Koşullu biçimlendirme sorunu

Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Arkadaşlar bir hücrede iki tane koşullu biçimlendirme yapılabilirmi...

1.koşulum şu şekilde :
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B$6:B$105=I40)*(F$6:F$105))=0;"";TOPLA.ÇARPIM((B$6:B$105=I40)*(F$6:F$105)))

2.koşulum da şu şekilde:
=EĞER(VE(EMETİNSE(M41);EMETİNDEĞİLSE(M40));1;0)

1.koşul sonucu oluşursa hücrenin üst çerçevesine çizgi çekiyor,
2. koşul sonucu oluşursa hücrenin alt çerçevesine çizgi çekiyor.

2.koşul sadece 1 kere oluşuyor, o da verini bittiği satırda.
Bu iki koşulu aynı anda yazdığımda sadece 1.koşul çalışıyor. 1. koşulu silersem 2.koşul o zaman çalışıyor. sormak istediğim bu iki koşulu aynı anda yazmam hatalımı onun içinmi 2.koşul çalışmıyor. dosyam büyük olduğu için ekliyemiyorum. ama küçük bir örneğini yapmaya çalışıyorum.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
İki fonksiyonu birleştirerek iki koşulu beraber yazın.

Örneğin;

=EĞER(VE(EMETİNSE(M41);EMETİNDEĞİLSE(M40));1;EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B$6:B$105=I40)*(F$6:F$105))=0;"";TOPLA.ÇARPIM((B$6:B$105=I40)*(F$6:F$105))))
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Örnek dosyam ekte . Hata yaptığım yer, koşullar çatışıyor.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
En son hücrenin altına çizgi çeken biçimlendirme ile ilgili olarak ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz.
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
SN LEVENTM
Yazdığınız koşul şekli de olmadı. "Yada" işlevi ile beraber de kullandım ama sonuç yine olumsuz. İstediğim sonuca ulaşmam için İki ayrı işlem yapmam gerekiyor.
gönderdiğim dosyada bir ifade bozukluğu olmuş sadece "B27" hücresi değil B27 den F27 ye kadar silmek gerekiyor. (ana dosyada B27 boş olunca öbür hücreler boş geliyor zaten)

Mesajınızı yine geç gördüm
Ama "bağ değ dolu say" da işe yaramadı. Yine bir çakışma söz konusu.
Benim çizgi çektireceğim sütunlar "L" "M" ve "N" sütunları.
Koşullu Biçimlendirme ile yapamazsam, en son hücrenin altına çizgi çeken "Butonsuz" makro yapılabilirmi acaba?
 
Katılım
17 Şubat 2006
Mesajlar
981
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Bu arada ilginiz için teşekkür etmeyi hep unutmuşum :(
 
Üst