• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kolayca 30 adet daha sayfa ekleme

Arkadaşlar ekteki ajanda programıma 30 tane daha sayfa eklemek istiyorum. (her gün için bi sayfa ) Ama hepsi örnekteki sayfa gibi olacak aynı formatta ve aynı bilgileri içeren. Pratik bi yolu var mı acaba?
Ve mümkünse sayfa numaraları da 2, 3, 4, ..... gibi olacak. (sayfa3 değil sadece 3 gibi )

sayfa ismine sağ tuş,
taşı ve kopyala, sona ekle.
ama bunu 30 defa yapmanız gerekecek. aynı 1 isimli sayfa gibi oluşturur.

Malesef olmuyor

Acemi1 malesef olmuyor. Taşı kopyala yapıyorum. Hangi çalışma kitabı diyor aynıiçinde bulunduğum kitabı seçiyorum ama tamam deyince hiç bir şey olmuyor.

GOV81062.jpg

aM381090.jpg

Tek tek uğraşmak istemiyorsanız makro ile kopyalayacaksınız. Ekteki dosyanıza bakın.

Mehmett

Harika bişey. Hemen o sayfayı da arşivime attım. Böyle böyle makroları da öğreneceğiz galiba. Biz üniversitedeyken (M.Ö.) qbasic diye bir dil öğrenmiştik. Bu makro ona çok benziyor. Ordada for - next döngülerini hatırlıyorum.

Çok teşekkürler.

Biz üniversitedeyken (M.Ö.) qbasic diye bir dil öğrenmiştik. Bu makro ona çok benziyor. Ordada for - next döngülerini hatırlıyorum.

Excelde kullandığımız dil VBA (visual basic application) dir. Bu dilin aslı olan Visual Basic dilinin atasıda sizin belirttiğiniz Qbasic tir.

Levent Bey,

Aynı mantıkla gidecek olursak, sayfa isimlerini 1,2,3..yerine 01.09.2006, 02.09.2006 şeklinde vermek istersek yazdıgınız kodda
"ActiveSheet.Name = n" yerine ne yazmak gerekiyor??

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
ActiveSheet.Name = Format(DateSerial(2006, 9, n), "dd.mm.yyyy")

denedim oldu :) teşekkür ederim, bir külfet daha eksildi

Geri