- Excel Vers. ve Dili
- 2016-türkçe
Merhaba ben makro konusunda çok yeniyim. Bu sebeple bu forumu keşfedip size danışmak istedim. Benim A ve B isimli iki excel dosyam var. Ben B dosyasının içinden bazı verilerin A dosyasına gelmesini istiyorum. A excelindeki D13 hücresine B exceli 1 nolu çalışma sayfasından bir veri, D14 hücresine aynı bu şekilde devam edecek. Alt satıra geçtiğimde ise D14 hücresine B exceli sayfa 2 den veri çekecek şekilnde. Bunu makroda işlemi kaydederek yapıyorum aşağıdaki gibi
( Range("D13").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=[export.xlsm]GV_31deg.data!R226C2").
Ancak B dosyasında birden fazla çalışma sayfası var ve kod yazmayı bilmediğimden bu işlemi çoğaltamıyorum, hepsi için kayıtlı kodu sürdürürsem de sayfalarca uzunlukta kaydedilmiş kodum oluyor. Bunun bir kısa yolu var mıdır acaba?
Diğer bir sorum da ben VBA da kendimi geliştirmek istiyorum bana yol göstermeniz mümkün müdür, nereden başlasam acaba?
( Range("D13").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=[export.xlsm]GV_31deg.data!R226C2").
Ancak B dosyasında birden fazla çalışma sayfası var ve kod yazmayı bilmediğimden bu işlemi çoğaltamıyorum, hepsi için kayıtlı kodu sürdürürsem de sayfalarca uzunlukta kaydedilmiş kodum oluyor. Bunun bir kısa yolu var mıdır acaba?
Diğer bir sorum da ben VBA da kendimi geliştirmek istiyorum bana yol göstermeniz mümkün müdür, nereden başlasam acaba?