Listbox'da Seçtiğim Ürüne Adet Gir İletişim Kutusu Açmak

nighttorment06

Altın Üye
Katılım
3 Aralık 2018
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2027
Öncelikle Merhaba;

Yapmış olduğum çalışmada listboxdaki ürünlere çift tıkladığımda istediğim yere yazıyor sıkıntı yok problemli çalışan bi sorunum yok sadece listboxda görünen parça seçtiğimde çift tıkladığımda ürünü atsın satıra yanında adet olan yere de kaç adet diye sorsun adet girip enterleyinca adet kısmına yazsın uğraştım araştırdım ama ucundan tutar dal dahi bulamadım yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ediyorum şimdiden.
 

Ekli dosyalar

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Katılım
1 Eylül 2008
Mesajlar
1,362
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba dosyanızda aşağıdaki adımları uygulayınız.

1. Ana sayfa sekmesinde C sütunun altındaki Yetkili alanlarını sağa taşıyıp, C sütunun altının boş olmasını sağlayınız.
230272

2. ListBox1_Click kodlarını siliniz.

3. ListBox1_DblClick kodlarını aşağıdaki kodlar ile değiştiriniz.
Kod:
Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Offset(1, 0) = ListBox1.Value

sor = InputBox("Eklemek istediğiniz Adet miktarını yazınız.", "Kaç adet olsun?")
    If sor = "" Then
        Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Offset(0, 0).Value = ""
        MsgBox "Adet girmediniz, yeniden parça seçip adet miktarı giriniz.", vbInformation, "Bilgi"
        Exit Sub
    End If
Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Offset(0, 1).Value = sor * 1
 

nighttorment06

Altın Üye
Katılım
3 Aralık 2018
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2027
üstadım teşekkür ederim sorgu çalışıyor ama parçayı c14 e ve adeti d14 e yazacak şekilde olacak alt sorumlu kısımlarına yazıyor onada çözüm bulabilirmiyiz ?
 

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Katılım
1 Eylül 2008
Mesajlar
1,362
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Bahsettiğim değişiklikleri yaptıysanız, parça seçiminde Sorumlu kısımlarına kayıt yapmıyor.

İlgili ekran görüntüsü.
230275


*** Sayısal bir değer girilmezse hata vermeyi önlemek için If sor = "" Then satırını If sor = "" Or Not IsNumeric(sor) Then satırı ile değiştiriniz.
 

nighttorment06

Altın Üye
Katılım
3 Aralık 2018
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2027
Tamamdır üstadım oldu çok teşekkür ediyorum ben c stünunu kaydırmamışım özür dilerim emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
 

nighttorment06

Altın Üye
Katılım
3 Aralık 2018
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2027
Ya üstad rahatsızlık veriyorum kusura bakmayın en üst satırı c14 satırını sabit tutuyor seçtiğim parça alta iniyor çok güzel ama c14 den itibaren başlayabilirmi ?
 

Ekli dosyalar

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Katılım
1 Eylül 2008
Mesajlar
1,362
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Estağfurullah, rahatsızlık yok ama kodlar parça eklemeye C14 hücresinden başlıyor, bu neden
c14 den itibaren başlayabilirmi ?
dediğinizi anlamadım. Yeniden dosya paylaşıp anlatır mısınız?
 

nighttorment06

Altın Üye
Katılım
3 Aralık 2018
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2027
Kusura Bakmayın Yoruyorum Sizi gerçekten;

dosyaya bakabilirseniz anlamış olursunuz ben anlatamıyorum kusura bakmayın
 

Ekli dosyalar

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Katılım
1 Eylül 2008
Mesajlar
1,362
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
2 numaralı mesajın, 2. maddesinde belirttiğim kodlar silinmediği için tek tıklama işleminde de hücreye veri aktarıyor.
Aşağıdaki kodları silerseniz tek tıklamada veri aktarımı olmaz.
Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
Cells(ActiveCell.Row, 3) = ListBox1.Value
End Sub
 

nighttorment06

Altın Üye
Katılım
3 Aralık 2018
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2027
ya gerçekten vaktiniz alıyorum ALLAH razı olsun sizlerden çok teşekkür ediyorum, inanın sildim diyorum ama yanlış yeri silmişim ben kafam allak bullak oldu ama sayenizde toparlandı tekrar çok sağolun
 

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Katılım
1 Eylül 2008
Mesajlar
1,362
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Amin cümlemizden razı olsun inşallah.
 
Üst