Merhaba arkadaşlar bir kapalı excel dosyasındaki verileri direk çekiyorum burada sorun yok. Tek sorun for döngüsü ile verileri karşılaştırıp yazdırmak.
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(ThisWorkbook.Path & "\" & Range("S2").Value & "\" & ActiveCell.Value & "E.xls")
If a = True Then
Range("O7:O35").Value = "" ' temizle
Dim conn As Object, rs As Object, yol As String, dosya
Set conn = CreateObject("Adodb.Connection")
Set rs = CreateObject("Adodb.Recordset")
conn.Open "Provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\" & Range("S2").Value & "\" & ActiveCell.Value & "E.xls" & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=yes;imex=1"""
rs.Open "Select * from [Sayfa1$D235]", conn, 1, 1
Range("O7").CopyFromRecordset rs
rs.Close: conn.Close
Else
MsgBox ActiveCell.Value & " 'isimde bir dosya yok"
End If
şöyle yapmak istiyorum ; kapalı sayfada D sutunundaki veriyi açık sayfadaki O sutunundaki aynı veriyi bulma bulunan verileri D nin yanındaki yani E sutunundaki bilgileri açık sayfadaki aynı verinin yanına yani O sutunun yanındaki P karşısına kopyalasın. Biraz karışık anlattım sanırım
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(ThisWorkbook.Path & "\" & Range("S2").Value & "\" & ActiveCell.Value & "E.xls")
If a = True Then
Range("O7:O35").Value = "" ' temizle
Dim conn As Object, rs As Object, yol As String, dosya
Set conn = CreateObject("Adodb.Connection")
Set rs = CreateObject("Adodb.Recordset")
conn.Open "Provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\" & Range("S2").Value & "\" & ActiveCell.Value & "E.xls" & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=yes;imex=1"""
rs.Open "Select * from [Sayfa1$D235]", conn, 1, 1
Range("O7").CopyFromRecordset rs
rs.Close: conn.Close
Else
MsgBox ActiveCell.Value & " 'isimde bir dosya yok"
End If
şöyle yapmak istiyorum ; kapalı sayfada D sutunundaki veriyi açık sayfadaki O sutunundaki aynı veriyi bulma bulunan verileri D nin yanındaki yani E sutunundaki bilgileri açık sayfadaki aynı verinin yanına yani O sutunun yanındaki P karşısına kopyalasın. Biraz karışık anlattım sanırım