• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox & Frame

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Qene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
English
Billinen üzere; ListBox & Frame nesnelerinin BackSytle özelliği bulunmamaktadır. Api ile bu nesnelere bu özellik kazandırılabilir mi?

Yapmak istediğiniz şey bu nesnelerin tranparen olması mı?

Eğer başka birşey yapmak istiyorsanız daha açık birşekilde belirtiniz.

Yapmak istediğiniz şey bu nesnelerin tranparen olması mı?

Eğer başka birşey yapmak istiyorsanız daha açık birşekilde belirtiniz.

Dediğiniz gibi sayın Alpi.. Userform üzerine resim eklediğim zaman bu nesneler resmin görüntüsünü engelliyor.. İlginiz için teşekkürler..

Teşekkürler Haluk Bey..

Frame için Picturetiling özelliği kullanılarak ekteki gibi bir çözüm olabilir.

ListView nesnesinin de BackStyle özelliği yoktur, ancak API ile mümkün mü bilmiyorum.

Sanırım, verdiğim linki iyi incelememişsiniz....

'ListView1.TextBackground = lvwTransparent (Liste eleman metin arkaplanı şeffaf olur. Bu seçenek eğer listview arka planında(Background) resim varsa geçerlidir)

Sayın Haluk,
Sanırım burada yorım farkı ortaya çıkıyor.
Eğer istenen ListView nesnesinin metin arka planı şeffaf olması ise işaret ettiğiniz alıntı soruna çare olabilir.
Ancak eğer sayın Qenenin istediği LisrView Nesnesinin tamamı şeffaf olması ise, söyle ki UserFormdaki resim arkaplanı görünsün, işaret ettiğiniz alıntı soruna çare olmuyor.
Benim anladığım sayın Qenenin istediği 2. şekil, yanlış anlamış da olabilirim.

Sayın Zorro;

Ben de o nesne olmadığı için deneme şansım olmadı.

O yüzden, nasıl bir sonuç verir onu da bilemiyorum. Bir fikir olarak önermiştim.

Sizin yorumunuz daha doğru gibi görünüyor.

Aslında, deneyip sonuç almadığım önerileri burada pek yazmam ama, bu sefer böyle oldu ...:roll:

Ben ListView'i istememiştim ama :)
Üzerinde resim bulunan UserForma; Frame ve ListBox eklediğimde iki nesnenin kapladığı alanın arkasındaki resim görünmüyor. TextBox'ta, ComboBox'ta Butonlarda bu özellik var.. Keşke bahsettiğim iki nesnede de olsaydı :(..
Saygılarımla..

Geri