çalışma kitabına veri girdikçe tek bir liste bu verileri otomatik alsın istedim ama o konuda çözüm bulamadım buradada paylaştım isteğimi. Sizin yapmış olduğunuz çalışma aynı istediğim işi manuel olarak yapmış oluyor. Artık kim ne zaman isterse verileri çekerek takibini yapar :)

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba dördüde bir klasördeyse
Dosya yolunu düzgün yazarak
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source= \\AB055-0416\paylaşılan klasör adı\SED LİSTE ELİF.xlsx;extended properties=""excel 12.0;iif(hdr,yes,no)"""
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source= \\AB055-0416\paylaşılan klasör adı\SED LİSTE GÖZDE.xlsx;extended properties=""excel 12.0;iif(hdr,yes,no)"""
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source= \\AB055-0416\paylaşılan klasör adı\SED LİSTE ZEHRA.xlsx;extended properties=""excel 12.0;iif(hdr,yes,no)"""
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source= \\AB055-0416\paylaşılan klasör adı\SED LİSTE ONUR.xlsx;extended properties=""excel 12.0;iif(hdr,yes,no)"""
Ekli dosyayı da deneyebilirsiniz

Ekli dosyalar

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Numan Hocam bu son gönderdiğini deneyemedim çok yoğundu işler bugün bakamadım kusura bakma. pazartesi inşallah bakacağım. bugün izinli idim aslında ama gelmek zorunda kaldım. Hakkını helal et çok uğraştın hayırlı akşamlar

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Numan Hocam Günaydın Hayırlı Sabahlar;
Hocam Mesaj 24 deki çalışmanızı indirdim bugün nasip oldu denemek. Elinize sağlık çok güzel bir çalışma oldu. Ağ üzerinden veri çekme de kusursuz çalışıyor. Şöyleki örneğin Elif listesinde belirli bir aralığı süzmüş o şekil de çalışmasını kapatmış. Ağ üzerinden veri çektiğimde kitabı yine de tamamen çekiyor önceki çalışmalar süzme verileri çekmiyordu, bu çok iyi olmuş. Ayrıca veri çekilecek klasör ve bu çalışma aynı bilgisayarda olsa dahi ağ üzerinden veri çekilsin işaretli iken verileri çekiyor, bu da çok güzel. Ve bu haliyle ziyadesiyle işimi görüyor. Allah razı olsun.
Aşağı bir resim ekliyorum, çalışmanızda ağ üzerinden veri çekilsin mi kısmına HAYIR işaretleyip aktar dediğim de bu hatayı veriyor. Benim için çok önemli değil zira ağ üzerinden veri çekilsin dediğimde işimi görüyor. Bilginiz olsun diye ekliyorum.
Hayırlı günler Hayırlı Çalışmalar diliyorum

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
işnize yaradığına sevindim
Hata içinde
Aktar Makrosundaki sayfa isimlerinde farklılık varmı(bitişik ,ayrı v.s.)
kontrol edersiniz
İyi çalışmalar

Son düzenleme: