bjk55
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- TÜRKÇE - MİCROSOFT OFFİCE PROFESSİONAL PLUS 2021
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 05-03-2036
burada ki fiyatları excele nasıl geçirebiliriz
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Ömer Bey; daha önce belirttiğiniz konuya şimdi bakabildim....Haluk Hocam,
Siz konuya dahil olmuşken müsaadenizle konu hakkında bir şey sormak istiyorum.
Yukarıdaki kodları yazmadan önce aşağıdaki kodlarla veri almayı denedim, ancak 08.06.2017 tarihine ait veriler geldi. Bu site ile alakalı bir durum mu, yoksa ben bir yerde hata mı yapıyorum? Bir de siteden kaynaklı bir durumsa bu yöntemde bunu aşma imkanı var mıdır?
burada ki fiyatları excele nasıl geçirebiliriz
Tam olarak deneyemedim ama, bu durum bende de öyle galiba.... Muhtemelen site altyapısıyla ilgili bir durum.@Haluk hocam acaba benim pc de sıkıntı olabilir mi ?
Dosyaları açıp verileri aldığımda güncel veriler geliyor , daha sonrasında dosyayı kapatıp tekrar açmaz isem aynı verileri tekrarlıyor güncellemiyor.
"\zoru-basaririz-imkansiz-biraz-zaman-alir\"
haluk bey yazdığınız formülde A ile D hücrelerine yazdırıyor. ben bunu değiştirmek istedim ama hata verdi. H ile K hücrelerine yazdırmak istiyorumEkli alternatif dosyada, "Split" yöntemi kullanılmıştır...
.
Merhaba Haluk Bey, ben sadece Altın fiyatını istiyorumİgili linkler:
BIST 100 anlık verileri
Merhaba; Borsa ile ilgilenenler için BIST 100 değerlerini anlık olarak Excel dosyasına işleyen, aşağıdaki animasyonda görüldüğü gibi bir dosya hazırladım. İşlem gören hisselerin en son, en yüksek, en düşük değerleri ile hisselerin artış/azalış oranları renkli olarak işlenmektedir. Dosya için...www.excel.web.tr
Borsa İstanbul (BIST-100) verileri
Borsa İstanbul verilerinin alınmasına ilişkin bir çalışma ektedir... .www.excel.web.tr
.
Merhaba Haluk Bey, ben sadece Altın fiyatını istiyorum
bu fonksiyonu gümüş - euro - dolar için uyarlamak mümkün müdür?Bunun için aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsiniz.
Bu fonksiyonu boş bir modüle kopyaladıktan sonra=Altin_Fiyat(1)
şeklinde hücrede formül olarak, ya daAltin_Fiyat(1)
şeklinde makro kodu içerisinde kullanabilirsiniz.
Kullanabileceğiniz parametreler function içerisinde belirtilmiştir.
Satış fiyatını almak için kodda yer alanCells(1)
ifadesiniCells(2)
olarak değiştiriniz.
Rich (BB code):Function Altin_Fiyat(tur As Byte) '***tur değerleri*** '1 - Gram Altın '2 - Çeyrek Altın '3 - Yarım Altın '4 - Tam Altın Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application") IE.Navigate "https://www.cepteteb.com.tr/altin-kurlari" Do While Not IE.readyState = 4: DoEvents: Loop Do While IE.busy: DoEvents: Loop Set fiyat = IE.Document.getElementById("altinTablo") Altin_Fiyat = fiyat.Rows(tur).Cells(1).innerText Altin_Fiyat = CDbl(Replace(Altin_Fiyat, " TL", "")) IE.Quit End Function
Kodun, aynı sitenin döviz verileri için uyarlanmış hali...bu fonksiyonu gümüş - euro - dolar için uyarlamak mümkün müdür?
Function Doviz_Fiyat(tur As Byte, islem As Byte)
'***tur değerleri***
'1 - USD
'2 - EUR
'3 - GPB
'***islem değerleri***
'1 - Alış
'2 - Satış
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
IE.Navigate "https://www.cepteteb.com.tr/doviz-kurlari"
Do While Not IE.readyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.busy: DoEvents: Loop
Set fiyat = IE.Document.getElementById("dovizTablo")
Doviz_Fiyat = fiyat.Rows(tur).Cells(islem).innertext
Doviz_Fiyat = CDbl(Replace(Doviz_Fiyat, " TL", ""))
IE.Quit
End Function