• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kullanıcı Adı ve Şİfre

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan barkod
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yetkilendirme

ArkadaŞlar Kullanici Adina GÖre Yetklendİrme Nasil Yapiliyor.
3 Tane Kullanici OluŞturdum.

Admin: TÜm Yekİsİ Olsun
Alİ: Kayit Gİrsİn Sİlemesİn
Aysel: Sadece GÖrebİlsİn Kayit Ve DeĞİŞİklİk Yapamasin. Gİbİ.

access ayarlarından bu özellik seçildiğinde herhangi bir mde dosyasında da gizli dosyaları gör seçeneği aktif hale gelmiş oluyor, yani mde'den menüyü kaldırmak da işe yaramıyor.

Sayın ikskarex,

Önce bir konuya açıklık getireyim: Dünyada korunan en iyi veritabanı sistemine istenmediği halde ulaşmak teorik olarak mümkün. Şimdi her cevaba bir karşı cevap oluşturmanız normal. Öncelikle ne yapmak istediğinizi (uygulama bazında) onu söylemediniz. Bu gibi durumlarda, genellikle veri tabanı ikiye ayrılır. Bir kısmında tablolar diğerinde ise formlar, raporlar, sorgular vs. Birinci kısma ulaşım şifreli ise ve ikinci kısım yetkilendirilmiş ise ve tablolar emniyetli bir noktada iseler ulaşmak zorlaşır. En basiti tablo adının önüne Usys ekleyin bakın bakalım ne olacak (Örnek: UsysTablo1)

Her neyse herşeyin bir çözümü var (Tablolara ulaşmanın da)

İyi çalışmalar:)

Sayın Modalı,
Uygulamanın ne olduğunu yazmıştım,
Güvenlik konusunda sıkıntım şu, aslında ben istemci sunucu mimarisine alıştığım için veri tabanını kimseye vermeye alışık değilim ve onun güvenliğini tam olarak sağlayabiliyordum, accesste yapılan uygulamada hem uygulama hem veritabanı aynı yerde olduğu için veritabanını kullanıcıya teslim etmek güvenlik konusunda tedirgin olmama yol açtı. Senin de bahsettiğin gibi veritabanını birine teslim ederseniz bir şekilde güvenlik önlemleri aşılabilir.
Bence de tabloların olduğu bölüm ayrıca korunabilmeli, fakat uygulama taşındığında verilen şifrelerin geçersiz olduğunu gördüm, belki ben biryerlerde yanlış yapıyorum.
Örnek bir uygulama cok işime yarar aslında, güvenli olduğunu düşündüğünüz küçük bir uygulama oluşturabilir misiniz?
Teşekkürler...

Ben onu şöyle çözdüm. Secure dosyasını dosya ile beraber gönderiyorum. Bide yanında beni oku.txt Güvenlikten çalışma grubu yöneticisi oradan katıl oradan senin gönderdiğin güvenlik dosyası ve kullanıcı bilgileri o bilgisayara aktarılmış oluyor. Kullanıcı adları ve sayısını sen belirlemiş oluyorsun.

Haa eğer bunu ticari amaçlı yaptıysan o zaman kısaca şunu söyleyeyim adamlar Windows u kırıyorlar...

Teşekkür

Sayın Atilla52,
Şifre formunuz ve uygulama konusunda detaylı açıklamanız (şifre uygulaması benim form üzerinde çalıştı) için bende teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Atİlla52 Bey - GÜlsÜm1 Hanim Veya Yardim Edebİlecek TÜm ArkadaŞlar Sİze Bİr Sorum Olacak Şİfre.mdb Dosyasinin Kendİme GÖre Aktardim Ayarlamalarini Yaptim. gayet güzel çalışıyor.
Fakat Sİzden Şunu İstİyorum Mesela İkİ Kullanici İsmİ Atadik. Şİfreye Ben Kendİm Admİnİstrator OlacaĞim Ve Formu AÇtiĞimda Frmadmİn Formunun Komut DÜĞmesİ Olacak, DİĞer Kullanici AÇtiĞi Zaman Bu Komut DÜĞmesİ Olmayan Form Olacak.bu Şekİlde DeĞİŞİk Form AÇtirabİlecek Olan Kod Ne Olabİlİr Ve Nereye Yazmam Gerekİr Bunu AÇiklayan Olabİlİrmİ Acaba. Ayni Dosyaya Ek Yaparsaniz Sevİnİrİm.yukarida Bulunan (Şİfre.mdb) Dosyasina

çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler....

Geri