• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme formülle çıkan sonucu algılamıyor

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
excel formülle çıkan değeri koşullu biçimlendirmeyle renklendiremiyorum örnek: 6,77'den 7,48'i çıkarıyorum sonuç -0,71 çıkıyor ve koşullu biçimlendirme > hücre vurgulama kuralları > eşittir > şuna eşit olan hücreleri biçimlendir -0,71'i seçiyorum fakat -0.71'i algılamıyor, içerdiği metin > şu metni içeren hücreleri biçimlendir deyincede -0,71'i algılıyor fakat sadece -0,71'i biçimlendirmiyor, seçtiğim aralıkta bulunan -0,71'i bile olmayan başka sayılarıda biçimlendiriyor. hücreleri genel olarakta biçimledim sayı olarakta biçimledim metin olarakta hiçbir şey değişmedi sorun halen devam ediyor

yalnızla şunu içeren hücreleri biçimlendir ="-0.71" yapıyorum fakat bir şey değişmiyor

Merhaba, koşullu biçimlendirme formül sonucu ile sabit değeri farklı algılıyor. Bir örnek veriyorum:
FORMÜL SONUCUNA KOŞULLU BİÇİM UYGULA
6,77'den 7,48'i çıkardığınız formül sonucu olan -0,71 değerinin olduğu hücre "K4" de olsun. $K$4:$K$9 arasına kural uygulayacağız.
* "K4" ü seçelim
* Koşullu biçimlendirme
* Yeni kural >>> Kural türü > Formül kullan
* Formülümüz >>> =$K4=$K$4 (Burada K4 hücresi kendi hücresini esas alıyor. Başka bir hücreyi de referans gösterebilirdik. Mesela =$K4=$Z$1)
* Uygulama hedefi >>> =$K$4:$K$9
* Tamam

Başka bir örnek:
HEM FORMÜL SONUCUNA HEM SABİT DEĞERE KOŞULLU BİÇİM UYGULA
* Formülümüz >>> =YADA($K4=$K$4;$K4=-0,71)
* Uygulama hedefi >>> =$K$4:$K$9
* Tamam

Son düzenleme:
Merhaba,

Siz hücrede -0,71 olarak görsenizde ondalık kısmı farklı olabilir. Bu sebeple YUVARLA fonksiyonu çözüm olacaktır.

Bahsi geçen çıkarma işlemi A1 hücresinde ise aşağıdaki formülü koşullu biçimlendirme menüsünde deneyebilirsiniz.

C++:
=YUVARLA(A1;2)=-0,71

Geri