Makro Etkinmi Değilmi Buna Göre Sayfa Yönlendirmesi.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sayın Cost_Control;

örneği ekte gönderiyorum. makrolar aktifse bile makrolar pasifse sayfası açılışta ve kapanışta görünüyor. ayrıca makrolar aktif olduğunda anasayfaya yönlendiremiyorum. diğer bir konu da makrolar pasif olduğunda uyarıyı userform ile yapabilirmiyiz?? iyi geceler...

Saygılar..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Maalesef dosya açılış ve kapanışında MAKROLAR PASİF sayfasının ekranda görünmesini engelleyemiyoruz. Bunun yerine çalışmayı gizleyip daha sonra görünür yapan ekteki uygulamayı inceleyiniz. (Bu durumda bile MAKROLAR PASİF sayfası kısa bir süre görünmektedir.) Ayrıca uyarıyı form ile yapabilmek için makroları etkinleştirmeniz gerekmektedir. Buda zaten sizin işinize yaramayacaktır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sayın Cost_Control;

ilginize teşekkürler, emeğinize sağlık. bu haliyle de işimi görebilir, en azından girişte makroların etkinleştirilmesini sağlamış oluyoruz. ancak bu konularda yeni olduğum için küçük bir sorum daha olacak. çalışma kitabının açılışına makrolar yardımıyla şifre koymak istiyorum. bu konuda forumda bir örnek buldum ve onu kullandım. aslında bu soruyu o başlık altında sormak istiyordum ancak tekrar bulamadım o konuyu. :( makronun kodları şunlar:

Private Sub auto_open()
a = InputBox("Boş şifre giriniz")
If a = "123123" Then
MsgBox ("giriş başarılı")
Sheets("sayfa1").Select
Else
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub

ancak bu kodlar çalıştığında girilen şifre açılan kutucukta görünüyor. bunları * şeklinde gösterme şansımız varmı? birde şifreleme ile ilgili programlar dışında excelin yada office in standart bir özelliği mevcut mu?

iyi geceler, saygılar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Dosyanızın açılışına şifre koyarak bu işleminizi kolayca halledebilirsiniz. Dosyanızı açın FARKLI KAYDET dedikten sonra gelen pencerede sağ üst kısımdaki ARAÇLAR menüsünü tıklayın. Açılan menüden GENEL SEÇENEKLER kısmını seçip istediğiniz bir şifreyi yazın ve tamam deyip dosyanızı kaydedin. Artık dosyanızı açarken excel size şifre soracaktır.

Ayrıca bu işlemi userform yardımı ilede yapabilirsiniz. Konuyla ilgili örnek çalışma ektedir. Üstteki yöntem daha güvenlidir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sayın Cost_Control;

ilginize teşekkürler. aradığım ve öğrenmek istediğim tam olarak buydu. bu bilgi fazlasıyla işime yarayacak.. tekrar teşekkürler, iyi geceler...

saygılar..

Excel Vers. ve Dili
2003 sp2 TR

Kullancı adı ve şifre yönetim konsolu eklememiz mümkünmü ?

Bir kullanıcı Admin olarak sabit kalacak şifresi 123456
Maksimum 5 kullanıcı sonradan ekleyecek, silecek
Sonradan eklenen Kullanıcıların login adı listeleyecek.

A1 B1 Başlık
A2 B2 Sabit Kullanıcı Yönetim konsolundan değiştirilemez ve saklı
A3 B3 Sonradan eklnen kullanıcı Ve listelenebilir
A4 B4 Sonradan eklnen kullanıcı Ve listelenebilir
A5 B5 Sonradan eklnen kullanıcı Ve listelenebilir
A6 B6 Sonradan eklnen kullanıcı Ve listelenebilir
A7 B7 Sonradan eklnen kullanıcı Ve listelenebilir