• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydırarak sıralama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkce
Arkadaşlar, örneğin;

1 den 20 ye kadar sıraladığım rakamları kendim belirleyeceğim miktarda kaydırma yaparak excel in otomatik sıralamasını istiyorum.

yani 1 den 20 ye kadar sıralanmış rakamı bir sonraki sütunda 18,19,20,1.......17 şeklinde sıralanmasını istiyorum. Bu konuda herhangi bir formülün varlığından haberdar olmadığım için bir excel tablosu yapmadım. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
örnek dosyanızı daha iyi örneklendirirseniz uygun birşeyler bulunabilir.
tam olarak ne elde etmek istediğiniz belli değil.

başlangıç numarasına birer ekleyecek ama a sütunundaki en büyük satırdan büyük olmayacak. eşit olunca başa dönecek. bu basit ama anlamsız.

örnek dosyanızı daha iyi örneklendirirseniz uygun birşeyler bulunabilir.
tam olarak ne elde etmek istediğiniz belli değil.

başlangıç numarasına birer ekleyecek ama a sütunundaki en büyük satırdan büyük olmayacak. eşit olunca başa dönecek. bu basit ama anlamsız.

Yapmak istediğim aslında son derece basit ve rakamlar araç numaraları olup hiçbir matematiksel değer ifade etmiyor. Amaç kooperatifte bulunan araçların manuel yapılan sıralamasını formülleştirmek ve bu da en alttaki örnek; 18-19-20 numaralı 3 aracı ertesi gün 1-2-3 üncü araba olmasını yani ilk üçe koyarak herkesin sırasının bu şekilde kaymasını ve her gün aynı sıraya gitmemesini sağlamak bu kadar basit. Umarım anlatabilmişimdir. Şayet yine de anlaşılmayan bir husus varsa sorunuz arzetmeye çalışayım.

siz bi örnek dosya yapın. tarihleri nerde yer alacak? tarihler a1:a20 arasında sabit mi kalacak ? her gün en alttaki 3 araç en başa mı geliyor? a sütundaki veri hergün tarihi güncellerken b sütunu alttan 3 tane yukarı mı çıkacak ? bu şekilde formüle edemiyorum. siz ne istediğinizi biliyorsunuz ama bunu bize tam olarak söylemiyorsunuz. matematiksel ifade edip etmemesi pek önemli değil. mantığını bilip ona uygun formül yapılır ki bu formüller matematiksel ifadelerden daha zordur.
örnek dosyanızı 1 kaç günlük olacak şekilde tasarlayın.

siz bi örnek dosya yapın. tarihleri nerde yer alacak? tarihler a1:a20 arasında sabit mi kalacak ? her gün en alttaki 3 araç en başa mı geliyor? a sütundaki veri hergün tarihi güncellerken b sütunu alttan 3 tane yukarı mı çıkacak ? bu şekilde formüle edemiyorum. siz ne istediğinizi biliyorsunuz ama bunu bize tam olarak söylemiyorsunuz. matematiksel ifade edip etmemesi pek önemli değil. mantığını bilip ona uygun formül yapılır ki bu formüller matematiksel ifadelerden daha zordur.
örnek dosyanızı 1 kaç günlük olacak şekilde tasarlayın.

Üstad bir örnek daha hazırladım ve ekledim 6 günlük sırayı manuel olarak yazdım. Mantığını kavramanıza daha iyi yardımcı olabilir. Yine de anlatamadığım birşey olursa açıklamaya çalışırım.

Ekli dosyalar

DOSYANIZ ektedir. isteğinize göre yapıldı.
ama sadece hücreye başvuru yaptı. başka bi mantık işliyor mu diye örnek istedim.
iyi günler

Ekli dosyalar

DOSYANIZ ektedir. isteğinize göre yapıldı.
ama sadece hücreye başvuru yaptı. başka bi mantık işliyor mu diye örnek istedim.
iyi günler

excelci1 beyfendi çok teşekkür ederim. Mantık çok basit kendim akıl edemediğim için çok hayıflandım. Nihayetinde oldu.

excelci1 beyfendi çok teşekkür ederim. Mantık çok basit kendim akıl edemediğim için çok hayıflandım. Nihayetinde oldu.

artık mantık yürütürsünüz ;) bu da size ek bilgi oldu. bazen insan tıkanıp kalabiliyor. iyi günler

Geri