Makro ile Ara-Bul-Git (Tüm Kitap)

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
... listbox'ta arananın adresi yerine yanında ki hücrenin değerini görmek istiyorum. Bunun için nasıl bir düzeltme yapmalıyım?
Merhaba,
"...yanında ki hücrenin değeri.." ifadesinde;bulunan B5 te ise C5 in değerini mi kasatediyorsunuz? Eğer böyle ise;Aşağıdaki satırı
Kod:
ListBox1.Column(1, ListBox1.ListCount - 1) = Aranan.Address
şununla değiştirmeniz yetetli olacaktır.
Kod:
ListBox1.Column(1, ListBox1.ListCount - 1) =Aranan.Offset(0, 1).Value
Diğer taraftan, adres yerine hücre değerini almak tıklayarak ilgili hücreyi seçmeyi engeller. Bunun yerine ListBoxa yeni bir sütun ekleyerek ona yazdırmak daha doğru olur.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2016 Türkçe
Verdiğin bilgi işimi gördü ilgin ve yardımın için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
öncelikle güzel çalışma olmuş teşekkürler..
ben aramayı sayfalarda sadece belli bir hücrede aratıp buldurmak istiyorum.
örneğin textboxtaki değer sayfalarda aranacak sadece d6 hücresinde olanları listeleyecek.
yardımcı olursanız sevinirim...

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,

Koddaki şu iki satırı
Kod:
Set Aranan = Sheets(i).[B]Cells[/B].Find(Bulunacak, , xlValues, xlPart)
......
Set Aranan = Sheets(i).[B]Cells[/B].Find(Bulunacak, , xlValues, xlWhole)
.............
Set Aranan = Sheets(i).[B]Cells[/B].FindNext(Aranan)
şununla değiştirip dener misiniz?
Kod:
Set Aranan = Sheets(i).[B]Range("D6").[/B]Find(Bulunacak, , xlValues, xlPart)
......
Set Aranan = Sheets(i).[B]Range("D6").[/B].Find(Bulunacak, , xlValues, xlWhole)
...................
Set Aranan = Sheets(i).[B]Range("D6").[/B]FindNext(Aranan)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003
sevgili dede kardeş öncelikle teşk.ederim
ama listeleme yapmadan direkt hata verdi.
hata ise Set Aranan = Sheets(i).Range("D6").FindNext(Aranan)kısmı sarı renkte oldu.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Haklısınız bir satırı unutmuşum.
Yukarıdaki mesajımda düzelltim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
ne yazıkki yine olmadı. bu dosyada kayıt yok diyor.
yapmak istediğim sayfalarda müşteriler kayıtlı ve müşteri kodları, birleştirilmiş D6 hücresinde kayıtlı.
müşteri koduna göre arama yapıp bulduğunda o müşterinin sayfasına gitmek istiyorum. sayfalarım müşteri adlarından oluşuyor. 14 nolu müşteriyi aradığımda 14 sayısının olduğu tümhücreleri listeliyor. Bu da seçimimizorlaştırıyor. Teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Çok özür diliyorum...
D6 değilde başka birleştirilmemiş bir hücre ismi yazdığımda dediğiniz gibi oldu listeleme yaptı. Güzel elinize sağlık.. Ancak aynı sonucu D6 birleştirilmiş hücrede neden vermedi.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Birleştirilmiş hücreler daima sorun çıkarırılar. Bu durumu 15. mesajımda belirtmiştim.
Ben mümkün olduğunca birleştirilmiş hücre kullanmamayı tercih ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın dede bey direkt olarak ara butonuna basıldığında verinin bulunduğu sayfaya listeleme yapmadan nasıl gidebilirim.
"sayfalarda müşteriler kayıtlı ve müşteri kodları, D6 hücresinde kayıtlı. müşteri koduna göre arama yapıp bulduğunda o müşterinin sayfasına gitmek istiyorum. sayfalarım müşteri adlarından oluşuyor".
14 nolu müşteriyi aradığımda listeleme yapmadan müşterinin sayfası açılsın...Teşekkürler...

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Sayın dede bey direkt olarak ara butonuna basıldığında verinin bulunduğu sayfaya listeleme yapmadan nasıl gidebilirim.
"sayfalarda müşteriler kayıtlı ve müşteri kodları, D6 hücresinde kayıtlı. müşteri koduna göre arama yapıp bulduğunda o müşterinin sayfasına gitmek istiyorum. sayfalarım müşteri adlarından oluşuyor"...
Merhaba,
Tekrar yazışmalara meydan vermemek için küçük bir örnek dosya eklerseniz iyi olur. Dosyanız olabildiğince küçük olursa iyi olur, internetim kotalı.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
"sayfalarda müşteriler kayıtlı ve müşteri kodları, D6 hücresinde kayıtlı. müşteri koduna göre arama yapıp bulduğunda o müşterinin sayfasına gitmek istiyorum. sayfalarım müşteri adlarından oluşuyor"...

Ekli dosyalar

yasin85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019, Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-08-2026
Herkese Merhaba,

İşimiz gereği tüm tekliflerimizi excel halinde tutuyoruz.
Farklı firmalar farklı zamanlarda aynı ürünü sorduklarında teklif vermek için sil baştan çalışıyoruz bunun önüne geçmek için Excel Kitaplıkta ARAMA diye makro arıyoruz.
Biz tekliflerimizi bir klasörde tutuyoruz her müşterininde ayrı klasörü var her onlarında içinde excel kitapcıkları var.

Tüm bu kitapcıkları tektek kontrol edecek ve ve yazdığımız içeriğin hangi kitapcıkta olduğunu gösteren hazır bir çalışma var mı? hazırda yok ise yapılmasını istemiyoruz sadece var ise paylaşırsanız seviniriz.

Teşekkürler..