DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=topla.çarpım(mak(($a$2:$a$13=a2)*($b$2:$b$13)))
Ctrl + shift+enter ile çözdüm çok teşekkürler..
DİZİ FORMÜLÜ
Bir veya daha fazla veri kümesi üzerinde birden çok hesaplama yapan ve tek bir sonuç veya birden çok sonuç döndüren bir formüldür.
Dizi formülleri, formül, Formül Çubuğunda iken (veya formül hücresini seçip. F2 tuşuna basıldıktan sonra) CTRL, SHIFT tuşları basılı tutularak, ENTER ile girilir. Formül { } ayraçlar arasına alınır. { } ayraçlar klavyeden girilirse, formül çalışmaz.
Formül, yukarıda belirtildiği şekilde girilmezse #VALUE! - #DEĞER! hatası oluşturur.
İşbu dosyada görececeğiniz ayraçlar arasındaki formüller dizi formülleridir.
çok haklısınız açıklamayı okumadan direk örneklere bakmıştım. Hocam ancak şöyle bir durum var tek koşul için yaptım ancak 2 ve ya daha fazla koşul ile yapmaya çalıştığımda istediğinden farklı sonuçlar veriyor. bu seferki dosyada şunu bulmaya çalışıyorum. A B C gruplarında aynı grupta olan değerler alınacak. bunlardan ortalamanın %80 ile ortalama arasında olan rakamların minimumu bulunacak. sizin çoklu koşula benzer yapmaya çalışıyorum ancak olmuyor. örnekte açıkladım.
=MİN(EĞER(C2:C20>ORTALAMA(EĞER(A2:A20="A";B2:B20))*0,8;C2:C20))
=MIN(IF(C2:C20>AVERAGE(IF(A2:A20="A";B2:B20))*0,8;C2:C20))
çalıştı şu anda hocam formulü açıklayabilir misiniz? mantığını da anlamak istiyorum daha sonralarda da kullanabilmek için.
Birde şöyle bir durum var yalnızca "A" için değil tüm gruplar için ayrı ayrı hesaplamasını bekliyoruz bu durumda şu şekilde doğru olur mu?
=MİN(EĞER(C2:C20>ORTALAMA(EĞER(A2:A20=A2;B2:B20))*0,8;C2:C20))