• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu toplayamıyorum :(

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
değerli ustalar, allahını seven bana yardım etsin! 2 haftadır yazamadım formülü. kafayı yemek üzereyim! sorun şu, satış sayfasınki R, S, T ve U sütunlarına yazılan rakamların V sütunundaki değerlerinin toplamını almak istiyorum, etopla ile yapamadım, yardımcı olursanız çok memnun olurum. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sorunuz anlaşılmıyor. R, S, T, U kolonlarında bir değer var ise bunların adetleri ile V kolonundaki tutarlar çarpılıp toplamları mı alınacak. Örneğin 62,63 nolu satırları alırsak, formül sonucu 95 mi olacak 125 mi olacak.

Bir de V (tutar) kolonunuzda alfanümerik karakterler var dolayısı ile topla.çarpım gibi formülleriniz hata veriyor.

hocam öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. sonuç 95 olacak, v sütunundaki tutarları toplamak istiyorum ancak, r, s, t ve u sütunundaki rakamların karşısındaki tutarların toplamını almak istiyorum

uzmanamele hocam, ilgilenmen bile yeterliydi, budur hocam, eline koluna sağlık, haftalardır beynimi kemiriyordu, allah razı olsun, bu arada iyi bayramlar.

uzman amele hocam, budur dedim ama, hata veriyor hocam sadece r sütunundaki değerlere göre toplam alıyor diğer sütunlar sonucu etkilemiyor

tekin hocam, alakanız için çok teşekkür ederim ancak sütunların yerlerini değiştirmeden yapmamız lazım, araya satır eklediğimiz zaman sorun çıkartıyor. ayrıca bu dosyadaki sayaflar birbirleri ile bağlantılı olduğu için sütunların yerleri değiştiği zaman sorun çıkıyor.

tekin hocam, alakanız için çok teşekkür ederim ancak sütunların yerlerini değiştirmeden yapmamız lazım, araya satır eklediğimiz zaman sorun çıkartıyor. ayrıca bu dosyadaki sayaflar birbirleri ile bağlantılı olduğu için sütunların yerleri değiştiği zaman sorun çıkıyor.

Merhaba,

Kod:
=TOPLA(EĞER(ESAYIYSA(V5:V63);EĞER(R5:U63>0;V5:V63)))

Dizi formülüdür. Formülü hücreye yazdıktan sonra entera basmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçlarının otomatik eklenmesi gerekir.

.

ömer hocam, vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, ancak; örneğin r62 de 1 yazıyor, ve v62 de 65.00 yazıyor, s62'ye de 1 yazınca v62'yi tekrar topluyor. v sütunu r, s, t ve u sütunlarında yazan rakamların tutara çevrilmiş hali, örneğin bir vatandaş bi adet 12 kg tüp ve 1 adet de 2 kg tüp alınca v sütununa 75 milyon yazmamız gerekiyor, sizin formülünüz 75 milyonu iki kere topluyor. halbuki sadece 75 milyonu görmemiz lazım

ömer hocam, vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, ancak; örneğin r62 de 1 yazıyor, ve v62 de 65.00 yazıyor, s62'ye de 1 yazınca v62'yi tekrar topluyor. v sütunu r, s, t ve u sütunlarında yazan rakamların tutara çevrilmiş hali, örneğin bir vatandaş bi adet 12 kg tüp ve 1 adet de 2 kg tüp alınca v sütununa 75 milyon yazmamız gerekiyor, sizin formülünüz 75 milyonu iki kere topluyor. halbuki sadece 75 milyonu görmemiz lazım

Kod:
=TOPLA(EĞER(DÇARP(ESAYIYSA(V5:V63)*(R5:U63>0);DEVRİK_DÖNÜŞÜM(SÜTUN(R1:U1)^0))>0;V5:V63))

Dizi formülüdür.

İstediğiniz bu mu?

.

ömer hocam, kısaca budur diyorum!... çok teşekkür ederim hocam, iyi bayramlar...

Geri