Madde Numaralarını Düzenleme Hk.

Excel Vers. ve Dili
türkçe office 2016
Değerli üstatlarım;
Elimde toplam 23. Çalışma kitabından ve 600'e yakın çalışma sayfasından oluşun görev listeleri mevcut. lakin bu görev listeleri öyle kötü oluşturulmuş ki hepsini düzenlemem gerekli. Çalışma sayfasından kırmızı ile boyadığım satırlar tüm formlarda standart olup görevleri maddelendirmem gerekli.
ama çoğunda ya birden fazla boşluk konmuş yada madde numarası hiç eklenmemiş. Ben KIRP komutu ile birşeyler yapmaya çalıştım ama madde numaraları kısmında tıkandım.
1. görev
2. görev
3. görev şeklinde düzenlemek için nasıl bir makro kullanmam gerekir acaba.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Dosya ve resimler aşağıda yer almaktadır.
Görevler.xlsx - 11 KB

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Kolaylıklar öncelikle. Yazdıklarınızdan ve görsellerden şunu anlıyorum. 23 çalışma kitabı, bu çalışma kitaplarında 600 den fazla çalışma sayfası, ve çalışma sayfaları da görsellerde olduğu gibi Görev içeren çalışmalar. Hepsi böyle ise benim gördüğüme göre yazı tipi renginden giderek bir makrosal işlem yapılabilir sanırım. Kırmızı yazı rengi arasında olanları almak gibi bir makro düzenlenebilir diye düşünüyorum.

Bu sayfaları kim, nasıl, neye göre oluşturmuş. Karakter olarak düzensiz sayfalara benziyor.

Excel Vers. ve Dili
türkçe office 2016
Kolaylıklar öncelikle. Yazdıklarınızdan ve görsellerden şunu anlıyorum. 23 çalışma kitabı, bu çalışma kitaplarında 600 den fazla çalışma sayfası, ve çalışma sayfaları da görsellerde olduğu gibi Görev içeren çalışmalar. Hepsi böyle ise benim gördüğüme göre yazı tipi renginden giderek bir makrosal işlem yapılabilir sanırım. Kırmızı yazı rengi arasında olanları almak gibi bir makro düzenlenebilir diye düşünüyorum.

Bu sayfaları kim, nasıl, neye göre oluşturmuş. Karakter olarak düzensiz sayfalara benziyor.
Evet ne yazık ki. Dosyaları her birim kendi düzenleyip gönderdiği için şablona sadık kalmamışlar. Herkes kendince birşey yapmış. Kırmızı ile boyadığım yerler tüm formlarda noktasına virgülüne aynı. O yüzden boyadım. Normalde kırmızı değiller.
Maddeleme kısımlarında herkes birşey yapmış kimi 1. yapmış, kimi (1) yapmış kimi hiçbirşey yapmadan alt alta yazmış. Bu kısımları bir standarta oturturmam lazım ama bilgim yetmedi 😢

Excel Vers. ve Dili
2010 TR & 2016 TR
Merhaba,
  • Görevleri: Diğer kırmızılar gibi Standart formda olduklarını var saydım.
  • Fazla Mesai Görevleri Kelimelerinin Standart tüm formlarda olduklarını var saydım.
C++:
Sub NumaraVer()
    Dim sonGorev As Range
    Dim SonNumara As Long
    Dim i As Long
    Dim YeniNo As Long
    Dim regex As Object
    Dim temizMetin As String

' Fazla Mesai Görevleri'ni bul
    Set sonGorev = Range("A:D").Find(What:="Fazla Mesai Görevleri", LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)

If sonGorev Is Nothing Then
        MsgBox "Maalesef (Fazla Mesai Görevleri) yazısını bulamadık!"
        Exit Sub
    End If

SonNumara = sonGorev.Row - 1

' RegExp tanımla
    Set regex = CreateObject("VBScript.RegExp")
    With regex
        .Pattern = "^\d+\.?\s*"
        .IgnoreCase = True
        .Global = False
    End With

' 6. satırdan başlayıp son satıra kadar sırala
    YeniNo = 0
    For i = 6 To SonNumara
        If Not IsEmpty(Range("A" & i).Value) Then
            ' Başlangıçtaki numara ve noktayı sil
            temizMetin = regex.Replace(Range("A" & i).Value, "")
            temizMetin = Trim(temizMetin) ' Baştaki ve sondaki boşlukları temizle

' Yeni numara vererek yaz
            YeniNo = YeniNo + 1
            Range("A" & i).Value = YeniNo & ". " & temizMetin
        End If
    Next i
End Sub
Yedek alıp, bir sayfada kontrol edin, bakalım istediğiniz gibi oluyor mu?
Eğer olumlu sonuç alırsanız kodlar bir Kitap da çalışacak şekilde düzenlenebilir.

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Merhaba, aşağıdaki linkten dosyayı indirebilirseniz inceleyin,

Dosyaya ulaşamazsınız eğer, aşağıda ekran görüntüsündeki sonuçlara ulaşmak için şu formülleri yazın, fikir verebilir. H sütununda en son değeri A sütununda kendi satırlarına değer olarak yapıştırırsanız düzeltmiş olursunuz.

F6 hücresine,
Kod:
=SATIR()-5
G6 hücresine,
Kod:
=KIRP(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A6;",";"");".";"");0;"");1;"");2;"");3;"");4;"");5;"");6;"");7;"");8;"");9;""))
H6 hücresibe,
Kod:
=YAZIM.DÜZENİ(F6&"."&" "&G6)

Ekli dosyalar

Son düzenleme: