Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba.
Ekte örnek dosyada,"H" hücresinde veri varsa, koşullu biçimlendirme ile "J2" hücresinde ki gibi yazıyı "I" hücresine yazdırmak istiyorum.
Yardımlarınızı rica ederim.
Şöyle ki,
"I" hücresine her halükarda metin yazılıyor. Ama "H" hücresine metin girilirse, "I" hücresine yazılan kalıp hiç değişmiyor. Böylelikle "H" hücresine veri girildiğinde "I" hücresi otomatik olarak doldurulsun istiyordum..
Yanlış yaptım sanırım.
"I" stünuna veri girdiğimde @ " - YERİNE MESAİ YAPMIŞTIR" ekliyor!.
Halbuki istediğim, "H" stünuna veri girilmişse, "I" stünuna "H" ta yazanı alıp devamına " - YERİNE MESAİ YAPMIŞTIR" eklesin.
"H" boş ise "I" ya herhangi bir müdehale yapmayacak..
Yazdığınız için koşullu biçimlendirme örneği vermiştim. I sütununa veri girmeden bu isteğiniz koşullu biçimlendirme ile yapılamaz. Koşullu biçimlendirmede bu şekilde bir özellik yok.
I sütununa hariçi değer girmek istemiyorsanız makro kullanmak gerekir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.