• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda arama yapınca boş görünüyor

murex4951

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Türkçe 64bit
windows 11
Merhaba,
Benim sorum şu , Mehmet Ali yi aratınca , Serkan Hoca Coğrafya yazması gerek,boş geliyor .Sadece Serkan hocada 16:30 ders saatinden sonra bu sıkıntı çıkıyor.Yardımınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

dosyayı güncelledim tekrar deneyiniz

aynı isimlerden çok varsa listede örneğin şuna benzer görünür

Mehmet Ali | 16:30 | Serkan Hoca Coğrafya | Coğrafya
Mehmet Ali | 14:00 | Ahmet Hoca Matematik | Matematik
Mehmet Ali | 10:30 | Ayşe Hoca Türkçe | Türkçe

bu versiyondada

Mehmet Ali yaz
listede kayıtlar gelsin
birine tek tıkla → haftalık tüm dersleri açılsın
çift tıkla → ilgili satıra gitsin

her iki dosyayı ayrı deneyip geri dönüş yapınız

Ekli dosyalar

Merhaba
tam olarak bu şekilde değil istediğim,benim versiyonda isimleri sarıya boyuyor arama yapınca ,birde boyadığım yerde isim yazmıyor.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-11 at 18.02.54.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-11 at 18.02.54.jpeg
    174.5 KB · Görüntüleme: 3
Teşekkür ederim bu şekilde çalıştı.Ama mesela fotoğraftaki gibi başka ders ekleyince o kısım boş kalıyor.Yani bunu böyle bir kaç ders daha eklesem ,hoca ismini gösterecek şekilde ayarlanması mümkün mü?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-12 at 11.10.30.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-12 at 11.10.30.jpeg
    520.4 KB · Görüntüleme: 3
Birde yeni kodda şöyle bir sıkıntı oldu Öykü de mesela perşembe günü önce 15:00 dersi yazıyor sonra 13:30 .Tam tersi olmalı,ilk ders 13:30 sonra 15:00 şeklinde saat ilerleme yönünde olmalı.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-12 at 11.15.50.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-12 at 11.15.50.jpeg
    560.1 KB · Görüntüleme: 3
Bu sefer saat kısmı rakam olmuşta.Normalde makro çalışıyordu,sadece Serkan hocanın son sütunlarında sıkıntı oluyor nedense .

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-12 at 12.14.20.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-12 at 12.14.20.jpeg
    469.4 KB · Görüntüleme: 3
Evet olmuş,teşekkür ederim,uğraştırdım sizi.

Son düzenleme:
Son taleplerinize göre ben de #6 nolu mesajımda ki kodu revize ettim. Dilerseniz deneyebilirsiniz.

#7 nolu mesajınızdaki sorunu çözmek için A42 hücresini seçip DELETE tuşuna basarak boşluk karakterini temizlemeniz gerekiyor. Yani kısaca sağlıklı sonuç alabilmeniz için A sütununda öğretmen isimleri dışında boş hücrelerde veri olmaması gerekir.

Merhaba Korhan bey
Evet çalışıyor bu şekilde kod,teşekkür ederim🙏

Merhaba tekrar
Her türlü ismi kabul ediyor
eskisinde ismi yanlış yazınca bulmuyor,hata veriyordu.Yanlış yapmamı önlüyordu

Ekli dosyalar

#6 nolu mesajıma küçük düzeltmeler yaparak bir dosya ekledim. Deneyip sonucu bildirirseniz sevinirim.

Evet oluyor.Ama benim ana dosyama bu kodu nasıl yapıştıracağım. Geliştirici-VISUAL BASIC tıklıyorum-o kod çıkmıyor sizin demin uzun yazdığınız.

VBA tarafında Userform üzerine çift tıklarsanız kod penceresi açılır. Oradan tüm kodu alıp kendi dosyanıza aktarabilirsiniz.

Ek olarak işlem yapacağınız sayfa içinde bir kod var. Onu da ası dosyanıza aktarmanız gerekir.

Geri