Logo ERP ye Veri Aktarımı / DataLoad Şablon Oluşturma Programı

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Merhaba,

Şirkette kullandığımız Logo ERP ye veri aktarmak istiyorum. Bunu ise DataLoad adında bir program aracılığı ile yapmayı düşünüyorum. Oracle ERP de kullandığım veri aktarım programını ( DataLoad ) Logo ERP de kullanabilirim diye düşündüm.

Mantık şu. Açık ekrana belirtilen komutlar ile hücre hücre veri aktarılmakta. Ancak şunu yapamadım. Logo ERP de Satınalma modülü üzerinde görselde göründüğü gibi yeni bir kayıt yaratmak için İNSERT ya da shift + insert kombinasyonu ile yeni kayıt ekranı açılabiliyor. Ya da sağ klik yaptıktan sonra ya da F9 yaptıktan sonra karşıma çıkan menüden EKLE dersem yeni kayıt ekranı açılıyor.

Dataload denilen programa bunu uyarlayamadım. Fikri olan olabilir diye buraya konu açmak istedim.

Dataload adlı programın hücresine *DN (aşağı), *UP (yukarı) gibi komutlar yazdığımda Logo da hareket edebiliyorum. Ancak Yeni Kayıt yaratacak bir komut bulamadım.

255931

255932

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,
Sanırım datalarınızı aktarma yaparken otomatik olarak tekrar eden bir döngüye sokmak istiyorsunuz ve bunun için söz konusu programda bir script / macro hazırlamaya çalışıyorsunuz.

Etkileşimi test etmedim ancak ihtiyaç duyduğunuz tuş / kombinasyonu programın üstünde yer alan macro kaydetme butonuna basarak edindiğimde sonuçlar:

INSERT tuşu için çağırmanız gerken: \{INSERT}
SHIFT+ INSERT kombinasyonu çağırmak için gereken: \+{INSERT}
F9 tuşu için çağırmanız gereken: \{F9}

Peki bunları nereye ekleyeceğim diyorsanız,

Yine yukarıdaki butonların arasında göreceğiniz Makro komutlarına basıp mevcut bir komut sütununu değiştirebilir yada Açılan pencerede En altta solda bulunan buton aracılığı ile yeni bir komut eşleştirme sütunu ekleyebilir ve dilediğiniz komutları çağrıştırması için uygun bir şekilde doldurabilirsiniz.
Hatırladığım kadarıyla LOGO da veri giriş ekranlarında Alt tuşu ile kombinasyonları kullanmadığınızdan TEST sütununda gruba örnek komutları girdim.

Umarım işinize yarar bir yönlendirme yapabilmişimdir, iyi çalışmalar.

255948

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Mesajınız için teşekkürler. Görselinizdeki kombinasyonları oracle programında uyarlayabiliyordum. Ancak Logo adlı programda uyarlamaya çalışırken sıkıntı çıkardı. Şöyleki insert ya da shift + insert ile logo programında yeni kayıt için ekran açılıyor. Bunu bugün dataload aktarımı ile yapabildim. Ancak yeni açılan ekran arka planda kalıyor sürekli. Buna çözüm üretemedim.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Yanlış anlamadıysam LOGO içinde açık olan pencerelerin üstde değil altta kaldığını ifade ediyorsunuz, Eğer bu şekilde bir durum söz konusu ise; CTRL + ALT + SAĞ / SOL tuş kombinasyonları pencereler arasında geçiş sağlıyordu belki bir komut satırına uygun komut eklenerek pencere üste getirilebilir?

*Kusuruma bakmayın LOGO programlarını kullanmayalı uzun zaman oldu geçişi yanlış hatırlıyor olabilirim.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Teşekkürler. Ben de logodaki komutları açıkcası çok iyi bilmiyorum. Oracle adlı programa hakimim. Bahsettiğiniz kombinasyonları denerim.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Logoda arka planda kalan modülü (görüntüde olduğu) fare kullanmadan kısayol tuş kombinasyonları ile ekrana almak mümkün mü?

Ekli dosyalar

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,
Logoya ait kısayol listesini bu adreste buldum. Programınız HTML ara yüzünde ise yukarıda verdiğim kombinasyon, masaüstü uygulaması (v3) için ALT+TAB olarak belirtilmiş. Maalesef taramamda başka bir geçiş yöntemine denk gelmedim.

Bu tuşlar ile çözüm sağlanamıyorsa belki Mouse hareketlerini de makroya dahil etmeniz gerekebilir. (Makro kaydet ile kordinata gitmesi ve seçmesi için komut bloğu elde edebilirsiniz.)

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Teşekkürler, kontrol edeceğim. Oracle da bu programı kullanmak çok basitti. Logoda da aynı mantık olabilir mi diye düşündüm. Ancak sanırım bir hayli uğraştırıcı.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

Açtığım konu ile ilgili olarak sanırım bir çözüm yolu buldum. Ancak karşıma resimdeki gibi bir uyarı gelmekte. Bu neden olabilir. İlk resim.

İkinci resim ise bulduğum çözümün tuş kombinasyonları.

\{F9}
\E
\%CTRL
\%TAB
\%TAB
\%TAB
\%TAB

Logo da satınalma faturaları listesi açıkken yukardaki Sağ Klik >>> Ekle ( ilk iki satır bu adımların karşılığı ). Sonraki Ctrl ve Tab lar ise arka plana düşen alış faturaları modülünü ekrana almak için kullanılan tuş adımları. Ben böyle çözüm üretebildim.

İlk resimdeki uyarı mesajının sebebini merak ettim. Yardımcı programdan Logoya veri aktarım yapmaya çalışırken, bazen karşıma çıkıyor ( herzaman değil )

Ekli dosyalar