Kod Bankasi Ofİs ProĞramini BozmuŞ Olabİlİr Mİ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar,öncelikle emeğinize teşekür ederim.Yalnız ben kod bankasına yeni kod kaydederken bir sorun oluştu.
Bilgisayarımda ofis 2003 ve ofis 2007 beraber kullanıyorum.Daha doğrusu firma bu şekilde yüklemiş.
1.Kod bankasını kapattığım halde tekrar açamıyordum.Uyarı olarak başka bir proğram kullanıyor diyordu.Bilgisayarı yeniden açıp kapatıyordum.
2.Daha sonra da ofis 2003te excel sayfası açıyorum ama sayfada hiçbir özellik yok.Yani standart araç çubukları,menü yok.Hücre içinde mouse sağ tıklıyorum ama hücre biçimlendir,kopyala gibi gelen pencere gelmiyor.Sayfa1.sayfa2 olan yere sağ tıklıyorum.Oradada kod görüntüle,sayfanın adını değiştir gibi gelen pencere gelmiyor.
3.Ofis proğramını kaldırıp yeniden yükledim ama durum yine aynı.Proğramı kurarken bütün özellikleri de yüklüyorum.Ama sonuç değişmiyor.Hangi excel çalışma kitabını açarsam açayım durum aynı.
Son çare bilgisayara format atacaağım.Lütfen arkadaşlar ne oldu bu bilgisayara.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
bence sistem geri yüklemesi yapın en zahmetsiz
kod bankasından bir önceki güne alın
bu konuda desteğe ihtiyacınız olursa yazın

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sistem geri yükleme bir kaç kez yaptım.Ama olmadı.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
peki güvenli moddan açıp açık olan excel dosyasını kapamayı denediniz mi
çünkü sorununuzun excelle ve kod bankası ile alakası yok sorun sisteminizde açık olan o kod bankası dosyası güvenli modda sorun hallolacak d,ye düşünüyorum

S

Skorpiyon

Misafir
Aşağıdakini bir denermisiniz.

Ctrl + Alt + Delete yapın. İşlemler sekmesinde xltoexe diye bir program var ise kapatarak tekrar deneyin. (Bu arada aynı sekmede açık bir excel var ise onu da kapatın)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyadaki Göster butonunu çalıştırınız.:cool:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Mr Step Back
Birçok arkadaş Kod Bankasını kapattık sanıyor, fakat program arka planda hala çalışıyor. Bunu anlamak için ise Alt+Tab tuşlarını kullanarak Excelin açık olduğunu görebilirsiniz. Kod Bankasından çıkmanın tek yolu çalışma anında çıkış butonuna basmaktır. Farklı bir yöntemle kapatmaya çalışanlar kapattığını sanıyorlar fakat kapanmıyor, çalıştığı için de menüler gözükmüyor...
Bu programı yayımlamadan önce de onlarca farklı bilgisayarlarda denendi, hiç bir hata alınmadı... Gördüğüm kadarıyla da hiç bir uzman kullanıcıdan hata mesajı uyarısı alınmadı...

Son düzenleme:

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Ben programı ilk yaptığım zamanlar exceli (yani çalışma kitabının görüntülenmesini) gizleyerek yapmıştım. Msn den paylaştığım bir çok arkadaş böyle sorunları dile getiriyorlardı.
Bende programını kaldırdım sadece excel sayfasında olan kodları göndermiştim.
Yani şunu demek istiyorum önemli olan kodlar program o kadar mühüm değil kanaatimce...
Üyenin biri ya programı düzelt, ya çek programı diye mesaj atıyor. Siz şimdi bu üyeye ne dersiniz...
Tamam profesyonellik güzel ama bunu profesyonel olarak kullanabilen kullanıcılara verirsek, başımız ağrımaz...
Nacizane düşüncelerimi dile getirdim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar,ctrl+alt+delete ilede denedim ama arka planda çalışmıyor.Yani çalıştığını göstermiyor.Artık şimdi ofis 2007 proğramını kaldıramıyorum.Mecburen onu kullanıyorum.Haliyle "göster,"gizle"butonlu sayfanızı aldım ama butonlar çalışmıyor.Muhtemelen 2007 kullandığım için.Ama ofis 2003 yeniden kuruyorum.Hala aynı.Yani hiç menü yok.Ancak çerçeve kısmından sağ tıklarsam "özeleştir" var.Onunla menü yapıyorum ama ofis 2007 deki gibi istediğin menüler gözüküyor.Örnek:"yeni,aç,kopyala gibi.).Öbürküler zaten olmuyor.Hücre içinde sağ tıklıyorum.pencere gelmiyor.Kod bölümüne giremiyorum.Ofis 2007 de artık kalkmıyor.Kaldırılması için cd istiyor.Çünkü biraz bozulmuş olduğunu söylüyor.Kod bankasını sildim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Güvenli moddan denemedim.Yalnız ofis 2003teki herhangi bir excel çalışma kitabını ekte gönderiyorum.Sizlerde bakabilirmisiniz?Sizdede menüler vs.hiç bir özelik yokmu?Lütfen.

S

Skorpiyon

Misafir
Bende herhangi bir problem yok. Excel normal açıldı.
Siz Ctrl+Alt+Delete yaptığınızda işlemler sekmesinde, xltoexe diye bir dosya ile karşılaştınız mı acaba ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Ofis 2003 ü biraz önce kurdum.Ekli dosyayı gönderdim ve "Commanbutton göster gizle" dosyanızı açıp baktım.O kodları aldım ve yeni 2003 sayfasında özelleştirden commanbuttonları koydum.Kodu ekledim.Gerçekten gösterdi ama çalışma kitabını açıp kapatınca yine yok oldu.Her excel kitabı açışımda bu kodları tekrar yazıp çalıştırmam lazım.Sürekli gözükemez mi?Veya nedeni sizce ne olabilir?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Bende herhangi bir problem yok. Excel normal açıldı.
Siz Ctrl+Alt+Delete yaptığınızda işlemler sekmesinde, xltoexe diye bir dosya ile karşılaştınız mı acaba ?
Dediğinizi yaptım ama işlemler sekmesinde xltoexe diye birşey yok.Yalnız ben Vista kullanıyorum.Dediğiniz dosya Farklı bir isim altında olabilir mi?

S

Skorpiyon

Misafir
Sanmam. Kod bankası çalıştırıldığı zaman bende extra bu program da devreye giriyor. Acaba ondan kaynaklanabilir mi diye düşünmüştüm. Programın kullanımı esnasında da bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Ben programı ilk yaptığım zamanlar exceli (yani çalışma kitabının görüntülenmesini) gizleyerek yapmıştım. Msn den paylaştığım bir çok arkadaş böyle sorunları dile getiriyorlardı.
Bende programını kaldırdım sadece excel sayfasında olan kodları göndermiştim.
Yani şunu demek istiyorum önemli olan kodlar program o kadar mühüm değil kanaatimce...
Üyenin biri ya programı düzelt, ya çek programı diye mesaj atıyor. Siz şimdi bu üyeye ne dersiniz...
Tamam profesyonellik güzel ama bunu profesyonel olarak kullanabilen kullanıcılara verirsek, başımız ağrımaz...
Nacizane düşüncelerimi dile getirdim.
Sayın Mahmutt hocamın dediğine sonuna kadar katılıyorum. Ancak bilmenizi istediğim için aşağıdaki satırları yazmak zorunda hissettim.

Konu Profesyonel bir program yapmak veya aaa.. bak nasıl da Exceli kilitledim olayı değil. Belki bir çoğunuzun haberi bile yoktur ama birden fazla web sitesi tarafından bu kadar emek harcanmış bu program alınıp o sitelerde -hemde program içeriğinde değişiklik yaparak- yayınladı.

Bu sitelerle programımızın orijinal haline döndürülmesi için ismailmuhcu arkadaşımızla beraber çok savaş verdik. Hatta o sitelerden dışlanma durumunda kaldık. Neden!!! Mahmutt beyin iki sene önce yapıp ta hasbel kader ilgi duyduğumuz için geliştirip sizlerin beyenisine sunduğumuz bir programı, gerçek yerinde yayınlanmasını sağlamak için... Bu nedenle kırılabilmesini önleme -Lisans olayı ile güzelleştirme yoluna gittik. .exe file olması ise normal programın 6.800 KB olması dolayısıyla 1.700 K.B kadar indirilebilmesinden...

Tüm arkadaşlara duyurmak istediğim bunun bir arşiv programı olduğu ve eğer bir problem yaşanıyorsa, bana özel mesaj gönderilip 'burada hata veriyor, bu programı bana uygun hale getirin veya hatta programda ismin olsun diye bile düşüncelerinizi açıkca yazabilmeniz.

Yoksa Excel.web.tr logosunun silinmesi nedeniyle, başka sitelerle atışmaya varan uğraşılara giren ve excele gönül veren biri olarak, kimsenin bilgisayarına zarar vermeyi asla ama asla düşünmem. Zarara uğrayanlardan da özür dilerim...

Saygılarımla...

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Belki bir çoğunuzun haberi bile yoktur ama birden fazla web sitesi tarafından bu kadar emek harcanmış bu program alınıp o sitelerde -hemde program içeriğinde değişiklik yaparak- yayınladı.

Bu sitelerle programımızın orijinal haline döndürülmesi için ismailmuhcu arkadaşımızla beraber çok savaş verdik. Hatta o sitelerden dışlanma durumunda kaldık.
Aynen katılıyorum o sitelerde bende bayağı uğraşı verdim belki karşılaşmışsınızdır. O sitelerde partner352 adlı üye benim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Aynen katılıyorum o sitelerde bende bayağı uğraşı verdim belki karşılaşmışsınızdır. O sitelerde partner352 adlı üye benim.
Biliyorum Sayın Hocam, bu programın yaratıcısı zaten sizsiniz, bir acizane sizin adınıza da uğraş verdik diyelim...

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Dediğinizi yaptım ama işlemler sekmesinde xltoexe diye birşey yok.Yalnız ben Vista kullanıyorum.Dediğiniz dosya Farklı bir isim altında olabilir mi?
Sn. Konya42 evde Laptop'umda Vista yüklü hemen deneyip en kısa zamanda size Vista da kontrol edip çalışan halini göndereceğim. Özel mesajla mail atma lütfunda bulunursanız...

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Ofis 2003 ü biraz önce kurdum.Ekli dosyayı gönderdim ve "Commanbutton göster gizle" dosyanızı açıp baktım.O kodları aldım ve yeni 2003 sayfasında özelleştirden commanbuttonları koydum.Kodu ekledim.Gerçekten gösterdi ama çalışma kitabını açıp kapatınca yine yok oldu.Her excel kitabı açışımda bu kodları tekrar yazıp çalıştırmam lazım.Sürekli gözükemez mi?Veya nedeni sizce ne olabilir?
Office 2003 de "Commanbutton göster gizle" programını çalıştırıp dosyayı kayıt ettiğinizde normale dönmesi gerekirdi aslında... Ayrıca tabii ki durumunuzu anlıyorum ve size hak veriyorum, hatta çok sinirlenmiş olabileceğinizi de biliyorum ama inanın program -tamam excelin ilk yükleme sırasında menülerini kapatıyor ve nedeni Alt-F11 ile kırılmasını önlemek için yaptım ama normal çıkış butonuna basıldığında - tüm eski değerleri yerine getiriyor. Belki şaka gibi gelecek ama siteye vermeden önce biri internet cafede olmak üzere 11 ayrı bilgisayarda denedim...

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın EC YAvuz evt dosyayı kaydediyorum.Böylece comman button düğmeleri ve kodları duruyor.Söylemek istediğim şuydu:Sayfayı açınca "gizle" kodu aktif olmuş gibi.Tekrar "commanbutton göster" tıklayınca menüler geliyor.Ama yeni bir çalışma kitabı açınca yada varolan başka bir çalışma kitabını açınca onlarda da aynı menüler yok.Yani her çalışma kitabına bu kodları ve Commnbuttonları koymam gerekiyor.İnanın dün geceden beri defalarca sistem geri yükleme yaptım ve ofis 2003 proğramını defalarca kurdum.Yalnız bi şeyi hatırlatmak istiyorum:Kod bankasını hep ofis 2007 de açıp kapattım ve yeni kod yazdığımda o şekilde kaydettim.(Daha önce belirttiğim gibi bilgisayarımda hem ofis 2003 hem de 2007 proğramı var).Bundan dolayı olmuş olabilir mi?