- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010 Türkçe
Kıymetli arkadaşlar;
Ben excelde İntenet explorer i açan bir makro kodu ile exceli çalıştırıyorum ve işlemlerimi yapıyorum. Lakin şu son güncellemeler ile bazı kullanıcılarım İnternet explorer i açamadığını ve bu yüzden hem hızlı olsun diye hemde güncellemelerden etkilenmemek için chrome veya edge de makroları çalıştırmak istiyor. Bu konuda destek sağlayabilir misiniz Lütfen. Ne yapmam gerekli bu uygulamaları çalıştırmak için.. Örnek kod aşağıda mevcuttur. İlginiz için şimdiden teşekkürler...
On Error Resume Next
20 Shell "TaskKill/f/im iexplore.exe"
If Range("Q1").Value = "" Then 'boş ise
MsgBox "Tebrikler!", , "İşlem tamamlandı"
Exit Sub
Else
basla = Timer: While (Timer - basla) < 1: Wend
Dim ie As Object, i As Integer
Set ie = VBA.CreateObject("internetexplorer.application")
With ie
Yukarıda ki kodun olduğu kısım internet explorer in olduğu kısım bu konuda nasıl bir değişiklik yapabilirim. Chrome edge exe lerini yazsamda çalıştıramadım. Farklı bir yöntemi var mıdır?
Ben excelde İntenet explorer i açan bir makro kodu ile exceli çalıştırıyorum ve işlemlerimi yapıyorum. Lakin şu son güncellemeler ile bazı kullanıcılarım İnternet explorer i açamadığını ve bu yüzden hem hızlı olsun diye hemde güncellemelerden etkilenmemek için chrome veya edge de makroları çalıştırmak istiyor. Bu konuda destek sağlayabilir misiniz Lütfen. Ne yapmam gerekli bu uygulamaları çalıştırmak için.. Örnek kod aşağıda mevcuttur. İlginiz için şimdiden teşekkürler...
On Error Resume Next
20 Shell "TaskKill/f/im iexplore.exe"
If Range("Q1").Value = "" Then 'boş ise
MsgBox "Tebrikler!", , "İşlem tamamlandı"
Exit Sub
Else
basla = Timer: While (Timer - basla) < 1: Wend
Dim ie As Object, i As Integer
Set ie = VBA.CreateObject("internetexplorer.application")
With ie
Yukarıda ki kodun olduğu kısım internet explorer in olduğu kısım bu konuda nasıl bir değişiklik yapabilirim. Chrome edge exe lerini yazsamda çalıştıramadım. Farklı bir yöntemi var mıdır?