- Excel Vers. ve Dili
- 2016 TÜRKÇE
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-01-2024
Merhaba makro ile mail gönderebiliyorum.Gönderdigim mailde bir adet word ve 1 adet ppt dosyası standart olarak var.
Ekler bölümüne aşagıdaki kodları yazdım.
Buraya kadar sorun yok...Program içinde bir dikdörtgen şekle tıkladıgımda mail gönderimini yapıyorum
İstedigim şey ise artık şu:
Makro çalıştıgında bir pencere açılcak.Bu pencereden göz atarak (browse sanırım) göndermek istedigim 1 adet pdf dosyasını seçtigimde mailin ekler kısmına o seçtigim pdf dosyası da otomatik yerleşcek...Şayet öncelikle bu pdf dosyasını seçmezsem program "lütfen ek pdf dosyasını seçiniz"şeklinde uyarı vercek ve o dosya seçilmeden mail gönderilmeyecek.
Bu pdf dosyasıından yüzlerce oldugu için dosya malesef kişiden kişiye değişip içerigi sabit ve standart olmadıgı için değişken oluyor ve programda ek kısmına yazı ile yazamıyorum..O nedenle amacım bu dosyayı eklemeyi unutmamak.Bunu nasıl yapabilirim.Yardımcı olur musunuz?S
Ekler bölümüne aşagıdaki kodları yazdım.
Kod:
myAttachments.Add "C:\Users\" & Environ$("UserName") & "\Desktop\konya1\gorevler.doc"
myAttachments.Add "C:\Users\" & Environ$("UserName") & "\Desktop\konya1\dikkat-edilecek-hususlar.ppt"
İstedigim şey ise artık şu:
Makro çalıştıgında bir pencere açılcak.Bu pencereden göz atarak (browse sanırım) göndermek istedigim 1 adet pdf dosyasını seçtigimde mailin ekler kısmına o seçtigim pdf dosyası da otomatik yerleşcek...Şayet öncelikle bu pdf dosyasını seçmezsem program "lütfen ek pdf dosyasını seçiniz"şeklinde uyarı vercek ve o dosya seçilmeden mail gönderilmeyecek.
Bu pdf dosyasıından yüzlerce oldugu için dosya malesef kişiden kişiye değişip içerigi sabit ve standart olmadıgı için değişken oluyor ve programda ek kısmına yazı ile yazamıyorum..O nedenle amacım bu dosyayı eklemeyi unutmamak.Bunu nasıl yapabilirim.Yardımcı olur musunuz?S