hakki83
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016 Türkçe 32 Bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 30-09-2026
Merhaba Excel hocalarımız
Bilgisayardaki bir konumda (masaüstü değil, herhangi bir konum) birbirinin aynısı olan iki excel dosyası var.
Birinin adı DOSYA1
Diğerinin adı DOSYA2
DOSYA1 adlı dosyanın içinde birçok sayfa var.
Bu sayfalardan birinin adı RAPORLAR sayfasıdır.
DOSYA2 adlı dosyanın içinde de sayfalardan birinin adı doğal olarak RAPORLAR sayfasıdır.
Amacım, talebim şudur:
DOSYA1'in RAPORLAR sayfasında B2:AP10000 alanında (bu alan önemli) çeşitli hücrelerde veriler var. Ve her hücrede açıklama notları var.
Bu iki dosya KAPALI HALDE bir konumda duruyor.
İşte amacım şudur, ÜÇÜNCÜ BİR DOSYADAKİ MAKRO İLE,
DOSYA1'in, RAPORLAR sayfasındaki, B2:AP10000 alanındaki hücreleri ve ekli olan açıklamaları kopyalayıp,
DOSYA2'nin RAPORLAR sayfasına, B2:AP10000 alanına, YAPIŞTIRMAK.
(DOSYA2'nin B2:AP10000 alanı boştur!)
Alan çok büyük olduğu için, bu işi elle yaparsam, hata yapabileceğimden, makro ile hatasız yapılacağını düşündüğümden, bu kodu hocalarımızdan talep ediyorum.
......
Kısaca tekrar etmek gerekirse:
DOSYA1 deki RAPORLAR sayfasındaki B2:AP10000 alanındaki verileri ve ekli açıklamaları kopyalayıp,
DOSYA2 deki RAPORLAR sayfasındaki B2:AP10000 alanına yapıştırmak.
(Yapıştırırken herhangi bir biçimlendirme kesinlikle olmayacak. Verileri yapıştırması yeterlidir.)
Bu iki dosya kapalı olacak, üçüncü bir dosyadaki kodlar bu işi yapacak.
Üç dosya da aynı konumda (adreste ) bulunacak.
DOSYA1'E ya da DOSYA2'YE, makro ilave etmek istemiyorum, zira dosyalar çok fazla kod içeriyor. Bundan dolayı üçüncü bir dosyadaki kodlar bu işi yapmalı.
.......
Otomatik konum bulma sanıyorum Filename:=ThisWorkbook.Path
oluyor. Bu şekilde kodlara konum adresi veya User bilgisi girmeye gerek kalmıyor. Biraz daha pratik oluyor. Onun için masaüstünde değil de dosyaların bulunduğu konumda kopyalama işini yaparsa daha pratik, daha kolay olur diye düşünüyorum.
.....
Şimdiden teşekkür ederim emekleriniz için.
Bilgisayardaki bir konumda (masaüstü değil, herhangi bir konum) birbirinin aynısı olan iki excel dosyası var.
Birinin adı DOSYA1
Diğerinin adı DOSYA2
DOSYA1 adlı dosyanın içinde birçok sayfa var.
Bu sayfalardan birinin adı RAPORLAR sayfasıdır.
DOSYA2 adlı dosyanın içinde de sayfalardan birinin adı doğal olarak RAPORLAR sayfasıdır.
Amacım, talebim şudur:
DOSYA1'in RAPORLAR sayfasında B2:AP10000 alanında (bu alan önemli) çeşitli hücrelerde veriler var. Ve her hücrede açıklama notları var.
Bu iki dosya KAPALI HALDE bir konumda duruyor.
İşte amacım şudur, ÜÇÜNCÜ BİR DOSYADAKİ MAKRO İLE,
DOSYA1'in, RAPORLAR sayfasındaki, B2:AP10000 alanındaki hücreleri ve ekli olan açıklamaları kopyalayıp,
DOSYA2'nin RAPORLAR sayfasına, B2:AP10000 alanına, YAPIŞTIRMAK.
(DOSYA2'nin B2:AP10000 alanı boştur!)
Alan çok büyük olduğu için, bu işi elle yaparsam, hata yapabileceğimden, makro ile hatasız yapılacağını düşündüğümden, bu kodu hocalarımızdan talep ediyorum.
......
Kısaca tekrar etmek gerekirse:
DOSYA1 deki RAPORLAR sayfasındaki B2:AP10000 alanındaki verileri ve ekli açıklamaları kopyalayıp,
DOSYA2 deki RAPORLAR sayfasındaki B2:AP10000 alanına yapıştırmak.
(Yapıştırırken herhangi bir biçimlendirme kesinlikle olmayacak. Verileri yapıştırması yeterlidir.)
Bu iki dosya kapalı olacak, üçüncü bir dosyadaki kodlar bu işi yapacak.
Üç dosya da aynı konumda (adreste ) bulunacak.
DOSYA1'E ya da DOSYA2'YE, makro ilave etmek istemiyorum, zira dosyalar çok fazla kod içeriyor. Bundan dolayı üçüncü bir dosyadaki kodlar bu işi yapmalı.
.......
Otomatik konum bulma sanıyorum Filename:=ThisWorkbook.Path
oluyor. Bu şekilde kodlara konum adresi veya User bilgisi girmeye gerek kalmıyor. Biraz daha pratik oluyor. Onun için masaüstünde değil de dosyaların bulunduğu konumda kopyalama işini yaparsa daha pratik, daha kolay olur diye düşünüyorum.
.....
Şimdiden teşekkür ederim emekleriniz için.
Ekli dosyalar
-
70.3 KB Görüntüleme: 5
-
68.7 KB Görüntüleme: 5