Makro ile Ara-Bul-Git (Tüm Kitap)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Merhabalar ;
Excel'de bir uygulama hazırlıyorum. Ana sayfaya koyduğum bir textbox ve bir ekle butonu var. Ekle butonuna tıklandığında Bos_Sablon ismindeki sayfayı kopyalayıp Textbox'a girilen ismi yeni sayfaya veriyor. Oluşturulan bu sayfalar için ana sayfada bir arama modülü yapmak istiyorum. Forumu inceledim ancak forumda bulduğum kodlar sayfa adına olduğu için çalışmadı ya da ben çalıştıramadım. Tüm kitaplığı arayacak ve texboxtaki veriyi bulduğu sayfayı gösterecek kod için yardım eder misiniz?
İyi Çalışmalar...

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz.
Sorunuzu yeni gördüm. Geç de olsa işinize yaraması dileği ile.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu işlemler için UserForm kullanmak daha faydalı olacaktır. MSGBOX uygulaması daha kısa mesajlar için uygundur.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Sayın Ayhan, uyarı için teşekkür ederim.
Yukarıdaki mesajda bulunan dosyayı uyarınız doğrultusunda güncelledim.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
2010
Çalışma gayet güzel lakin bulunan veriyi formda hangi sayfada olduğunu gösteriyor ama verinin bulunduğu sayfa gitmiyor. Benim hazırlamış olduğum dosyada yüzden fazla sayfa var bu durumda verinin bulunudğu sayfayı bulup gitmek çok zor oluyor. Eğer veriyibulup o sayfaya gitmesi için bir kod yazılabilirse çok harika bir çalışma olabilir. Elinize sağlık, teşekkürler.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Aşağıdaki kodu UserFormun kod bölümüne eklerseniz listede tıkladığınız sayfaya gider.
Hoşçakalın.
Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
    Sheets(ListBox1.Column(0, ListBox1.ListIndex)).Select
End Sub

NOT: İstek üzerine eklemeler yaparak 2. mesajdaki dosyayı güncelledim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,
Aşağıdaki kodu UserFormun kod bölümüne eklerseniz listede tıkladığınız sayfaya gider.
Hoşçakalın.
Kod:
    Sheets(ListBox1.Column(0, ListBox1.ListIndex)).Select
End Sub

NOT: İstek üzerine eklemeler yaparak 2. mesajdaki dosyayı güncelledim.
Sayın dEdE,

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Güncellemiş olduğunuz dosyayı indirip inceledim. Çalışma gayet güzel olmuş, veriyi buluyor ve bulunduğu sayfaya gidiyor. Ama bulduğu hücreye maalesef gitmiyor sayfanın herhangi bir hücresine gidiyor. Küçük bir düzeltme ile halledebilirseniz çok işime yarayan bir dosya olacak. Şimdiden teşekkürler.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
İsteğiniz üzerine eklemeler yaparak 2. mesajdaki dosyayı güncelledim.
Kod:
    Sheets(ListBox1.Column(0)).Select
    Range(ListBox1.Column(1)).Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar elinize sağlık.
Aynı Userform'u ben de kullanmak istedim fakat, hücre içeriklerini de araması için nasıl bir kod eklemem gerekiyor?
Mesela aynı hücre içerisine "Ad Soyad" birlikte yazıldığında sadece Adı aradığımda bulabilmesi için?
Teşekkürler.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Kodlarda bulunan ve aşağıdaki satırda yer alan kırmızı sözcüğü silip yerine xlPart yazarsanız dediğinizi yapar.
Kod:
 Set Aranan = Sheets(i).Cells.Find(Bulunacak, , xlValues, [COLOR="Red"]xlWhole[/COLOR])

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12.06.2023
Sayın dEdE elinize sağlık.

Yb®

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Sayın burakozer,
Sayın nane,

"...hücre içeriklerini de araması için nasıl bir kod eklemem gerekiyor?..."
Sizleri ve konu ile ilgilenen forum üyelerini kodlarla uğraştırmamak için 2 nolu mesajımdaki dosyayı hücre içeriklerini de arayacak şekilde güncelledim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
ben bunu ekdeki dosyama uyarlyamadım neden
Sorunun dosyanızdaki birleştirilmiş hücrelerden kaynaklandığını sanıyorum. Ancak bu sorunun nasıl çözüleceğini bulamadım.
birde arama penceresinde bulunca yanına olduğu sayfa bilgisi yerine o satıdra yazanları verebilirmi
Bunun için Aşağıdaki satırda bulunan kodun kırmızı kısmını Value olarak değiştirmek yeterlidir ama sadece "Aradığım Metni İçeren Hücreleri Bul" seçeneği için anlamlıdır. "Tüm Hücre İçeriğini Eşleştir." seçeneğinde zaten aranan ile bulunan aynıdır.
Diğer taraftan, "...sayfa bilgisi yerine o satıdra yazanları ..." vermek tıklayarak ilgili hücreyi seçmeyi engeller. Bunun yerine ListBoxa yeni bir sütun ekleyerek ona yazdırmak daha doğru olur.
Kod:
            ListBox1.Column(1, ListBox1.ListCount - 1) = Aranan.[COLOR="Red"]Address[/COLOR]

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,
İsteğiniz üzerine eklemeler yaparak 2. mesajdaki dosyayı güncelledim.
Kod:
    Sheets(ListBox1.Column(0)).Select
    Range(ListBox1.Column(1)).Select
End Sub
Sayın dEdE,

Çalışma bu haliyle çok kullanışlı oldu. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2016 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.02.2020
Öncelikle bu çalışma için çok teşşekür ederim.Çok işme yarıyor.Sadece basit bir istekte bulunacağım form çıkınca tüm hücre içeriğini eşleştir yerine aradığım metni içeren hücreleri bul şıkkının açılışta setlenmesini istiyorum.Bu konudada yardımcı olabilirmisiniz.

Saygılarımla.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
İstediğiniz işlemi iki şekilde yapabilirsiniz.
- VBA editöründe UserFormu görüntüleyip, OptionButton2 nin Value özelliğini True yaparak,
- Aşağıdaki kodu UserFormun kod bölümüne ekleyerek. İkisinden birini yapmanız yeterlidir.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
OptionButton2.Value = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2016 Türkçe
Merhaba;
Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Dosya çok işe yarayabilecek bir dosya ancak listbox'ta arananın adresi yerine yanında ki hücrenin değerini görmek istiyorum. Bunun için nasıl bir düzeltme yapmalıyım?