Listbox'ta resimleri göstermek mümkün mü ?

Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

Personelin görevi adı soaydı ve resmi olan bir datamız var. Userformda oluşturduğumuz bir listboxta verileri aldırırken personele ait resmide aldırabilirmiyiz ?

Yada bunun daha değişik bir yolu var mı ? 300 kişi için geçerli olacak bir çalışma !!

Teşekkürler...
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
....................................



.
 
Son düzenleme:
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Ekli dosyaya göz atın...

Sayfadaki resimlerin adlandırılmasına dikkat edin >>> (Resimlerden birini tıklayıp, sol üst köşedeki ad kutusuna bakın)



.
Teşekkür ederim Hlauk bey..

Sorularım olacak cevaplarsanız bende sorunumu çözebileceğim..
1. her resmi alan adı gibi belirmek zorundamıyım bu işi manuel mi yapmak gerekli ? (her kayıt yaptığımda bunu yapmam mı lazım)

2. ben userform tex & comboboxlar ile personelin bilgi girişini yapıyorum ve kaydediyorum bu işlemi yaparken resmi eklerken nasıl kolay bir yol izleyebilirim

teşekkürler

Ben bu konuda fazla örnek bulamadım sizin yönlendirebileceğiniz örnekler var mı ?
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
...................................

.
 
Son düzenleme:

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
..................................




.
 
Son düzenleme:

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
........................



.
 
Son düzenleme:

BG

Özel Üye
Katılım
5 Mayıs 2008
Mesajlar
1,378
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
haluk hocam ellerine saglik gercekten cok guzel ....
 
Katılım
10 Mayıs 2007
Mesajlar
1,395
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın haluk hocam bu revize kodunu modüle kopyaladım ve onuda bi command butona ekledim ama butona basınca hata veriyor bu kodu nerede kullanacağız acaba?
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
..........................

.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Mayıs 2007
Mesajlar
1,395
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
run time error hatası verdi.Yaptığım yöntem doğrumu peki modüle yerleştirmem gerekiyor dimi
 
Katılım
10 Mayıs 2007
Mesajlar
1,395
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Private Sub ListBox1_Click()
Sheets("Sheet1").Shapes(Replace(ListBox1.Column(0, ListBox1.ListIndex), " ", "")).CopyPicture xlScreen, xlBitmap
Call GetPicture
End Sub


bu kodda hata veriyor hocam
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
......................




.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Mayıs 2007
Mesajlar
1,395
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
haluk hocam dosyayı indirdim yeni bir modül açtım sizin kodunuzu buraya yerleştirdim.sayfada bir butona bu makroyu ekledim basıyorum ekran çıkıyor resmi alıyorum formu açıyorum eklediğim resme tıklayınca hata veriyor.bu kısma kadar yaptıklarımda herhangi bir hata varmı acaba?
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
..........................

.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Mayıs 2007
Mesajlar
1,395
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
bende zaten size ilk yazdığım mesajda yaptıklarımı bu yüzden sıraladım bunun mantığını çözmüş olsam zaten direk anlarım dimi lambur lumburla olmayacağını bende biliyorum haluk bey bu yüzden burada bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum zaten 11-13-14 . mesajlarımda bunu belirttiğime inanıyorum.sanki düşünmeden soru sormuş muamelesi yapıyorsunuz ama ben bildiğim kadarını yapabildim.
 
Katılım
10 Mayıs 2007
Mesajlar
1,395
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
ben bu kodu modülemi yoksa sayfanın kod bölümünemi ekleyeceğim diye sormak istedim size?
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,313
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Kusuruma bakmayın, size kolay gelsin...
 
Üst