• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme Yardım

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
merhabalar
Koşullu biçimlendirmede kullandığım bu formülle doğru sonuca varabiliyorum ama kullanmam gereken en doğru yöntem değil gibi geliyor. merak edip biraz araştırdım ama netten pek işime yarayacak bir bilgiye ulaşamadım siz değerleri hocalarıma sormak istedim

J6 dan Q6 olan hücrelerden biri dolu ve S6 Hücresi boş ise biçimlendirme yapmak istiyorum. bunun daha doğru bir yöntemi varsa yardımlarınızı bekliyorum.
çok teşekkür ederim.

=EĞER(YADA($B6<>"";$J6<>"";$M6<>"";$N6<>"";$O6<>"";$Q6<>"");EĞER($S6="";"A"))="A"

Merhaba,

Dolu hücreleri saydırıp s6 nın boş olup olmadığını kontrol ettirebilir ve her iki koşulunuzda doğru sonuç veriyor ise biçimlendirme yaptırabilirsiniz.
iyi çalışmalar.

=VE(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(J6:Q6)=1;S6="")=DOĞRU

Merhaba,

Dolu hücreleri saydırıp s6 nın boş olup olmadığını kontrol ettirebilir ve her iki koşulunuzda doğru sonuç veriyor ise biçimlendirme yaptırabilirsiniz.
iyi çalışmalar.

cevabınız için teşekkür ederim ama sanırım bir yanlış anlaşılma var bu formül aynı işlevi görmüyor.

benim formülde 2 koşul var aslında
=EĞER(YADA($B6<>"";$J6<>"";$M6<>"";$N6<>"";$O6<>"";$Q6<>"");EĞER($S6="";"A"))="A"

burada B6 yada j6 yada m6 yada N6 yada O6 YADA Q6 bunlardan herhangi birinde değer var ise ve S6 hücreside boş ise biçimlendirme yapmasını istiyorum

Kurduğunuz formül istediğiniz sonucu veriyorsa sorun yoktur.

Sizin değer varsa dediğiniz hücreler ardışık olmadığı için formülasyon zaten kısalmaz. Formülün kısalabilmesi için hücrelerin ardışık olması gerekir.

cevabınız için teşekkür ederim ama sanırım bir yanlış anlaşılma var bu formül aynı işlevi görmüyor.

benim formülde 2 koşul var aslında

burada B6 yada j6 yada m6 yada N6 yada O6 YADA Q6 bunlardan herhangi birinde değer var ise ve S6 hücreside boş ise biçimlendirme yapmasını istiyorum

Merhaba,
Yazdığınız formülden ziyade açıklamanızı dikkate alarak formülü oluşturmuştum.
şu şekilde deneyebilirsiniz: =VE(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B6;J6;M6;N6;O6;Q6)=1;S6="")=DOĞRU

iyi çalışmalar.

Ben BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY formülünü ardışık hücrelerde çalışıyor diye hatırladığım için yanlış yönlendirmiş oldum. Bunun için özür dilerim.

Bu sebeple #4 nolu mesajımda belirttiğim yorumum GEÇERSİZDİR.

Merhaba,

iyi çalışmalar.

hocam formülü ilk denediğimde sabitlemeleri yapmadığım için çalışmadı sanırım şimdi sabitlemeleri yapınca çalışmaya başladı

aşağıdaki şekilde sorunsuz çalışıyor çok teşekkür ederim
=VE(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A6:$D6)>=1;$S6="")

Geri