Makro ile Sıralama

Excel Vers. ve Dili
Ev: 2013 Türkçe - İş: 2010 Türkçe
Selamlar öncelikle,
Elimde bir tablo var ve ben bu tabloyu hemen her hafta güncellemekteyim. Bir firmanın personel bölümünde çalışmaktayım ve işe giriş çıkışları bir tabloda topluyorum ve bu tablodan da farklı sayfalara linkler veriyorum.
Bu kadarını yapabiliyorum. Yapamadığım ise baştan tabloyu oluşturduğumda sıralamayı yapmıştım ama sonradan yeni isimler eklendikçe sıralamayı yapamaz hale geldim. Tablo yapısından mıdır bilmiyorum ama eğer mümkünse ekte bulunan tabloda makro kullanarak her yeni veri girişinden sonra otomatik olarak alfabetik sıralama yapabilirmiyiz acaba ? Şimdilik 100 satır ayarladım ama şu sıralar işe girişler arttı ve bu satır sayıları muhtemelen en kısa sürede artacaktır. Bana makroda nereleri değiştirmem gerektiğini de yazabilirseniz satır sayıları arttıkça ben de değerleri değiştirebilirim.

Not: Excel 2003 türkçe kullanıyorum

Not2: Tablodaki veriler içerisinde tckimlik adres telefon vs. bilgiler olduğu için onları sildim affınıza sığınarak. ama diğer sayfalarda bu sayfadan alınan bilgiler tablodaki satır ve sütun değerleri ile alınmaktadırlar. Diğer verilere örnek olarak ek bir sayfa da ekledim ki hangi hücreden neyi aldığımı görebilmeniz açısından

Saygılarımla
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Herkese günaydın iyi haftalar
3 gün önce sorduğum bir soruya 43 kişinin bakıp hiç cevap gelmemesi beni düşündürmeye başladı.
Acaba sorunum çok mu karışık yada burada yeni üye olanlara cevap verilmiyor mu ?

Herkese kolay gelsin, iyi çalışmalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn. shareturk;
Sorunuzla ilgili aldınız ilk mesaja 2 nolu mesajınızdaki sorunuzla ilgili düşüncelerinizin yanlış olduğunu yazmakla başlayalım.
(vakti müsait olan mod yada bir üyemiz mutlaka sorunuza çözüm üretmek için uğraşıyordur. Ayrıca burdaki paylaşımda temel ilke zorunluluk değil gönüllülük esasına dayanır.)
Gelelim sorununuza;
Birleştirilmiş hücreler sıralamalarda her zaman sorun çıkarır. Öncelikle (bir zorunluluk yoksa) birleştirilmiş hücreli tablo yapısından vazgeçin.
Birleştirilmiş hücre konusunu aşarsanız tabloyu excelin araçlar>makro>yeni makro kaydet sekmesi ile oluşturacağınız basit bir makro ile sıralayabilirsiniz.
1 sayfasında ise işlev ve kodlar yardımıyla ilgili resim ve ilgili verileri sayfaya çekebilirsiniz.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
çok teşekkür ediyorum
dediklerinize uygun olarak tek hücreli tablo yapısına geçtim ve ufak bir makro kaydı ile sıralama işlemini yapıyorum şu anda
yalnız anlamadığım bir şey daha var. Sıralamayı yaptıktan sonra numara sırasına göre diğer sayfalara verdiğim linkler birbirine girdi
örneğin 1 numaradaki kişinin linki 10 numaraya 7 numaradakinin linki 90 numaraya falan gitti
isimlerin üzerlerine tıkladığımda farklı farklı sayfalara gitmeye başladı. Ben de bunun üzerine tüm linkleri kaldırdım diğer sayfalara giden
Bu sıralama işlemini linkler ile birlte yapmanın bir yolu var mı acaba ?
Yoksa da sorun değil artık manuel olarak kendim sayfalar arası gezerim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eğer sıra no verisine göre sayfa oluşturuyor ve bu sayfaya gitmek için köprü oluşturuyorsanız eki inceleyin.
(aslında "1" sayfasında görmek istediğiniz tüm verileri liste sayfasına yazarsanız bu sayfadan isme bağlı tüm verileri çekebilirsiniz. Dolayısıyla her sıra no için bir sayfa oluşturmak yerine tek sayfaya istediğiniz kişinin ismine bağlı verilerini çekerek isim değiştirdikçe tüm listenizdeki verileri 1 sayfası formatına çekmiş olursunuz. Tercih size kalmış)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
hımm dediğinizi anladım ama şöyle bir sorun var verdiğiniz örnekte bana uymayan
verdiğiniz örnekte ayrıca bir sütunda sıra numaralarına link de eklemişsiniz. benim daha önce yaptığım ise isimlere linkleri eklemekdi
isimlere linkleri eklediğimde nedense yazılara değil de direk olarak hücreye ekliyor link ve doğal olarak da sıralama değiştiğinde isimlerin üzerlerine tıkladığımda farklı farklı şeyler çıkıyor karşıma
ama şu şekilde yapabiliriz sanırım.
Ben baştaki sıra numaralarına gideceğim sayfalara ait link işlemini yaparım sonra da sıralamaya bu baştaki satırı dahil etmeden direk ad soyad sütununa göre sıralama yaptırırım. Ben hangi satıra neyi yazarsam farketmeden direk o sayfaya yönlenirim
bu şekilde olabilir sanırım
tekrar teşekkürler