Kendini farklı klasöre kopyalayıp adını değiştiren dosya

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-04-2021
Merhabalar Değerli Üstadlarım

Öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim. Bir sipariş takip dosyam var ve bunlar içinde farklı statülere göre siparişlerimi sınıflandırıyorum. Bu işlemi hatasız ve makro ile yapabilmek için desteklerinize ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Sipariş Takip klasörümde sip form adında bir dosyam var bu dosya ile siparişimi oluşturduktan sonra kaydet tuşuna / butonuna bastığımda statü kısmı boş ise uyarı verecek ve ilerlemeyecek.

sip form.xls dosyasındaki güncel bilgiler önce sip takip.xls adlı dosyaya işlenecek sonra

Statü kısmında seçilen klasör adına göre kendini yeni adla seçilen o klasöre kaydedecek kaydederken de ismini değiştirecek

Yeni dosya ismi B4 hücresindeki ilk 5 karakter ve ( -) G3 hücresindeki sipariş numarası olacak Yani ; Askim-123456.xls gibi çalışma klasörümü ekliyorum

Tekrardan herkese sağlıklı günler dilerim

Ekli dosyalar

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
merhaba, dosya.tc ye yükler misiniz vip üye değilim

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
önerim var,

iki dosyaya gerek yok tek dosyada hem form hem takip yapılabilir ki daha sağlık olur diye düşünüyorum. sorun yoksa tek dosya yapalım.
bir de sipariş numarası otomatik gelebilir istiyorsanız, onu da ayarlarım.

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
Bir de bu dosyaları excel olarak kaydetmek şart mıdır ? .pdf formatında kaydetmek daha sağlıklı olmaz mı sonradan değişiklik yapılmasını önlemek adına soruyorum.

06-04-2021
sayın hmtstc
özellikle pdf olarak istemiyorum çünkü o dosya ile işim bitmiyor örneğin A klasörüne transfer ettiğim dosyayı sonradan tekrar açıp üzerinde işlem yaparak başka klasöre trasfer edebiliyorum Örneğin askim-12345 adlı dosyayı yolladığım B klasöründe tekrar açıp iptal edebiliyorum bu durumda da dosya iptal klasörüne taşınıyor ve sip takipte statüsünü yani yerini gidip değiştiriyorum "iptal" diye dosyalarımın güncel durumda nerde olduğunu bu takip dosyasından bakarak tespit ediyorum ama bu işlemler manuel yorucu ve hataya müsait

Tekrar teşekkürler

Bir de bu dosyaları excel olarak kaydetmek şart mıdır ? .pdf formatında kaydetmek daha sağlıklı olmaz mı sonradan değişiklik yapılmasını önlemek adına soruyorum.

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
Merhaba, umarım olmuştur, istediğiniz değişiklik varsa söyleyin lütfen, içine siner olsun, selamlar

Ekli dosyalar

06-04-2021
sayın hmtstc
emek verip yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim yolladığınız dosyayı daha detaylı inceleyip bilgi vereceğim

sağolun gerçekten

06-04-2021
sayın hmtstc
dosyayı inceledim elinize emeğinize sağlık gerçekten çok uğraşmışsınız. Ancak dosya bazı yerlerde hata veriyor. Sizin hazırladığınız temel üzerinden bende biraz uğraşacağım

Ana klasörde benim iki tane excel dosyam var ( sip form.xls ve sip takip ) bunları pratikte birleştirmeyi istemiyorum çünkü başka sorunlar çıkıyor

üzerinde çalıştığımız sip form.xls dosyası tam da benim istediğim gibi butona basınca statü kısmındaki klasöre kendini kopyalıyor fakat siz bu excelin içine ayrı bir sheet içine sip takip.xls yi monte etmişsiniz buraya da listenin altına gidip istediğim bilgileri yazıyor buraya kadar her şey güzel

ancak bu dosya üzerinde tekrar işlem yapmak istediğimde bu dosyayı ilgili klasörde bulup tekrar statüsünü değiştirdiğimde örneğin iptal ettiğimde bu defa bu defa sip takip.xls ilk dosyanın içindeki sheet de kaldığı için onu bulup kaydı değiştiremiyor bu nedenle debug hatası veriyor

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
Normalde takip listesi sayfasından seçtiğiniz satırı görüntüle dediğinizde form sayfasına gelir. Orada yeniden kayıt yap dediğinizde eski kaydı değiştirir. Sisteme girip form açmanıza gerek yok çünkü eski dosyayı da siler. Aldığınız hatayı tam olarak nasıl yaşadığınızı anlamadım. Denediğimde hata almadım. Takip sayfasını ayırırsak işlem süreleri uzar o yüzden aynı kitapta yapmıştım. Yok illa ayrılsın diyorsanız ayırırım sorun değil. Kayıt değiştirirken yeniden kayıt et butonu ile yapmanız gerekli. Olmazsa siz bilgi verin yarın bakacağım

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
Hocam merhaba terkardan,

şu anda sipariş takip ve sipariş form dosyalarını ayırdım.
sistem şu şekilde çalışıyor. Yeni bir sipariş girdiniz ve kayıt ettiniz, sistem bu bilgiyi diğer dosyaya kaydeder, ve size takip dosyasını kapatayım mı açık mı kalsın diye sorar. kayıtlar bu şekilde ilerler.

diyelim değiştirmek istiyorsunuz, o zaman takip dosyasını açarsınız ve oradan seçtiğiniz satırdan sonra butona tıklarsanız sayfa açılır, bu sayfayı sip form.xlsm dosyasında açıyoruz tekrardan, zira düzenleyip kayıt etme ihtimaliniz var. Eğer düzenleyip statü değiştirip vs kaydetmek isterseniz sistem kendini kontrol eder ve bulunduğu satırı takip listesi sayfasında günceller. eski klasördeki kopyasını siler ve yeni klasöre kendini kopyalar.

ben bir takım denemeler yaptım ve hata almadım. eğer hata alırsanız nerde aldığınızı yazın lütfen yardımcı olurum.

Bir de firma listesinde A sütununa firmalarını yazarsanız bulması kolay olur, ayrıca veritabanı sayfası yaptım, 2 veri koydum oraya, siz daha ekleyebilirsiniz ancak makroyu güncellemeniz lazım. Orada yazan veriler dışında hiç bir şey güncellemeyin lütfen.

sip form.xlsm dosyasının adı değiştirilemez, bağımlı çalışıyor. sipariş takip dosya adı ve sipariş takip sayfa adı değiştirilebilir.

hmtstc adında klasörlere yaptım. bu klasörün adı değişebilir, istediğiniz yere koyabilirsiniz fark etmez, ama klasör yapısı bozulursa çalışmaz, hmtstc yi olduğu gibi kullanmanız gerekli.

iyi günler

Ekli dosyalar

06-04-2021
Sayın hmtstc
yoğunluk nedeniyle bir kaç gündür siteye girme fırsatım olmadı. Dün gece dosyayı inceledim gerçekten ne kadar teşekkür etsem az. Harika bir iş çıkartmışsınız ellinize emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim
Saygılarımla

06-04-2021
Sayın hmtstc
dosyayı düzenleyip kullandığımda şöyle bir sorun çıktı takip listesinden ilgili satırı seçerek açtığım forma kayıtlı alt detaylar gelmiyor yani 12 adet defter siparişi oluşturdum ve fiyatı 25 tel alt satırda da 10 adet kalem siparişi var 15 tl den diyelim takip listesinden formu listeden tekrar çağırdığımda bu bilgiler gelmiyor statü değiştirip kaydettiğimde de bilgiler siliniyor bir ara bakarsanız sevinirim :)
iyi günler dilerim

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam sizinle beraber deneyelim, sistem hata verirse hepsinde verir. seçmece hata vermez diye düşünüyorum. yaşadığınızı beraber inceleyebilirsek güzel olur. ya da dosyayı gönderin ben bi inceleyeyim

06-04-2021
Sayın hmtstc
sanırım yanlış anlattım herhangi bir hata mesajı vermiyor
ama sipariş formalarının içi boş geliyor resimlerde anlatmaya çalıştım

Ekli dosyalar

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam ben şimdi tekrar denedim. bir kaç deneme yaptım hata alamadım. ama anlamadığım şey niye sizde bağlantı güncelleştirme uyarısı veriyor. vermemesi gerekli. güncelleştirme diyerek devam ettiğinizde yine içi boş mu geliyor ?

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
Hocam hatayı buldum sanırım, şimdi benim hazırlamış olduğum dosyaları silin, a b iptal in içindekileri, sonra takip listesini de temizleyin. sıfırdan kullanıma hazır olsun. sonra kendiniz örnek 3 4 tane hazırlayıp yapacağınız tüm denemeleri yapın. muhtemelen hata almayacaksınız. çünkü bazılarında firma adını bağlantılı verdiği için güncelleştirme kaynaklı hata veriyor sanırım. ben sonradan düzeltmiştim onu. bir de seçerken baştaki satır no dan tutmanıza gerek yok, açmak istediğiniz satır 5 nolu satır ise mesela A5,B5,C5... gibi hangi hücreden tutarsanız tutun o satırın verisini açar.. geri dönüşünüzü bekliyorum. iyi günler

06-04-2021
Günaydın
üstadım sizi çok yordum maalesef yine ilk seçtiğimde sip formu dolu geldi sonraki seçimler yine boş :( acaba excel versiyon farkından kaynaklı olabilir mi sizde çalışıp bende çalışmayan makrolar başka birşey aklıma gelmiyor