Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İyi Akşamlar,
Ekli dosyada isim listesi içinden işaretli olanları ayırmak aynı sayfada yada başka bir sayfa'da listelemek istiyorum,yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Ayrıyeten Kurban bayramınız mübarek olsun.
Bu tarz listelemeler için makro dışında iki yöntem önerebilirim. Birincisi yardımcı sütun kullanarak verileri listelemek. Diğer yöntemde dizi formülü kullanarak verileri listelemek. Ben size birinci yöntemi tarif ediyorum.
AA3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. (Burada amacımız koşulu sağlayan satırlara sıra numarası vermektir.)
Kod:
=EĞER(Z3="P";MAK($AA$2:AA2)+1;"")
Bu formülü veri sayınız kadar aşağıya doğru uygulayın.
AB3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Ve ihtiyacınız kadar aşağıya doğru sürükleyin.
Kod:
=EĞER(SATIR()-2>MAK(AA:AA);"";SATIR()-2)
AC3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Ve ihtiyacınız kadar aşağıya doğru sürükleyin.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.