Kur'an-ı Kerim ve Mealler

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Meaal liste kutusu ve alternatif mealler liste kutusuna ekliyor oradanda seçince en altdaki textbox3 meal text nesnesine aktarıyor.
örnek
Süre liste kutusundan Fatiha süresini seç sayfalar liste kutusundan fatiha0 seç ve sonra gırı renkli meal lste kutusuna sadece a yaz ve
Meaal liste kutusu veya alternatif mealler liste kutusuna tıkla oradaki listelerden birini seç sonucu en altdaki textbox3 nesnesine yazıyor.
buradaki amak meallerden benzer olanlara arama yapmaktır.

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2027
Benim arama yapmaktan kastettiğim şuydu
Mesela: "Zekat" kelimesini aratacağım tüm Kur'an'da (yani Mealin bütününda sure yada sayfa bazında değil) hangi ayetlerde "Zekat" kelimesi geçiyorsa o ayetleri listelemesi idi. Bunu düzenlemek mümkün mü
Yada sizin önceki programlarda combobox ile sütun seçtirip (Başlangıçta gösterilecek sütun) aramayı o sütünda yaptırıyordunuz. bunun için belki ebatı (en, Boy) küçük bir listbox ayarlanabilir. Böylece istediğimiz meal içinde arama yapabiliriz.

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
20-02-2027
Bu arada ben Bakara ve Ali-İmran surelerini düzenledim Ayetleri..

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Birbirinizin e-posta adreslerini alıp aranızda bu işi yürütmeniz daha iyi olmaz mı?

Proje bitince burada yayınlarsınız...... olur, biter ....

.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ben Haluk beye katılıyorum, bir çırpıda programlar yapılamıyor, kullana kullana ve zamanla iyi bir noktaya gelinir.

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
20-02-2027
Haluk Bey proje bitmek üzere bu mubarek günlerde faydalı bir hizmet yapalım dedik Bu form da bu vesile oluyor. değilse sizlerle nasıl tanışırdık.
Allah hepinizden razı olsun.
Herhalde proje tamamlanınca tüm mesajlar silinir veya yeni konu açılarak o konuya devam şeklinde sürdürülebilir.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosyaya sarı renkli arama text nesnesi ve sarı renkli komut düğme ve sarı renkli liste kutusu ekledim.

Ayrıca aramaların hepsine komut duğmesi ekledim.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosyada küçük değişiklikler yapıldı.

Ekli dosyalar

muhsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tütkçe
21-03-2029
bu güzel proğramda emeği geçen herkese teşekkür etmeyi borç bilirim.ALLAH razı olsun

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosya Güncellendi bazı küçük düzeltmeler yapıldı.

Excel Vers. ve Dili
Office - 2019 - Türkçe
Son hali buysa bende görmek isterim.

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
20-02-2027
Halit Bey Selamlar...
Kullanırken hatamı yapıyorum yoksa yeni düzeltmeler yapılırken gözden mi kaçtı;
18.Dosyada Sure seçtikten sonra alternatif meal değiştirince surenin alternatif meali tam geliyor, sayfa seçince yine alternatif mealde de ilgili sayfanın meali sayfa olarak tam geliyor. Ancak ayet seçip ve meali değiştirince alternatif mealde sadece ilgili ayetin alternatif meali değil ilgili tüm sayfanın meali geliyor. yani tek ayet seçince ve meal değiştirince de sadece seçtiğimiz ayetin alternatif meali gelmiyordu.
20 dosyada ise bu hata artmış. şöyle ki: sure seçince tamam
Ama Sayfa seçince alternatif mealde surenin tamamı geliyor, ayet seçince de meal değiştirince sayfanın tamamı geliyor. (Aynı durum 19. dosyada da var)
Bu normal mi yoksa gözden kaçan bir durum mu
Saygılarımla...

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu dosyayı bir dene

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
20-02-2027
Halit Bey Sayfa mealinde değişmemiş Yani sayfa işaretli iken meal değiştirince yine tüm surenin meali geliyor
sizin gözünüzden kaçan durum Sayfa seç combo sundan sayfa değiştirince sıkıntı yok sorun Meal değiştir combo'una tıklatınca ilgili sayfanın alternatif meali değil Tüm sure alterneatif meali geliyor.
Sure ve Ayet seç lerde sorun yok sadece sayfa kısmında hata var.
Önceki dosyada sayfa ve ayette hata vardı şimdi ayet kısmı düzelmiş.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu dosyayı kontrol et

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
20-02-2027
Halit Bey Süper...
gördüğüm kadarıyla hatalar giderilmiş. Diğer kısımlarda sıkıntı varsa inceledikçe ortaya çıkabilir. Ama tespit ettiğim sıkıntılar şuan için düzelmiş. Ellerine sağlık.
benim ayetleri numaralı olarak düzenlemem devam ediyor. bitirince data kısmını dosyanın son haliyle güncellerim.

EKREM1661

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
03-02-2026
halit3 hocam.. bu kadarıyla gayet güzel olmuş, fazladan özellik isteyen kendi kullanımında ekleyebilir, veya düzenleyebilir nasıl olsa açık kod... Teşekkürler, sağlık ve muvaffakiyetler dileğiyle..

Bu arada, bu işe vesile olan sn. asdsxx bey'e de teşekkürler.. Cümleten Selam ve Dua ile..

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
20-02-2027
Program Halit Bey'in katkılarıyla belirli bir seviyeye geldi ellerine sağlık. Şimdi sıra içini doldurmaya geldi. Daha önceden söz verdiğim gibi içine mealleri girmeye başladım.
Öncelikle arapça yazı fontunu değiştirdim daha önce 23. mesajda ek olarak verdiğim "Shaikh Hamdullah Mushaf.ttf " yazı fontunu kullandım. Bunun sebebi bizim kullandığımız Kuran-ı Kerim harekelerini en iyi bu fontun göstermesi. Halik bey'in kullandığı font'ta harflerdeki uzatma harekelerini (Âsâr, çeker) göstermiyordu. Bu font Ayetlerin hatasız görüntülenmesini sağlıyor. Bunun için ekli dosyanın içine de eklediğim veya 23. mesajdaki "Shaikh Hamdullah Mushaf.ttf " dosyasını "c:\windows\fonts" klasörünün içine yapıştırmak gerekiyor
Arapça ayetler numaralandırıldı.
Meal kısmında ise Yine Halit Bey'in kullandığı mealde (Halit Bey alıntı olduğunu söylemişti) bazı harfler Türkçe karakter değildi ("ı" harfleri "i") şeklinde görünüyor, ayrıca "Mü'min ve Rahman surelerinde bazı ayet mealleri eksikti. dolayısıyla bu meal iptal edilerek "T. Diyanet Vakfı Meali" ilk meal olarak düzenlendi. İkince meal olarakda şimdilik "Elmalılı Hamdi Yazar Meali" olarak eklendi. dolayısıyla Alternatif mealler liste kutusu "Elmalılı Hamdi Yazar Meali"inden başlıyor. Meallerde bazı ayetlerde birden fazla ayetin meali birleştirilerek tek olarak verilmiştir. (Meali yazan kişi tarafından) bu gibi ayet mealleri birden fazla tekrar yazılmıştır. Bu gibi durumlar hata değil bilinçli eklenmiştir.
İlerde diğer mealleri ekledikçe burada dosyayı güncellemeye devam edeceğim. Eğer kullandıkça gözden kaçan hatalar varsa onu da belirtmeye çalışacağım.
Tekrar, Başta Halit Bey olmak üzere emeği geçen herkesten Allah Razı olsun

Not: Dosya boyutu dolayasıyla buraya ekleyemedim. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Form Yöneticileri buraya eklemeleri mümkün ise buradan ulaşılması daha iyi olur.