klasörden başka bir klasöre resım aktarma

kakara

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2025
merhaba ustadlar

yapılabılme ıhtımalı var mı bılmıyorum ama excelde urun barkod ısımlerı yazıyor. ve bu urunlerın aynı ısımlerde farklı bır klasörde resımlerı mevcut exceldekı barkod ısımlerınden yararlanarak bır klasörden baska bır klasöre resım kalıtesını dusurmeden aktarmak ıstıyorum. şimdiden ilginiz için teşekkur ederım.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Dosya isimlerini barkod listesinden alarak resimleri kopyalayabilirsiniz.

Kod:
Sub ResimKopayala()
    FileCopy "C:\KAYNAKKLASOR\resim.png", "C:\HEDEFKLASOR\resim.png"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English
Merhabalar,

Benzer başlık daha önce açıldığı için yeni bir konu açmadım, yukarıdaki kodu yazdım ancal run time error hatası aldım, dosya bulunamadı diyor. Kaynak dosyam server üzerinde, server üzerindeki bir klasöre yol veremez miyiz?

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English
Ben biraz daha detay vermiş olayım o zaman, linkten indirebileceğiniz örnek dosyadaki 'resim adları' kolonundaki bilgilerle aynı isimlerde, server üzerindeki bir klasörde resimler var, uzantıları .jpg şeklinde. Bu adlardaki resimleri, serverdeki kaynak klasörden kendi bilgisayarımdaki masaüstünde oluşturduğum klasöre almak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

https://s7.dosya.tc/server21/b32vox/Ornek_Dosya.xls.html

kakara

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2025
@Havenless ustadım masaustunuzde resim diye bir klasör var mı ? birde Z deki klasörün adı resim.jpg mi ?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English
@Havenless ustadım masaustunuzde resim diye bir klasör var mı ? birde Z deki klasörün adı resim.jpg mi ?
üstad, değişiklik yaparken sanırım başlığı açan arkadaşın klasör adlarını silmeden göndermişim yanlışlıkla :( çok özür dilerim. Kaynak klasörün yolu Z:\Resimler hedef klasörün yolu ise C:\Users\Etiket\Desktop\joseph

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 English