Listbox ve statusbar kodlarını nasıl uyarlamalıyım ve nasıl kayıt silerim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam arkadaşlar örnekteki uygulama hazırladığım dosyanın içinden bir kısmı sadece tamamını upload edemiyorum hazırlık aşamasında olduğu içi karışık biraz sorumla ilgili kısmını ayırıp buraya koydum. Bu uygulamayı forumdan bulup uyarlamaya çalıştım ama kafam çok karıştı yine müracaat hocalarıma Benim yapmaya çalıştığım
1. Göster Userformundaki isimlerin bulunduğu kısmı listbox veya combobox'a çevirmek istiyorum bu şekilde çok yer kaplıyor. Açılır kutuda isimler altalta olup üstüne tıklayınca şu anki yaptığı işlemi yapacak
2.Göster Userformundaki başlarında H1 ve I1 yazan texboxlarda data sayfasındaki H1 ve I1 hücresinde ne yazıyorsa o değer sürekli gösterilmesini istiyorum.
3.Göster Userformunda bir köşede sürekli statubarda bir şarta bağlı olmadan sistem tarih ve saati görünecek kayıt userformundaki status barı birtürlü aktaramadım çünkü
4.Kayıt Userformunda Kayıt no datadaki B1 hücresi yol gösterildiği için orda ne yazıyorsa otomatik o sayıyı veriyor oysa ben B1 hücresi aracılığıyla değilde kayıt no kutucuğunu manuel numara yazabilmeliyim çünkü dosyanın aslında data ve diğer sayfalar kilitli ve kapalı yani userforumlar gözüküyor excel aktif değil haliyle data sayfası görünmediği için 25 üzerine yazacağım kayıt no kutusunu aktif hale getiremediğim için numara yazamıyorum.
5. Birde bu kayıt no yazan yere veya uygun göreceğiniz yerde satır numarasını girerek kayıt sil kodunu yapamıyorum yani 23 yazıp sil butonuna tıklayınca data sayfasından 23 nolu satırda yazılı komple değerler silinip 23 boş kalmalı.
Bu arada kayıt user formunun diğer hücre kodlarını yazmadım telefon kısmında kaldı daha sonra bitireceğim buranın sorumla ilgisi yok bilgilerinize.
İlgilenecek hocalarıma şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaşlar en azından sadece 2'inci sorumu cevaplasanızda memnun olurum teşekkürler

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

1 ve 2. sorularınızın cevabı benden. Vaktim şu an müsait olmadığından gerisini bırakıyorum.

Kolay gelsin,
Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın Sertkaya önce ilginize ve yardımınıza teşekkür ederim.
Ancak 2 sorumun cevabında isim üzerine tıklayınca
TextBox90.Value = Range("H1").Value
TextBox91.Value = Range("I1").Value aktif oluyor benim yapmaya çalıştığım açtığım andan itibaren herhangi bir şeye tıklamadan kapatıncaya kadar devamlı göstermesi üst satırlardaki şarta bağlı olmadan yani başka yerlerdede kullanabilmek için bağımsız bir kodla
Private Sub TextBox90_Change()

End Sub
arasına bir türlü uyarlayamadım hocam nasıl yapmalıyım. Müsait olduğunuzda yapabilirmisiniz. Saygılarımla...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Private Sub UserForm_Activate()
Dim son
TextBox91.Value = Range("I1").Value
son = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("DATA").Range("B2:B65536")) + 1
ComboBox1.RowSource = "DATA!B2:B" & son
End Sub

Combobox altındaki bu 2 satırı, formun Initialize bölümüne taşıyın. Form açıldığında bilgi seçin veya seçmeyin istediğiniz bilgi her zaman görünecektir.

Saygılarımla...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Kayıt formunda yaptığınız gibi bir statusbar nesnesini Göster formuna ekleyip formunuzun Initialize kısmına da aynı kodları eklemeniz işinizi görecektir.

Ben yine de sizin için ekleyerek dosyayı buraya koyuyorum.

4. sorununuzu şahsen anlayamadım. Sıra noyu el ile vermek istiyorum derken ne şekilde vereceksiniz ? Daha önce verilmiş bir numarayı verirseniz sizin için ileride sıkıntı olabilir. 4. sorununuzda yapmak istediğinizi biraz daha detaylı bir şekilde anlatırsanız hallederiz inşaallah.

Son olarak 5. sorununuzun cevabını da 4'ü hallettikten sonra yanıtlayalım inşaallah.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sevgili Sertkaya teşekkür ederim.
Private Sub UserForm_Activate()
Dim son
TextBox91.Value = Range("I1").Value
son = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("DATA").Range( "B2:B65536")) + 1
ComboBox1.RowSource = "DATA!B2:B" & son
End Sub
bu kodu combobox'tan bağımsız yapabiliyormuyuz yani başka userformda deniyorum aynı işlevi yapmıyor leventm üstadında yaptığı örnekte comboboxtan bağımsız properties' ten Control source ile yapmış ikiside aynı şeymi bunu anlayamadım yöntem farklı sonuç aynıysa size sorduğumu geri aldım. Birde texboxta sayıların biçemini nasıl ayarlamalıyım ben farklı bir uygulamada kullanıyorum source hücre formül içeriyor ve bin ayıracı ile ondalık basamak sayısı 2 olarak ayarlanmış mesela 38.256,32 fakat texbox ondalık değerin tamamını görüntülüyor bunu nasıl engellerim. Yani hücre biçimi neyse o gösterilemezmi Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Bu arada soruma teşrif edip cevap veren leventm hocama teşekkür etmeyi unuttum kendisinden özürdilerim

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Dosyayı tekrar ekliyorum. Kayıt formunuz üzerine H1 ve I1 görmeniz açısından ekledim. Kayıt formunun Inıtialize bölümünden açıklamayı okuyabilirsiniz.

Ayrıyeten Göster formunun üzerine 1 textbox nesnesi daha ekledim. Oraya bir sayı girerek Enter'e basın ve text nesnesinden çıkın. Değer binlik olarak ayrılıyor. İstediğiniz böyle bir şeymidir ? (Ondalık değer gösterilmiyor)

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın hassan26,

Kayıt formunda yaptığınız gibi bir statusbar nesnesini Göster formuna ekleyip formunuzun Initialize kısmına da aynı kodları eklemeniz işinizi görecektir.

Ben yine de sizin için ekleyerek dosyayı buraya koyuyorum.

4. sorununuzu şahsen anlayamadım. Sıra noyu el ile vermek istiyorum derken ne şekilde vereceksiniz ? Daha önce verilmiş bir numarayı verirseniz sizin için ileride sıkıntı olabilir. 4. sorununuzda yapmak istediğinizi biraz daha detaylı bir şekilde anlatırsanız hallederiz inşaallah.

Son olarak 5. sorununuzun cevabını da 4'ü hallettikten sonra yanıtlayalım inşaallah.

Saygılarımla...
Hocam anlatımım eksik olmuş sıra noyu otomatik değil el ile girmek istemim doğru da
a)örneğin kayıt numarası verdim 3'e kayıt gireceğim buna bir kriter belirleyip 3 dolu ise uyarı verip ilk boş olan sıra noyu atama yaparmı veya atamadan ziyade uyarı verdirebilirmiyiz.
b)Yada kayıt sil butonuna yazılacak kod ile örneğin 30 kayıt içinden 7'yi silmişim daha evvel (kayıt no bölümü yine otomatik kalsın) kayıt no bölümünde ilk olarak silinmiş satırın numarası aktif olabilirmi bu sorumda a bölümüne cevap olsa b soruma gerek kalmıyor yada tamtersi
Kısacası benim kaygım kayıt no otomatik olursa sildiğim satırın numarasını yazıp buraya bir daha kayıt giremiyorum (yazamadığım için). Eğer kayıt sildiğimde kayıt no hanesi ilk boş olana gidip o numarayı verse devamında işte aralarda boşluk yok enalt satıra devam gibi bişey olsa bilmeme anlatabildimmi uzun oldu ama kusuruma bakmayın.

Son düzenleme:
S

Skorpiyon

Misafir
Küçük bir hatamı düzelteyim, Kayıt formunun Initialize bölümündeki bu kodu,
TextBox91.Value = Sheets("Data").Range("H1").Value

TextBox91.Value = Sheets("Data").Range("I1").Value olarak değiştirin.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Kayıt no'lar sizin için önemli mi ? Yani atıyorum, 7 nolu kaydı sildiniz, o satırı boş bırakmak yerine tamamen silse ve satır numaralarını tekrar düzenlese olmaz mı ?

Numaralar yeniden düzenlendikten sonra en son haneye kaydı girsek mesela ? Bu işinizi görür mü ? Yoksa istediğiniz gibi mi halletmeye çalışalım ?

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Hocam konu dışı birşey sorabilirmiyim Cost_control ile leventm hoca aynı kişimi Kayıt formunun Inıtialize bölümündeki açıklamada Cost_control demişsinizde sadece merak ettim cevap vermek zorunda değilsiniz elbette saygı duyarım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın hassan26,

Kayıt no'lar sizin için önemli mi ? Yani atıyorum, 7 nolu kaydı sildiniz, o satırı boş bırakmak yerine tamamen silse ve satır numaralarını tekrar düzenlese olmaz mı ?

Numaralar yeniden düzenlendikten sonra en son haneye kaydı girsek mesela ? Bu işinizi görür mü ? Yoksa istediğiniz gibi mi halletmeye çalışalım ?

Saygılarımla...
evet tabiki hocam sadece aralarda boşluk kalmaması yeterli bu arada eklediğiniz texboxtaki sayı biçimi olmadı yani ondalık olamayınca para değerini yanlış düzenliyor 36.256,36 sayıyı 3.625.636 değince firma bana kazık atar 36 bin YTL yerine 3 milyon ytl oluyor

S

Skorpiyon

Misafir
:)

Sayın hassan26,

Siizden ricam, öncelikle "HOCAM" kelimesinden kurtulmanız. Zira bizim bilgimiz de sizden farklı veya fazla değil. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dosyanızın üzerinde bazı ufak tefek değişiklikler yapmaya çalışıyorum. Kaydet, Sil vb. gibi işlemlerde.

Bana bi miktar zaman tanıyın, son halini bitirdiğim zaman eklerim, bu geceye yetişmez ise kusura bakmayın. (Bazen hesapta olmayan işler çıkabiliyor da)

Saygılarımla...

S

Skorpiyon

Misafir
Bu arada dalgınlığıma verin, bazen measjları acaip derecede karıştırıyorum. 14 nolu mesajınızdaki sorunuza istinaden söylüyorum. Demek ki Levent kardeşimi de, Cost Control kardeşimi de çok sevdiğimiz onları karıştırmamızdan belli oluyor :) :) :)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın sertkaya illa texbox değilde labelde olabilir o zamandamı ondalık gösterilemiyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Özürdilerim dil alışkanlığı değil bilge kişiye hitap şeklim böyleydi. Alçak gönüllüsünüz ben sizler kadar bilseydim ooooooo nerde. Amatörce uğraşı işte. Ayrıca evet biraz bencillik ettim sanki tek soru soran benmişim gibi acele ediyorum. Bende biraz uğraş verip örnekler üzerinde çalışayım.
Saygılarımla (tekrar kusuruma bakmayın)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Hocam konu dışı birşey sorabilirmiyim Cost_control ile leventm hoca aynı kişimi Kayıt formunun Inıtialize bölümündeki açıklamada Cost_control demişsinizde sadece merak ettim cevap vermek zorunda değilsiniz elbette saygı duyarım
Selamlar,

Hayır ayrı kişileriz. Sn. Sertkaya sanırım yanlışlıkla benim kullanıcı adımı yazdı.