Makrolu Auto Filter : Komplike Veriler

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba arkadaşlar. Auto Filter özelliiği ile Makro birleştirilebilir mi. Ekteki dosyada farklı kolonlarda farklı filtreler içeren bir tablo var. > den küçük, < den büyük, = e eşit, .... içeren, ...... içermeyen gibi. Yani hem aynı kolon için 1 veya 2 veriye göre hem de 1 den fazla kolonda filtreleme yapacak ki bir makroya gereksinimimiz var. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
 
Katılım
21 Ağustos 2007
Mesajlar
107
Excel Vers. ve Dili
excel 2019
Sn serdarokan;
sorunuz biraz kar&#305;&#351;&#305;k, iste&#287;inizin ne oldu&#287;u pek anla&#351;&#305;lam&#305;yor.
Biraz daha a&#231;arm&#305;s&#305;n&#305;z.
 

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
mrttrn, dosyaya bakam fırsatı bulduysanız ona göre ifade edeyim. 2. ve 3. satırlarda auto filtrede kullanılacak veriler var. Bu filtreler makro yolu kendi kolonlarında kullanılacak. Hangi biçimde kullanılacağına dair işaretleri var.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,540
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.
 
Katılım
21 Ağustos 2007
Mesajlar
107
Excel Vers. ve Dili
excel 2019
Kod:
 Private Sub ToggleButton1_Click()
    On Error Resume Next
    If ToggleButton1 = True Then
    ToggleButton1.Caption = "FİLTRE AKTİF"
    ActiveSheet.ShowAllData
    Range("A5:E65536").AdvancedFilter Action:=xlFilterInPlace, CriteriaRange:=Range("A1:E3"), Unique:=False
    Else
    ToggleButton1.Caption = "FİLTRE PASİF"
    ActiveSheet.ShowAllData
    End If
End Sub
Sn COST_CONTROL ustam;
Kabul ederseniz size 2 sorum olacaktı.
1.soru: Anladığım kadarıyla A1:E3 aralığında her bir hücre
bir koşul.
Burada A1:E1
A2:E2
A3:E3 şeklinde satırlara göremi filtreliyor.
Yoksa satır, sutun gözetmeksizin tamamı sağlanırsa mı filtreleme oluyor?
2.sorum:
range("A1").autofilter field:=1, criteria1:=">7"
range("A1").autofilter field:=5, criteria1:=">12"
Bu iki kodu birleştirip 1. ve 5. sutunlarının ilgili koşulları dikkate alarak
filtreleme yapabiilirmiyiz? Kodu nasıl olur.
Yoksa Serdarokan gibi koşulları excelde bir sayfayamı yazmalıyız.
Kod:
CriteriaRange:=Range("A1:E3")
A1:E3 değilde A1:A3 ve E1:E3 şeklinde iki parçalı olabilir mi?

Saygılarımla.mrttrn.
 

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Çok Çok Teşekkürler

Sayın Cost Control çok çok teşekkür ederim. Gerçekten yine sizden takdire şayan bir yardım aldık. Allah başarılarınızı daim kılsın, elleriniz dert görmesin. Sağlıcakla kalın.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,540
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. mrttrn,

1. Sorunuz;

Filtreleme işlemi A1-A2-A3 şeklinde gerçekleşiyor. Sayfadaki kriterleri değiştirerek işlem mantığını sanırım daha rahat kavrayabilirsiniz.

2. Sorunuz;

Vermiş olduğunuz kodları uygularsanız zaten filtreleme işlemi gerçekleşir. Süzme kriterlerinizi sayfada yazmanıza gerek yok. Sn. serdarokan beyin sorusu gelişmiş filtreye uygun olduğu için o şekilde vevap vermiştim.
 
Üst