Listbox ve statusbar kodlarını nasıl uyarlamalıyım ve nasıl kayıt silerim.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Bu linki mutlaka inceleyiniz. İnanılmaz derecede işinize yarayacaktır.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=11509&highlight=ondal%FDkl%FD+say%FD+format%FD

Bende bu vesile ile Sayın Necdet_Yesertener'e teşekkürlerimi iletmek isterim.

Son olarak dosyanızı buraya tekrar ekliyorum. Kayıt Sil, Kayıt Ekle, Kaydet/Çık butonları üzerinde düzeltmeler yaptım. Kontrol ederek durumu bildirirseniz, takıldığınız noktalarda yine elimizden gelen birşey olursa yapmaya çalışırız. Ayrıyeten textbox'taki format ile ilgili olarak, Göster formu üzerine yerleştirilmiş olan text nesnesini tekrar deneyeniz, dilerim istediğiniz gibi olmuştur.

Kolay gelsin, Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın Sertkaya yardımlarınız için (aslında tamamı size ait) teşekkür ederim harika oldu bu bölümün (Çünkü aslında daha kapsamlı bölüm içinde entegre) bitirilmiş hali ekte bi boş vaktinizde göz atarmısınız. Birde bir yerde sanki bi sorun varmış gibi aslında sorun değilde eksik diyeyim Kaydı Sil Dediğimizde Siz kodu yazdığınız halde "Lütfen kaydın silineceği ilgili Kayıt Sayfasını seçiniz" komutu çalışması gerekmiyormuydu örnek olsun diye iki sayfa ekledim kayıt yeri bölümünde haliyle ilk sayfa adı var ama sormadan kayıt bulunamadı diye başından savıyor kaydet butonuda yukardakine benzer "Lütfen kaydın yapılacağı ilgili Sayfayı seçiniz" dese olurmu. Aslında çalışma kitabına çalışma sayfası eklemeyince bi sorun yok herşey yolunda. Sizde kardeşim baştan böyle sorsana diyebilirsiniz haklısınız da benim niyetimde çalışma sayfası eklemek yoktu ama ekleyebilirim bu nedenle bu sorumu yönelttim. Birde kayıt sil de plaka nosu yazıyoruzya büyük/küçük harf ayrımı yapıyor büyük kaydedilmiş bir kaydı plakayı küçük yazınca
bulamıyorda.
Karşınıza çıkabilecek şifreler 2896
Saygılarımla...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

If ComboBox1.Value = "" Then
MsgBox "Lütfen kaydın silineceği ilgili Kayıt Sayfasını seçiniz"
Exit Sub
End If

Yukarıdaki komuta dikkat ederseniz,

EĞER COMBOBOX1 BOŞ İSE bu soruyu sorsun istedik. Yani kaydı hangi sayfadan silmek istiyorsanız orayı seçtirmek istedik. Sizin kaç sayfanız var bilmiyorum ama, atıyorum 10 sayfa ise (ve siz bu noktada hepsinde plaka no yokki diyebilirsiniz, o zaman kodda ayrı bir düzenleme yapmak gerekir) ilgili sayfa seçtirilip ilgili kayıt sildirilsin istedik.

Eğer herhangi bir sebeple kullanıcıladan biri Combobox'u boşaltırsa, bu komut devreye girer ve kaydın hangi sayfadan silineceğinin seçilmesi istenir.

Programcılıkta mantık, son kullanıcıya asla hata şansı vermemektir :)
Kısaca, combobox'u boşalttıktan sonra "Kaydı Sil" butonuna tıklarsanız istediğiniz mesajı göreceksiniz.

Saygılarımla...

S

Skorpiyon

Misafir
Vee...

"(aslında tamamı size ait)"

Estağfirullah, biz sadece sizin kodlarınız üzerinde bir kaç küçük değişiklik yaptık o kadar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Dostum işte okadar anlasaydık dedimya......
Teşekkür ben hep düz mantık kullandığım için son kuullanıcı yöntemini akledemedim. Teşekkürler kal sağlıcakla