Makrolar Intranete ulaşabilir mi?

Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
If ComboBox2.Value = "YURTICI" Then
Web.Navigate2 "http://kalite\uretimm\1dokumlerlist.asp" & "?psearch=" & TextBox21 & "&Submit=Ara+%A0%28*%29"
Do Until Web.ReadyState = 4 >>do loop döngüsünü nereye koyacam?
DoEvents
Loop

On Error Resume Next
Sheets("sayfa1").Cells.ClearContents
Sheets("sayfa1").Cells.QueryTable.Delete
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"http://kalite\uretimm\1dokumlerlist.asp" & "?psearch=" & TextBox21 & "&Submit=Ara+%A0%28*%29", Destination:=Range("A1"))
.Name = "1Dokumlerlist_asp"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = False
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlSpecifiedTables
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebTables = "3"
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With


End If

yeni bir sayfa ekledim "sayfa1" adında...işlemleri yaptı sayfa1 e geri döndüm sadece kenarlıklar var hücrelerin içi boş neden?

KOyu renkli Do loop döngüsünü tamamen kaldırdım sonuç değişmedi neden? hata nerede?
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Sadece son gönderdiğim dosyayı açın.
Kutucuğa bir kriter yazın, ve butona tıklayın.
Sayfa1 i kontrol edin.
 
Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
benim aktif olarak çalıştığım sayfa "YURTICI"

Web sayfasından özet alacak sayfa "sayfa1" olduğu için
kodları nasıl değiştireceğiz?
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
yerine
With Sheets(sayfa1).QueryTables...... ekledim.<<<<<<<
Destination:=Range("A1")) yerine
Destination:=Sheets("sayfa1").Range("A1")) <<<<<<<<

olmadı..worksheets mi diyeceğiz acaba? :x
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Anlaşamadığımız nokta şu.

Benim sizin lokal intranetinizde bulunan asp tabanlı bir sayfaya gönderdiğimiz sorgunun sonucunu görme imkanım yok. Dolayısı ile hata olduğunda, hatanın ne olduğunu bilmem çok önemli.

Bu durumda sizin yardımınız gerekiyor.

1. Son gönderdiğim dosyayı tek başına çalıştırdığınızda sorgu çalıştı mı?

2. Çalışmadı ise tam olarak verdiği hata ne?
 
Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
hata vermiyor.tıklıyorum commandbutton1 e o kadar. Exit Sub yapılmış gibi hatasız duruyor form olduğu yerde...sayfa1de de birsey yok.

WebTables = "3" te bir sorun olabilir mi?
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Ok En baştan başlayalım.

Ã?ncelikle
Ofis sürümünüzü ve dilinizi imzanıza ekleyerek başlayalım.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
1. Araçlar->Makro-> Yeni Makro kaydet

2. Veri -> Dış veri Al -> Yeni web sorgusu

Çıkan pencerede

Adres satırına

http://kalite\uretimm\1dokumlerlist.asp?psearch=XXXXXX&Submit=Ara+%A0%28*%29

yazın.


***Ã?nemli kırmızı XXXXXX yazan bölümü aramak istediğiniz kelime ile değiştirin.

Al'ı tılayın.

Hangi hücreden başlayacağını soraran pencereyi de tıkladıktan sonra sorgu sonucunun sayfaya aktarılmış olması gerekir.

Þimdi makro kaydını durdurup kaydettiğiniz makroyu buraya yapıştırın.
 
Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
Sub Makro1()

With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://kalite\uretimm\1dokumlerlist.asp?psearch=534000&Submit=Ara+%A0%28*%29 " _
, Destination:=Range("A1"))
.Name = "1dokumlerlist.asp?psearch=534000&Submit=Ara+%A0%28*%29 "
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlAllTables
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Ok
Þimdi sorgunun döndüğü sayfayı temizleyin.


kodu aşağıdaki gibi değiştirin ve makroyu tekrar çalıştırın.




[vb:1:67e248158c]Sub Makro1()

With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://kalite\uretimm\1dokumlerlist.asp?psearch=534000&Submit=Ara+%A0%28*%29 " _
, Destination:=Range("A1"))
.Name = "1dokumlerlist.asp?psearch=534000&Submit=Ara+%A0%28*%29 "
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlSpecifiedTables
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebTables = "3"
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With[/vb:1:67e248158c]
 
Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
tamam textbox21 olayını hallettim...

cok teşekkür ederim elinize sağlık...

Saygılar... :eek:k:: :eek:k:: :eek:k::
 
Üst