Makro ile yazılmış excel dosyasını access'e çevirme

Katılım
21 Kasım 2007
Mesajlar
50
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
2000 tr
#1
Arkadaşlar
benim hiç bir access bilgim yok ancak excel de VB'de geniş kapsamlı makrolar yazdım hep.

Yanlız her ne kadar makro ile Userform oluştursanız da userform üzerinden veri kayıt yapmak için o dosyayı sadece 1 kullanıcı açmalı ve kayıt yapmalı, ondan sonra 2.kullanıcı dosyayı açan kişinin işlemini tamamlamasını ve programdan çıkmasını beklemelidir, yoksa salt okunur olarak dosya açılır ve hiç bir kayıt girişi yapılamaz.

ben bu yapıyı çoklu giriş olsun ,veritabanına herkes aynı anda girebilsin diye Access'e nasıl entegre edebilirim? veya Access böyle bir şeye izin verebiliyor mu?
 

Taruz

Uzman
Uzman
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,056
Beğeniler
1
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
#2
Merhaba..

Çalışmanızı Access'e taşıdıktan sonra tabloları bölüp (ayrı bir mdb'de tutarak) kullanıcılara diğer nesnelerin bulunduğu (form, rapor vb.) mdb yi verebilirsiniz.. Sonra da tabloların bulunduğu dosyaya bağlayarak kayıt girişi sağlayabilirsiniz..

Tabii herşeyden önce ilk yapmanız gereken Exceldeki verileri access ortamına taşımak.. Bu link yardımcı olacaktır..

http://office.microsoft.com/tr-tr/access/HP010950951055.aspx
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
21,786
Beğeniler
451
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
#3
Exceldede VBA kullanarak mdb dosyalarına kayıt yapabilir,güncelleyebilir,silebilirsiniz.:cool:
 
Katılım
21 Kasım 2007
Mesajlar
50
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
2000 tr
#4
Evren bey,
excel'de bu iş (multiuser) nasıl olacak?_ biraz açar mısınız? mdb dosyası ne? bir örnek varmı rica etsem?
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
21,786
Beğeniler
451
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
#5
Evren bey,
excel'de bu iş (multiuser) nasıl olacak?_ biraz açar mısınız? mdb dosyası ne? bir örnek varmı rica etsem?
mdb uzantılı dosya accsess dosya uzantısıdır.
Bu uzantılı dosyalar veri tabanı dosyalırıdır.
Bu dosyalara vb serisi ile kayıt yapabilrsiniz.Multi user konusunda excel sanırım sayfaya kayıt esnasında sınırlamalar getiriyor.VT 'ye kısıtlama getiriyormu bilmiyorum.Ama getireceğini sanmıyorum.Çünkü o dosya excelden bağımsız çalışıyor.Onda veriler tutuluyor.Size excelden vt ye kayıt ve veri alma ve işleme ile linkler bulup buradan vercem.:cool:
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
21,786
Beğeniler
451
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
#6
Ekteki dosya sayın Haluk üstadımızın hazırladığı bir dosyadır.
Siz isterseniz bir sütunu otomatik sayı olarak tanımlarsanız o sütun otomatik sayı olur.Bunda şimdi hatırlamıyorum.Otomatik sayımı idi.
Dosyalar ektedir.:cool:
 

Ekli dosyalar

Katılım
21 Kasım 2007
Mesajlar
50
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
2000 tr
#7
EVET mantığı anladım bendeki veritabanını access mdb'nin içine atıp excel'dede makro yazmak lazım ancak;
Soru1) mevcut yazdığım makroların içine ADOB&SQL için özel makro eklemeleri mi yapmam gerekecek ?
Soru2) Bu 2 dosyayı bir klasöre taşıyıp ağda paylaştırdık, excel dosyasını ben önce açtım, arkadaşda yine salt okunur uyarısı geldi ama kayıt ettiği herşey mdb dosyasına aktarıldı, kafa kurcalatmamak için hiç salt okunur uyarısının gelmemesi mümkün mü?
Soru3)Bu örnekte neden "Kayıt Güncelle" butonu pasif olarak geliyor
Soru4) Excel'de süzme yapamıyor muyuz? Kimler hangi verileri girmiş diye, anladığım kadarıyla hücreler access'de var sadece?
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
21,786
Beğeniler
451
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
#8
EVET mantığı anladım bendeki veritabanını access mdb'nin içine atıp excel'dede makro yazmak lazım ancak;
Soru1) mevcut yazdığım makroların içine ADOB&SQL için özel makro eklemeleri mi yapmam gerekecek ?
Soru2) Bu 2 dosyayı bir klasöre taşıyıp ağda paylaştırdık, excel dosyasını ben önce açtım, arkadaşda yine salt okunur uyarısı geldi ama kayıt ettiği herşey mdb dosyasına aktarıldı, kafa kurcalatmamak için hiç salt okunur uyarısının gelmemesi mümkün mü?
Soru3)Bu örnekte neden "Kayıt Güncelle" butonu pasif olarak geliyor
Soru4) Excel'de süzme yapamıyor muyuz? Kimler hangi verileri girmiş diye, anladığım kadarıyla hücreler access'de var sadece?
ADO ile bağlanıp sql sorgulamaları yaparak istediğiniz biçimde verielere ulaşabilirsiniz.
2nci soru için bir şey diyemeyecem.
3 - butonların aktif olması için listboxtan bir veri seçmelisiniz
4 sql sorgusu ile istediğiniz süzmeyi yapabilirsiniz.
Sitede ado sql diye arama yaparsanız bu konuda linklere bakabilirsinişz.:cool:
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
21,786
Beğeniler
451
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
#9
EVET mantığı anladım bendeki veritabanını access mdb'nin içine atıp excel'dede makro yazmak lazım ancak;

Soru2) Bu 2 dosyayı bir klasöre taşıyıp ağda paylaştırdık, excel dosyasını ben önce açtım, arkadaşda yine salt okunur uyarısı geldi ama kayıt ettiği herşey mdb dosyasına aktarıldı, kafa kurcalatmamak için hiç salt okunur uyarısının gelmemesi mümkün mü?

2nci problemi şöyle aşabiliriz.
Ayni dosyayı kopyalayıp çoğaltın.
İsimlerini her birimin ismini verin.
Ve o birime ait klasörler oluşturun.
O dosyayıda o klasörün içine atın.
Sanırım böylece bu sorunu aşmış olacaksınız.Bir daha artık sorunsuz bir şekilde çalışırsınız.:cool:
 
Katılım
12 Eylül 2015
Mesajlar
96
Beğeniler
1
Excel Vers. ve Dili
excel 2013 tr
#10
Merhaba,
6.mesajda ki ekli dosyayı indiremiyorum, link e yükleyebileyecek bir arkadaşım varmıdır ?
 

kadir74

Altın Üye
Katılım
29 Mart 2019
Mesajlar
37
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Macro
#11
Merhaba Orion1
6. mesajdaki örneği indirdim.Daha önce hazırladığım userfom'u excel sayfası'nı data olarak tutuyordum.Sonra access Database'de tutmaya karar verdim.Örneğinizi inceledim.Anladığım kadarıyla her butona örnekteki gibi kodları yazmam gerekiyor.Ve bir de Örneğinizi incelediğimde Listbox'da listeler görünmüyor ve kaydet butona bastığımda aşağıdaki debug hatası'nı veriyor. Neden kaynaklanıyor'dur acaba.

RS.Open strSQL, adoCN, 1, 3

Son olarak ta bu 1, 3 ne anlama geliyor.

Saygılarımla şimdiden Teşekkür ederim.
 
Üst