Klasöre resim simgesi ekleme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2022
Merhaba ekte banka adına göre klasör listesi var.Bu klasörlere bankanın logolarını simge olarak eklemek mümkün müdür.
Mesela Garanti Bankasına ait klasör simgesini Garanti logosu olarak görünmesini istiyorum.İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
12-02-2022
Teşekkürler Haluk Bey

dr.51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
24-08-2028
sn hb3102, istediğiniz şeyin çok basit bir yolu vardır. Her hangi bir programa da gerek olmadan yapabilirsiniz . şu yolu izlerseniz isteğiniz olur.
öncelikle resim yüklemek istediğiniz klasörün üzerine gelerek sağ klik yapınız, burada özellikler kısmını tıklayınız. Çıkan özelliklerden özelleştir i seçiniz. Özelleştirme bölümünden simge değiştir yüklü olan simgelerden aradığınız varsa üstüne tıklarsanız oradaki resmi yüklemiş olursunuz. Yok istediğiniz simge orda bulunmuyorsa örneğin banka logosu öncelikle banka logosunu bilgisayarınıza icon simge olarak yükleyiniz. (bunu diğer bankaların icon simgelerinide bilgisayarınıza kaydederek diğer klasörlerde de kullanabilirsiniz.) Simge yükle bölümünden göz at 'ı tıklayarak bilgisayarınıza indirdiğiniz yüda yüklediğiniz banka icon simgesi üzerine tıklarsanız klasörünüzün şekli banka logosuna dönüşmüş olur. Saygılar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
@dr.51

Eger bilgisayarda gerekli icon dosya yoksa, zaten bir sey yapamazsiniz. Benim onerdigim linkteki program da esas itibariyle gerekli icon dosyasini olusturmaya yariyor.

.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,

Resimde Göstermiş olduğunuz klasörleri sürekli bu şekilde yani liste biçiminde kullandığınız düşünüyorum.
Bunun için kullanacağınız simgenin görünür boyutları (*değişiklik yapılmadıkça) 16x16 Piksel olacaktır.

Bu simgeleri nasıl temin edebilirsiniz?
- Tek Tek istediğiniz bankaların JPG yada PNG olarak logoları indirebilir bunların kare görünüm içinde sığdıracağınız (Örneğin Garanti için sadece Yonca) kısmını Paint ile [CTRL+E tuşlarına basrak 16x16, 32x32, ... 256x256 gibi bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz.] simgenizi hazırlayıp kaydetmek ve akabinde uygulama indirmeden internetde bulunan çevrimiçi dönüştürücüler (Örnek site) ile icon formatında indirebilir

- İnternet sayfalarında adres kısmının başında görünen simgeyi indirmek için (Örneğin Garanti bankası için web sitesi: www.garanti.com.tr adresinin yanında yonca simgesi yer aldığından www.garanti.com.tr/favicon.ico ) adresine tamamlayarak kullanılan simgeye erişebilirsiniz. *Adresin başında simge yer almıyorsa yada varsayılan yol dışında bir tanımlama yapılmışsa simgeye ulaşmak istediğinizde erişemeyebilirsiniz.

Simgeleri temin ettiğinizde dr.51 arkadaşımızın belirttiği gibi klasörünüze uygulayabilirsiniz.

** Bilgisayarınızda grafik/çizim programları kullanıyorsanız pürüzsüz bir simge elde etmek için vektörel çalışmalara ihtiyaç duyuyorsanız bazı banka ve ekonomi firmalarının logolarını bu adresten indirebilirsiniz.

iyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Merhaba Arkadaşlar.

Ben kendi resmimi icon haline getirmiştim. paylaşayım dedim .İşlem çok basit paint üzerinden 1dakika gibi kısa bir sürede yapabiliriz . Şöyle ki;

1. İlk olarak icon yapacağımız resimi paint ile açıyoruz.
2. Resmi paint ile açtıktan sonra CTRL+W yapıyoruz ve Resim boyutunu ayarlıyoruz. 16X16 veya 32X32 (Resim boyutu yüksek olursa icon olmuyor)
3. Farklı Kaydet > BMP Resmi seçiyoruz.
4. Klasör seçeneklerinden bilinen dosya uzantılarını gizle seçeneğini dğiştiriyoruz.
5. Resim dosyamızın sonunda .bmp yi siliyor, .ico yazıyor ve kaydediyoruz ve iconunuz hazır.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
12-02-2022
Sayın arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler işlem tamam

Son düzenleme: