Soru Makro ile C den veya D den dosya çalıştırma?

sefa044

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
27 Eylül 2016
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12.05.2024
Arkadaşlar işyerinde bi dosyam var. Bazı bilgisayarlarda C nin içinde bazılarında D nin içinde. Kod, önce C dekini açmayı deneyecek, açtı açtı yoksa C de dosya bulunamadı deyip D yi deneyecek. İkiside başarısız olursa hata mesajı verecek.
Nasıl bir kod önerirsiniz. Tşk.
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Genel olarak kodlarınızın ne şekilde sonuç verdiği bilinmediği için, şöyle bir yol izleyebilirsiniz
1.Yöntem:
1-Kodunuzun başlangıcı ( Sub, PrivateSub,Worksheet, Workbook vb ile başlayan)
2-Açma işlemine sıra geldiğinde;
a- İf " C drive'de arayacak , mevcutsa" Then
kodunuz ne yaptıracaksa yaptıracak
b- ElseIf" D drive'da arayacak , mecutsa Then
kodunuz ne yaptıracaksa yaptıracak
c- Else
MsgBox " Mesajınızı verecek"
d- End if
e- Bundan sonra kodlarınız devam ediyorsa aynen kalacak
f- End Sub


2. Yöntem
1- Kod başlangıcı
2- On Error Resume Next
3- C Drive'da açacak kod kısmı
4-D Drive açacak Kod kısmı
5- MsgBox "Mesajınız"
6-Kodlarınızın devamı
7- End Sub
 

sefa044

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
27 Eylül 2016
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12.05.2024
Resume Next, eğer alttaki satır hata verirse bi sonrakine mi atlatıyor.
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
On Error Resuıme Next:
Bu satırın bulunduğu yerden sonuncu satıra kadar,HATA olursa sonraki komuta geçmesi için yazılmıştır.
Yani ;
3-C Drive çalışmazsa , 4-D Drive'a geçer, o da çalışmazsa 5-Mesaj verir
 

sefa044

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
27 Eylül 2016
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12.05.2024
On Error Resume Next: kodunun kendinden sonraki tüm satırlarda değilde, sınırlı sayıda satırda (mesela sonraki 5 satır için) çalışması için ne yapabiliriz.
 
Üst