Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
listede ayın ilk ve son günü yoksa yeni listeye eklenmesi
hocam kodla çözüm de gelmişti.
formülle olması durumunda birden fazla çalışmamda başka başka satırlara bu listeyi ve çözümü yapıp oradan da başka çözümlere geçmem gerekiyor.
bir seferlik bir çalışma ve sonuç olmayacak. başka dosyalardan elde etmek istediğim çözümü kullanmam gereken kesimleri de ekliyorum
Beklediğimden daha kısa formül oldu.
Aşaüı doğru sürükleyerek çoğaltıp bir incele. Ben kontrol ettim ama gözümden kaçan bir şey olmuş olmasın.
C10:C999 arası veri olabilir diye uyguladım. Gerekiyorsa değiştirirsiniz
hocam şimdi denedim sonuçlar tamam
ekli dosyada dünde sorduğum sorunun çözümünü de yapabilir miyiz
TABLO-1 verilen, TABLO-2 sizin çözümünüz, TABLO-3 yeni istek
TABLO-3 çözümde ister 1. tablodan ister 2. tablodan faydalanabilirsiniz.
ben kendi çözümümde 4-5 yardımcı sütunla yapabildim ancak sizlerin daha çabuk çözeceğinizi düşünüyorum
ekli tabloda P11:W11 arası formülleri hücreleri aşağıya kaydırdıktan sonra formül sonucunun AB10:AI15 arasındaki gibi çıkması için formüllerde nasıl değiştirmeler olmalı Sayın ÖmerFaruk Hocam
EGERHATA gibi işlemlerle olmuyor denedim, hocam siz yardımcı oldunuz ve sonuçlandırmıştınız bu çalışmayı formülleri
P10:W20 arasında formülleri kaydırdığımda durum görünüyor.
Konuyu hatırlıyorum sanki ama bir hayli vakit geçmiş olmalı.
1. Önceki başlık altından neden devam etmiyorsunuz?
2. Ben bu dosyadaki gibi bir AD tanımlaması yapmam. Benim verdiğim formüller ya da dosyanın bu olduğuna emin misiniz?
eklediğim dosyada seçilen tüm tarih ve mazot listesinden seçilen 2 tarih arası kısmını önce çekiyoruz (işte burasını galiba Korhan Hocam Çözmüştü) bundan sonrasında "x" ler ekleyip ayın ilk ve son gününü belirlemiştiniz ve sonuca ulaşılmıştı.
ben 2 çözümlü ayrı ayrı dosyayı birleştirip tek çalışmaya çevirip kullanmaktaydım. siz uyardıktan sonra bende hatırladım hocam dosyanın son durumunu (kusuruma bakmayın)
güncel çalışma dosyası ekli olan hocam ordan çözümleri yapabilir miyiz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.