Komut Düğmesinde(CommandButton) yazılı verileri, Metin Kutusuna(Textbox) aktarma

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Dili: Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2025
Değerli Üstatlar Merhaba,
Ekteki Excel’de, “Puantaj Veri Girişi” sayfasında bulunan “Puantaj Menüsü”’nde bulunan “Takvim” butonuna tıklandığı zaman açılan menüde, tarih ve veri içeren komut düğmeleri ekrana geliyor. Bu komut düğmelerine tıklandığı zaman Excel’deki aktif hücrelere verileri aktarıyor. Benim istediğim ise, bu komut düğmelerine tıklandığı zaman UserForm1’de aktif bulunan Metin Kutusuna(Textbox) veri aktarmasını istiyorum.
Örneğin, önce UserForm1’deki TextBox2’yi tıklayarak aktif ettikten sonra CommandButton10’a tıkladığım zaman CommandButton10’daki 18.05.2022 tarihi aynı formatını koruyarak, UserForm1’deki TextBox2’ye aktarılacak, yine aynı mantıkla, önce UserForm1’deki TextBox4’ü tıklayarak aktif ettikten sonra CommandButton54’e tıkladığım zaman CommandButton54’te yazılı bulunan “Normal Ç.” veri, UserForm1’deki TextBox4’e aktarılacak
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden Teşekkür Ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016/Türkçe
22-03-2023
Selam,
Siz tam olarak şunu mu yapmak istiyorsunuz;
Userform üstünden yapılan kaydı gerektiği takdirde değişiklik yapmak için bul komutu ile texboxlara getirerek değişiklik yapıp değiştir komutu ile değiştirmek mi istiyorsunuz? Burada sizin ihtiyacınız anladığım kadarıyla bul komutu ile datadaki verilerden istediğinizi çağırarak texboxsa gelmesini sağlamak anladığım kadarıyla...
Doğru mudur?

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Hayır, değil hocam. Bul komutu ile işim yok. Benim istediğim CommandButtonda yazılı verileri, bir tıklama ile Textbox'a aktarmasini istiyorum.

yusuf1284

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2016 TR
09-02-2028
Hayır, değil hocam. Bul komutu ile işim yok. Benim istediğim CommandButtonda yazılı verileri, bir tıklama ile Textbox'a aktarmasini istiyorum.
CommandButtonda yer alan veriler neler

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Korhan Ayhan Hocam, öncelikle sorunumun çözümü için gösterdiğiniz ilgi ve alaka için sizlere çok teşekkür ederim.
Sorunun çözümü hususunda temel mantık olarak doğru bir çözüm olmuş fakat bazı eksiklikler var müsaadenizle onlara değinmek istiyorum.

Takvim Menüsü açıkken, TextBox2’den TextBox3’e ve TextBox4’e Tab tuşu ile geçiş yapmadığı gibi maus ile tıklayınca da TextBoxlar arası geçişe izin vermiyor. Tab tuşu yada maus ile tıklayıca TextBoxlar arası geçişe izin vermesi mümkün müdür?

Ayrıca TextBox4(Puantaj Bilgisi bölümüne)’e tarih aktarılmayacak, CommandButton54’ten CommandButton75’e kadar bulunan butonlardaki metinler aktarılacak bu konuda yardımlarınız bekliyorum. Yardımınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM. Saygılarımla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Kullandığınız tavim formundan kaynaklı olarak ShowModal özelliğini FALSE olarak ayarladığımda kod hata veriyor. Normalde aşağıdaki komut sizin istediğiniz işlemleri yapmanıza olanak verir. Ama sizdeki takvim formundan kaynaklı maalesef hata veriyor.

C++:
Private Sub CommandButton7_Click()
Takvim.Show 0
End Sub
Mümkünse forumda daha önce paylaşılan farklı takvim uygulamalarını kullanmayı deneyebilirsiniz.

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Merhaba,

Kullandığınız tavim formundan kaynaklı olarak ShowModal özelliğini FALSE olarak ayarladığımda kod hata veriyor. Normalde aşağıdaki komut sizin istediğiniz işlemleri yapmanıza olanak verir. Ama sizdeki takvim formundan kaynaklı maalesef hata veriyor.

C++:
Private Sub CommandButton7_Click()
Takvim.Show 0
End Sub
Mümkünse forumda daha önce paylaşılan farklı takvim uygulamalarını kullanmayı deneyebilirsiniz.
Korhan Ayhan Hocam, verdiğiniz cevap için TEŞEKKÜR EDERİM.
Peki hocam, TextBox4(Puantaj Bilgisi bölümüne)’e tarih aktarılmayacak, CommandButton54’ten CommandButton75’e kadar bulunan butonlardaki metinler aktarılacak bu konuda birşeyler yapılabilir mi? TEŞEKKÜR EDERİM.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
VBA bölümüne geçtikten sonra bahsettiğiniz Textbox üzerine çift tıkladığınızda kod bölümü açılacaktır. Aşağıdaki bloğu bulup silerseniz bahsi geçen TextBox'a tarih yazılmaz.

C++:
Private Sub TextBox4_Enter()
    Me.Tag = Me.MultiPage1.Pages(0).ActiveControl.Name
End Sub
Ek olarak butonlara tıkladığınızda ilgili TextBxo'a bilgi girişi olması için bir buton için aşağıda örnek verdiğim kodu diğer butonlarada uygulamanız gerekiyor.

C++:
Private Sub CommandButton54_Click()
    Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(ActiveWindow.Selection.Row, ActiveWindow.Selection.Column).Value = CommandButton54.Caption
    UserForm1.TextBox4 = CommandButton54.Caption
End Sub