klasörde bulunanların tüm adresini yazma

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba arkadaşlar
benim istediğim şu bir klasörde bulunan mp3 - mpeg vs. gibi dosyaların tüm adlarını excel sayfasına aktarmak istiyorum.
örneğin.
Kod:
C:\Documents and Settings\xxxx\Desktop\xxxxx\001 - .mp3
gibi

bir kod buldum tüm herşeyi çıkartıyor ama buda işimi görmedi.
Kod:
Sub dosyaozellikleri()
sat = 1
Cells.Hyperlinks.Delete
On Error Resume Next
Set Klasor = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder( 0, "Lütfen bir klasör seçin !", &H100)
klasoryolu = Klasor.Items.Item.Path
If klasoryolu = "" Then Exit Sub
Cells(1, 1) = "Dosya adı"
For a = 1 To 48
Cells(1, a + 1) = CreateObject("Shell.Application").Namespace(Klasor ).GetDetailsOf("", a)
Next
sat = sat + 1
For Each dosyaadi In CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFold er(klasoryolu).Files
c = c + 1
Set Dosya = CreateObject("Shell.Application").Namespace(Klasor ).ParseName(dosyaadi.Name)
Cells(sat, 1) = dosyaadi.Name
Cells(sat, 1).Hyperlinks.Add Anchor:=Cells(sat, 1), Address:=Klasor & "\" & dosyaadi.Name, TextToDisplay:=dosyaadi.Name
For a = 1 To 48
Cells(sat, a + 1) = CreateObject("Shell.Application").Namespace(Klasor ).GetDetailsOf(Dosya, a)
Next
sat = sat + 1
Next
MsgBox "işlem tamam"
End Sub
syn : Halit3 Uzman'a ait bir kod.

bunda istediğim İki farklı özellik var.
1. Klasörü Ben seçeyim.
2. excel dosyası'da klasörün içinde olacak şekilde olması.
tabi olursa.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,767
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ekli dosyayı kontrol edermisiniz.?
 

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Ekli dosyayı kontrol edermisiniz.?
hocam çok teşekkür ederim.
ufak bir iki değişiklik istesem hocam
1 - uzantı sormasa
2 - sadece A sütununa yazdığı bilgiler yetiyor bu şekilde yenileyebilir misiniz.
yoksa böyle daha mı kullanışlı olur hocam
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,767
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Olmuştur herhalde;
 

Ekli dosyalar

Katılım
31 Ağustos 2010
Mesajlar
387
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Halit hocam çok teşkkürler.Çok işime yaradı. Ek olarak bir şey sorucam. uzantı girilerek arama yapan ilk dosyada excele döküm yaparken sadece dosya isimleri ile sıralama yapmasını nasıl sağlayabiliriz...
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,767
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Halit hocam çok teşkkürler.Çok işime yaradı. Ek olarak bir şey sorucam. uzantı girilerek arama yapan ilk dosyada excele döküm yaparken sadece dosya isimleri ile sıralama yapmasını nasıl sağlayabiliriz...
ekli dosyaya bir bakarmısınız.
 

Ekli dosyalar

Üst